za zdravlje, a i više

31.03.2006., petak

masaža

Masaže su jedan od najlakših načina postizanja i održavanja dobrog zdravlja. Svima nama je prirođeno da trljamo mjesto na kojem nas nešto boli. Glavobolje, bolovi, napetost i stres - sve se može riješiti jednostavnim instrumentom - našim rukama.

Osnova masaže je dodir. Mnoga znanstvena istraživanja potvrđuju veliku vrijednost dodira. Dodir je toliko prirodan da bez njega ljudi postaju depresivni i nervozni. Promatranja pokazuju da su djeca, rođena u obiteljima u kojima se roditelji i djeca međusobno dodiruju, zdravija i sposobnija nositi se s bolestima i infekcijama za razliku od one djece koja su lišena dodirivanja. Također, takva djeca spavaju bolje, društvenija su i općenito veselija.

Unatoč brojnim dokazima koji govore u prilog koristima dodira, još uvijek se suzdržavamo dodirivati jedni druge. Vjerujemo da je to zbog konfuzije koja postoji između putenosti i seksualnosti. Zbog toga što se bojimo veze između seksa i dodira, formalizirali smo dodir. Samo je nekoliko situacija kada je odraslima dozvoljeno da se slobodno međusobno dodiruju. Masaže otklanjaju tabue dodirivanja i dozvoljavaju ljudima da se dodiruju u pozitivnom smislu.

Masaže imaju izvanredne učinke na zdravlje osobe koja se podliježe masažama. Poboljšavaju cirkulaciju, opuštaju mišiće, pomažu probavi i stimulirajući limfni sustav, ubrzavaju eliminaciju otpadnih tvari iz organizma. Te direktne koristi, zajedno s psihološkim koristima osjećaja neimanja briga, stvaraju predivan osjećaj koji se ne može nadomjestiti modernim drogama.




Ti možeš jednostavno masirati samoga sebe i to samo-masažom kako bi imao više energije prije škole ili posla ujutro ili navečer. Možeš masirati svoja stopala dok gledaš TV ili možeš masirati svoje ruke dok telefoniraš. Nije potrebno da se skineš, ali ti mora biti udobno i ugodno za vrijeme masaže. Koristi ulje ukoliko masiraš kožu tijela. Sjedni u stolicu ili na pod ili legni savijenih koljena i s rukama na podu. Opusti se i uživaj!

No, trebamo li uopće reći kako bi bilo najbolje da vi izmasirate prijatelja, prijateljicu, dečka ili curu? Bilo kako bilo, ne zaboravite na masiranje! Osjećat ćete se kao pero!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi