PRIJEĐITE NA ZELENO!
Ideja: Opskrbite se sa što više zelenog povrća jer je iznimno male kalorijske vrijednosti, ali u želucu zauzima poprilično mjesta, pa ublažava osjećaj gladi. Odaberite što svježije ili smrznuto. No, u tom ga slučaju obvezno kuhajte na pari, i to prije nego što se odmrzne, kako biste sačuvali vitamine.
Pa ipak, nemojte zaboraviti na proteine: Tijekom detoksikacije jedite perad s roštilja, kotlete ili meso prženo u voku, jaja (tvrdo ili meko kuhana) te ribu (izuzevši dimljeni losos, koji je preslan). Posebno preporučujemo: • poriluk, zbog iznimnih diuretskih i dezintoksikacijskih svojstava. Kuhajte ga u manjoj količini vode, s vrlo malo ili bez soli. I u njemu uživajte dok je mlak. • komorač, kuhan na pari, zbog snažnog drenažnog i digestivnog djelovanja. U ljekarnama postoje i kapsule na bazi korijena komorača. • crveni radič, koji narežite i malo posolite kako bi pospješio rad mokraćnog mjehura i žuči. • špinat, kuhan na pari ili pirjan "na suho" (bez vode), u samo jednoj žličici maslinova ulja savršeno detoksicira jetru. • brokulu, pod uvjetom da je kuhate na pari. U suprotnom izaziva nadimanje crijeva. • artičoke - ali ne češće od jedanput na tjedan! - stimuliraju rad žuči i poboljšavaju izlučivanje. • matovilac, ali i cikoriju, zelenu salatu te sirovu ili kuhanu endiviju, to zbog njihova djelovanja na probavu. |
ožujak, 2006 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv