Nigdje Posebno, Zemlja

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Nigdje Posebno...
Zagreb at Night
A World Of...
Indie, nego što.
Kava, trava i novine
Dubia ne spava sama
Buđenje

Zbogom i dva zdravo
Zbogom i dva zdravo
Sudionica
Nula

Ostale priče i stilske
Zvijezde i prijatelji
Dokolico, tvoje kraljevstvo mora pasti
Fragmentarno
(battery low)
Ta mačka je nešto što ne mogu objasniti
Kriva boja

Ostatak je tinejždersko pizdakanje po raznim temama.
Tko voli, nek izvoli.

... and then some.
last.fm
Lična knjiga
twitter

Also, other people.
Atlas Sliježe Ramenima

The Truth Is Often Hidden In Plain Sight







28.07.2006., petak

Sjedim tu.

I mislim si... zašto ne?

Kad već sjedim tu, s viškom vremena u džepu i nekim čudnim Best of White Stripes albumom koji dopire sa zvučnika ovdje u internet kafiću. Ponovo, ne znam kako bih to nazvao kad nema kave - mjesto s kojeg se može pristupiti internetu? Internetarnica? Pristupnilica mreži? Ili još neki u nizu debilnih, pomalo previše hrvatskih naziva nečega softverski i hardverski (dušom i tijelom, dakle) internacionalnog? Nije važno - you get the picture. Ionako ovih prvih par redova pišem više iz toga da mi se prsti priviknu na ovu užasnu tipkovnicu.

Eto. Priviknuo sam se.

Bez neke veće želje za plagijaturom (homageom, možda, ali to je samo pristojniji naziv za isto), kontempliram da učinim isto kao i Vovin, Theli, Nighthawk ili kako god se ovih dana zvao, pa pošaljem i svoju pričicu u nastavcima na blog. Ne zato jer je to kul i zato jer to svi rade i zato jer je zabavno čitati tuđe komentare na tvoje priče, već zato što je to zapravo budućnost. Čitao sam nedavno "Zagrob", Sferakonovu zbirku hrvatskog horrora i shvaćam da zapravo svi ti ljudi koji pišu više manje istim žanrom koji i mene zanima većinu svojih radova objavljuju na svojim blogovima, pod copyrightom, dakako. Zapravo, sve mi se više čini da je blog novo okupljalište književnika, kao što su nekada bile kavane.

Ponovo, na blogu nema kave, ali važan je duh i namjera. Ja još uvijek imam taj san da ću jednog dana postati kvalificirani storyteller... dovraga, upravo je počeo Seven Nation Army... ispada da je za to odgovoran sin od ljubazne gospođe koja vodi... koja je tu glavna i odgovorna, pa pušta White Stripese... O čemu sam ono govorio? Ah, o mojoj sanjarskoj želji da jednog dana postanem pisac. Ne nužno dobar, ali da barem nešto svojih suludih radova izbacim u obliku knjige, jer makar knjiga ne odgovara kad ju se nešto pita, pisana riječ ostaje, a izgovorenu odnosi vjetar.

Kao što rekoh, kontempliram. Možda počnem s tim, kad se vratim kući, ali to je još daleko. Idući utorak, da budemo precizniji. Eto, negdje od onog vremena možete ponovo očekivati pojavljivanje slijedećeg posta. Dotada, slušajte Stripese, a može i Floydovce (nod Holcroftu), a bogme i Iced Earth (nod Crash & Burn).

Glazba: White Stripes - Jolene

Kierlan,
Samo sjedim
- 10:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>