MOJA UMJETNOST

19.03.2019.



MOJA UMJETNOST

16.03.2019.



na slici: Matea

BEZ NASLOVA

15.03.2019.

Image and video hosting by TinyPic

BUDITE SVOJE, VEĆ STE PERFEKTNE

10.03.2019.



".........Blanka Hrg Pobrić: 'Prvi korak koji napraviš samo za sebe je najvažniji korak koji možeš učiniti u svom životu'

'Budite svoje, već ste perfektne', poruka je koju putem projekta 'Kako je?' kulturne udruge DanicaNova povodom Dana žena šalje sedam Šibenčanki; Ivana Vranjić, Karmen Herceg, Zrinka Zoričić, Katarina Vučetić Nina Radovčić, Blanka Hrg i Marijana Zorica kroz tekstove koje smo od ponedjeljka objavljivali na ŠibenikIN-u.

Šesti je tekst Blanke Hrg Pobrić, šibenske umjetnice, zaljubljenice u slikarstvo, poeziju i rukotvorine. I ona je kroz svoj tekst pokušala dati odgovor na pitanje 'Kako prihvatiti sebe u svijetu opsjednutom perfekcionizmom?

Ne snalaziš se
pa se prilagodiš
većini koja je raskošnija
privlači poput izloga
prepunog nebitnih sitnica -
da im daješ toliko važnosti
nema razloga
tako su te odgojili
natrpali mjerilima, potrebama, očekivanjima
tako su svi pa bi i ti trebala…

tužno je
čitav život ti se nagomilava
tuđim očekivanjima

jednostavnije je
rijetko o tome razmišljaš
osjećaj da nisi sretna
jer si ne dozvoljavaš
popis ljudi, stvari, misli koje nisu u trendu
pa ipak izlaziš
s premalo kilograma, previše trepavica
premalo tebe same
u svemu
i sve postaje komplicirano
jer ti, kao, nisi imala sreće
da ostvariš ljepotu


Kako da se objasniš sama sebi kad si se izgubila negdje između onoga što želiš i onoga što se od tebe očekuje. Nije lako, pogotovo ako predaješ toliko važnosti onom što ni tebi nije važno, ali je društveno prihvatljivo. Prvi korak koji napraviš samo za sebe je najvažniji korak koji možeš učiniti u svom životu. Nemoj nikada pomisliti da je to sebično i da ne zaslužuješ. Svijet postaje puno bolje mjesto ako voliš samu sebe, ako sebi dadeš pravo da živiš onako kako želiš.

Vjeruj mi, ništa se loše neće desiti ako sutra preodjeneš svoju dušu u nešto udobnije i riješiš se onoga što nije tvoj broj.

Nasmij se na sve kritike, udahni i kreni živjeti po svom!''.........."


PIŠE ŠibenikIN
09.03.2019, 15:25h

https://www.sibenik.in/sibenik/blanka-hrg-pobric-prvi-korak-koji-napravis-samo-za-sebe-je-najvazniji-korak-koji-mozes-uciniti-u-svom-zivotu/104204.html?fbclid=IwAR1hhogU1vubvZwDDkhBQmBhQBsHKBhm3rWVS6x2E-nBEbrhQS7uo-hiUF4

MOJA UMJETNOST

09.03.2019.

Image and video hosting by TinyPic

TEŠKA VRATA

07.03.2019.

Image and video hosting by TinyPic
slika: @MYSTERYKIDS internet

Jednom kad uđeš …
Na sva svoja vrata…
Kad priču pročitaš…
Da samog kraja…
Htjet ćeš opet…
Putovati životom …
Imati probleme …
I biti sama …

Znam da si umorna….
I ne vidiš jasno …
Kako si sama…
Izabrala ova…
Preteška vrata…

Ako ti šapnem …
Da nisu teška…
Već zaključana …
Tvojim uvjerenem…
Da su greška…

PA DA SE UPOZNAMO?

06.03.2019.





SVE MOJE

05.03.2019.



i nešto iz novina među ovih 7 žena sam i ja:

"POVODOM DANA ŽENA 'Budite svoje, već ste perfektne': Sedam Šibenčanki kroz sedam tekstova pokazat će kako prihvatiti sebe u svijetu opsjednutom perfekcionizmom

'Budite svoje, već ste perfektne', poruka je koje će putem projekta 'Kako je?' kulturne udruge DanicaNova povodom nadolazećeg Dana žena poslati sedam Šibenčanki; Ivana Vranjić, Karmen Herceg, Zrinka Zoričić, Katarina Vučetić, Nina Radovčić, Blanka Hrg, Marijana Zorica i to preko tekstova koje ćemo tijekom sljedećeg tjedna objaviti na portalu ŠibenikIN.

PIŠE N.M.
02.03.2019, 11:04h

- Projekt naziva 'Kako je?' osmišljen je s ciljem razvoja ljudskih potencijala; u prvom redu kreativnog pisanog izražavanja kao aktivnosti koja omogućuje poboljšanje kvalitete života i aktivno sudjelovanja u životu zajednice. Žene želimo pitati kako im je, kako se stvarno osjećaju. Želimo stvarno i pročitati to što su napisale – ističe predsjednica udruge DanicaNova Ivana Vranjić te napominje kako su željeli izbjeći natjecateljski karakter projekta, već razvijati uvažavanje različitosti mišljenja i životnih iskustava.

Kao ciljeve projekta postavili su osvješćivanje vlastite kreativnosti, poticanje pitanja, pokušaj pronalaska rješenja kroz svjedočenja i iskustvo te sagledavanje kreativnosti s aspekta zdravlja, transformacije i duhovnosti.

Tema o kojoj su žene promišljale, pisale i iznosile ideje i iskustva nosi naslov 'Leah, kako prihvatiti sebe u svijetu opsjednutom perfekcionizmom'.

- Leah je imaginarni lik koji od početka prati naša stvaranja. Ona je neka vrsta muze. Sve su sudionice projekta rekle da je tema bila zanimljiva koliko i zahtjevna. Trebalo je i želje i snage upustiti se u svoj emocionalni svijet i pretočiti ga u smislen literarni uradak. Bilo je i onih žena koje su odustale jer taj osobni zid, sigurnu komfor zonu izlaska pred javno mnijenje još nisu uspjele prijeći. Poštovali smo njihov izbor – napominje Vranjić.

U projektu je sudjelovalo sedam žena sa sedam različit tekstova o istome, koji će u suradnji s portalom ŠibenikIN biti objavljeni te prezentirani javnosti, u prvom redu ženskoj populaciji koju želimo potaknuti na promišljanje te aktiviranje vlastitih kreativnih potencijala.

U projektu 'Kako je?' sudjeluju predsjednica udruge DanicaNova Ivana Vranjić, profesorica hrvatskog jezika i autorica iz Šibenika, Karmen Herceg, modna dizajnerica i obrtnica, Zrinka Zoričić, profesorica engleskog i francuskog jezika te poduzetnica, Katarina Vučetić, pjevačica i radijska voditeljica, Nina Radovčić, konobarica i frizerka za pse, Blanka Hrg, umjetnica i Marijana Zorica, novinarka i poduzetnica.

- Sloboda u izražavanju i iznošenje osobnog iskustva bio nam je cilj i nit vodilja, a ljudska emocija u svom izvornom obliku potvrdila autentičnost osobnog svijeta i ženskog bića. Naša poruka ženama je 'budite svoje, već ste perfektne' – naglašava Vranjić.

Inače, kulturna udruga DanicaNova osnovana je u siječnju ove godine s ciljem istraživanja, čuvanja, razvijanja i promicanja hrvatskog kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva. Udruga će, između ostalog, poticati nakladnu djelatnost te održavati radionice i seminare koji potiču i pomažu suvremena umjetnička i znanstvena nastojanja.

- Konačan cilj udruge je stvoriti kulturno - kreativnu mrežu umjetnika i kreativaca koji će pružiti međusobnu podršku i aktivno surađivati na sličnim projektima koje imamo namjeru i volju realizirati do kraja godine. Iznad svega, cilj nam je umanjiti socijalnu isključenost svih društvenih skupina, upravo pristupanjem kulturnim i umjetničkim aktivnostima u okviru uže i šire zajednice – ističe predsjednica udruge Ivana Vranjić."


https://www.sibenik.in/sibenik/budite-svoje-vec-ste-perfektne-sedam-sibencanki-kroz-sedam-tekstova-pokazat-ce-kako-prihvatiti-sebe-u-svijetu-opsjednutom-perfekcionizmom/103940.html?fbclid=IwAR0GdiUdXtDfDuWOMTw1Mkp-eAwqgGP59tzEwxtU_OGRQZGPsdLjHcS8oPE

MOJA LIKOVNA UMJETNOST

04.03.2019.

Image and video hosting by TinyPic

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.