Pravo(m) u glavu

21.05.2005., subota

MUDRE GLAVE LIJEPE NAŠE (1)

Da li je naputak o ne provođenju Zakona o provođenju ugovora o pitanjima sukcesije osnova za Kaznenu prijavu protiv zločinačke organizacije?
koju čine: suci Trgovačkoga suda; zaposlenih u HFP;, pojedinci Općinskog suda Zagreb; voditelji gruntovnice; suci, sutkinje, kao i zamjenika Državnog odvjetnika, te ostalih sudionika u pljački imovine (svi voditelji gruntovnica i suci vezani uza rad gruntovnicama sudova u RH, kao i HFMRO i HMO), uza sudjelovanje poslovnih banaka, kao što su: Poštanska, Zagrebačka, Privredna,Slavonska, Hipo-Alpe Adria, Dalmatinska i druge. Zbog osnovanih sumnji da su sebi ili drugima, čineći, ne čineći ili propuštajući da učine omogućili stjecanje neprocjenjive vrijednosti u novcu i nekretninama, a ujedno oštetili veći broj pravnih i fizičkih osoba, te time nanijeli štetu Republici Hrvatskoj i njenom bankarstvom sustavu kao i proračunu te da su time počinili kaznenu djela 35., 37., 38., 224., 236., 292., 293., 295., 299., 300., 301., 304., 312., 313., 334., 337., 338., i 339. KZ RH koja im se stavljaju na teret.

OBRAZLOŽENJE
Kazneno djelo je ono djelo koje je opisano u Kaznenom zakonu kao kazneno i kojem je zapriječena kazna. Kad smo to razjasnili, evo i zašto pitam za kaznenu prijavu.
Pišem zato što se svi relevantni u ovoj Državi zgražaju nad pravosuđem, pretvorbom, a posebno privatizacijom i kao samo traže način da se to riješi i procesuira. Budući da mi je igrati se politike (pričaj da ništa ne uradiš za Državu ako je to u interesu interesnih grupa, to jest Kolektiviteta). Odlučio sam postaviti pitanje podizanja Kaznene prijave protiv počinitelja, (u ime svih onih koji ne žele da se osjećaju krivima za njihova dijela, a ujedno kao i opomenu drugima da ta dijela ne čine), koji su tu s nama i oko nas sve uvažena gospoda na ovlaštenim mjestima i koja samo na tim mjestima mogu počiniti kaznena dijela koja im Zakon stavlja na teret.
Uredbama o zabrani raspolaganja osnovnim sredstvima, pokretnom imovinom i pravima određenih poduzeća i drugih pravnih osoba na teritoriji Republike Hrvatske (NN 39/91, 44/91), kao i Uredbe o zabrani raspolaganja i preuzimanja sredstava određenih pravnih osoba na teritoriju Republike Hrvatske (NN 40/92), zamijenjene Zakonom o zabrani raspolaganja i preuzimanja sredstava određenih pravnih osoba na teritoriju Republike Hrvatske (NN 29/94) namijenjeno je zaštita imovine i radnih mjesta tako postojećih pravnih subjekata. Temeljem navedenih propisa dozvoljeno je osnivanje novih subjekata temeljem pozitivnih propisa RH. Imovina tih pravnih subjekata po pozitivnim propisima nije mogla biti predmet promjene vlasništva i prijenosa na novoosnovane firme što je protivno i Zakonu o zemljišnim knjigama. Da bi se vlasništvo moglo prenijeti sa jednog subjekta na drugi bilo fizičkih ili pravnih osoba striktno je određeno Zakonom o zemljišnim knjigama kao i Pravilnikom o upisu u zemljišne knjige RH. Temeljem Navedenih Uredbi i Zakona vlasništvo na nekretninama nije bilo moguće prenijeti bez uvjeta iz navedenih propisa. U vrijeme važenja tih Uredbi i navedenog Zakona (!991.- 1994 godina ) nakon sklapanja ugovora o kupovini takove nekretnine Vlada RH morala je dati izuzeće od primjene zabrane upravljanja i raspolaganja vlasnika pravnih subjekata sa područja bivše SFRJ da bi novi vlasnik stekao pravo upisa u zemljišne knjige .
Zašto koristim inkriminaciju Zločinačka organizacija prema KZ-u? Zato što djela koja im stavljam na teret moguće je počiniti isključivo u okviru organiziranog djelovanja, a to je prema Zakonu opisano kao zločinačka organizacija.

A kako se to radilo, pročitajte u sutrašnjem nastavku.
- 21:42 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

ISTINA I JOŠ PO NEŠTO