24.09.2005., subota

Rijeka - Zagreb 0:0

Dobro je rekao tip iza mene, svaki klošar može izvući bod na Kantridi. Baš se promijenila situacija od prošle sezone - na Kantridi se tada rasturalo svih a vani se gubilo, dok se danas doma igraju Xevi (3/5). Stvarno neznam što im je danas bilo u glavi, za sobom su imali stvarno dobru partiju u Splitu i ne toliko sjajnu performansu u šesnaestini Kupa Hrvatske, ali ipak sam mislio da će se Zagreba tući. Na kraju situacija da smo još i dobro prošli... Nema veze, lopta je okrugla - dosadna stara izreka, ali to je to.



+ Zahvale za prekid šestogodišnje tradicije



+ Premijera novih zastava na dva koplja napravljenih još početkom sezone
- 21:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

21.09.2005., srijeda

NK Jedinstvo Omladinac - Rijeka 0:2

Očekivana pobjeda nad žilavim trećeligašem iz Nedešćine. Makar finalni rezultat ne pokazuje, Rijeka se dosta dugo mučila da postigne zgoditak. Osim par promašenih zicera Sharbinija i Krpana i domaćini su imali par dobrih napada iz kojih se moglo nešto roditi. Na tekmu nas je većina kasnila jer je policija na ulasku provodila detaljan alko test nad očito potencijalnim huliganima ili što im se već vrtilo u glavi. Da sad sam se sjetio, prije skretanja za Nedelišće murja zaustavlja sve Riječke aute (valjda, bar nas jesu) i pregledavaju nam aute i nas same. Stadion u Nedešćini je imao jednu tribinu sa tipa tri reda, pa većina ljudi ni nije mogla gledati tekmu nego ili nečije zatiljke ili kišno nebo. Međimurje je dobilo Zadar, što znači da su nam oni slijedeći protivnici.



+ Policijska kontrola na ulasku u okrug stadiona



+ Detekcija alkoholnih para na veliko



+ Pogled sa tribine stadiona NK J-OK (to im piše na leđima:)
- 00:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

18.09.2005., nedjelja

Hajduk - Rijeka 0:1

Ako pratite ovaj sajt, sjetit ćete se da sam spomenuo moju potpunu vjeru u to da će Rijeka u Splitu napraviti pozitivan rezultat. Eto to se i desilo, Hajduk je pao nakon dosta vremena na Poljudu (mislim na ligaške utakmice). Rijeka je bila fascinantna, definitivno su se kockice poslagale, i ovo što su dole pokazali, posebice u prvom poluvremenu je bilo šampionski. Dobro, idemo krenuti od početka...

Iz Rijeke kreće bus u organizaciji Kluba Navijača i nekoliko auti i kombi. Nakon dosta vremena bus kreće sa Piramide (kako su odrezani kontakti sa Upravom, i oni više ne sufinanciraju gostovanja, nije bilo potrebno kretati sa Kantride ). Bus je kao i uvijek u standardnoj opremi imao cvikalicu karata, pa se o komforu i ne priča ;) Naučeni smo već na Autrotrolejove "jurilice", a i meni iskreno je potpuno svejedno s čim se ide dole, glavno da se dođe...

Po drugi put se u Split kreće bržim putem preko Žute Lokve (stvarno mi nije jasno čija je fiks ideja bila da se išlo par puta preko Bosiljeva) i opet se na Poljud stiže par sati ranije. Ukratko, sad se već nakon par puta može generalizirati, Rijeka-Split sa 2-4 stajanja, cirka 6 sati. Nakon kupovine karata (40 kn), ulazi se na stadion. Na ogradu se vješa samo hrvatska zastava sa natpisom Rijeka. Glede brojnosti (piše u Sportskima danas da nas je bilo 500 ?? :))) - mora biti tipfeller), na tekmi je bila samo ekipa iz busa plus jedan auto što je stigao u solo aranžmanu. Kolona naših sa par auti i kombijem je zaustavljena na Dugopolju nakon što su imali bliski susret treće vrste sa nekim tovarima, kojima se uzelo hajdukovih obilježja. Svih su, njih tridesetak, priveli na murju u Solinu. Prema Splitu su puštena samo trojica koji su napuhali 0.0.

Rijeka je otvorila utakmicu vrlo dobro i vidilo se da će rezultat završiti u našu korist. Sharbinijev rani gol na tribini stvara ludilo, a akcije koje je Rijeka nizala jednu za drugom govore da će nam Rijeka i ove sezone donositi mnogo lijepih trenutaka. Tovari kao tovari, čim dobiju gol ušute, pokušavali su par puta navijati, ali sve je to izgledalo jako loše. Negdje sredinom drugog poluvremena pale našu zastavicu na dva koplja, koja je "herojski" uzeta na Superkupu (report). Utakmica je bila zanimljiva do kraja tekme, gdje je moglo pasti golova na obe strane (ipak više u Pletikosinu mrežu) i Rijeka zasluženo nosi doma tri boda i dočekuje današnji dan na prvom mjestu HNLa. Povratak doma je bilo u ozračju pobjede, uz jedan mali kiks gdje je autobus počeo smrditi po paljevini, ali na sreću sve je bilo ok i nastavili smo put u Rijeku.

Treća pobjeda u gostima za redom, iznimna forma većine Rijekinih prvotimaca, sve miriši na dobro...



+ Kompadre debeli, ranger poljudski, kida kartonske replike Hrvatskog Kupa, fascinirano provlači cijev sa vodom kroz ogradu, pušta debile lokalne da nam ulete na tribinu i maznu zastavicu. Ponos i dika Splita.



+ Sekjuritija na Poljudo ko u Iraku. Za ući te pregledaju tri securitya pkus murjak.



+ 24/7 navijanje sa Juga



+ Pogled na ulaz na Jug usred drugog poluvremena, hm, baš me zanima kako se desilo na Superkupu da je netko uspio ući unutra...



+ 0:1 Sharbini, euforija, slavlje, bravo Sharba
- 12:39 - Komentari (7) - Isprintaj - #

14.09.2005., srijeda

Otvaranje pomoćnog terena

Sjedim na balkonu pijuckam kavicu i čujem sa Kantride "domaću" glazbu sa Kantride (domaća pod navodnicima jer već 10 minuta se pušta autohtona irska muzika). Upravo u trenu ovog pisanja se svečano otvara pomoćno igralište na Kantridi, a otvaranju će svjedočiti razne kvazi-face iz javnog, čitaj političkog života. "Veliki" današnji gost Kantride je kapo Hrvatskog Nogometnog Saveza. Nakon one mega prevare kada je Rijeka izgubila prvenstvo i kada je "veliki mag" hrvatskog nogometa Marković rekao da je sretan što je prvenstvo osvojio "naš pravi najkatoličkiji klub" (čitaj Dinamo), sramota je da se tog idiota zove na Kantridu. Još su i radi njega (ok nije samo radi njega, ali sigurno je sve elevirano na stepenicu više radi njega) napravili mini feštu dole, čujem sada da i klapa Nevera pjeva, show vodi Krmpotić... Ajd bar Krmpotić zajebava da je Najdraža Rijeka omiljena pjesma HNSa i da će zvati Markovića u lipnju kada budemo slavili pobjedu u prvesnstvu - pozlatile mu se riječi...
- 17:52 - Komentari (8) - Isprintaj - #

11.09.2005., nedjelja

Rijeka - Slaven Belupo 4:2

Nakon dvotjedne stanke radi tekmi Hrvatske reprezentacije, Rijeka se vratila u HNL u punom sjaju. Pobjeda protiv kvalitetne ali sa druge strane i posljednje plasirane momčadi lige, je učvrstila Rijeku na samom vrhu. Danas je debitirao Vugrinec, koji je stvarno pravo pojačanje momčadi Rijeke. Svoju dobru igru okrunio je sa dva zgoditka, a umalo je pao i hattrick. Svaka čast Vuga, rijetki dobijaju toliko skandiranja i pljeska od publike na svojoj debitantskoj tekmi. Kvalitetna partida, sa nešto šokova (2:0 -> 2:2), dosta pozitivnog uzbuđenja i ako Vugrinec ovako nastavi mislim da će se uskoro na Kantridi najviše prodavati dres sa brojem 30.

U 87. minuti poruka: "Elvis Scoria - Riječki Guy Roux". Za one koji neznaju, Guy Roux je se prije par mjeseci oprostio od klupe proslavljenog Francuskog prvoligaša Auxerra, gdje je bio trener čak 44 godine. Slijedi tekma sa Hajdukom, za koju sam potpuno uvjeren da nećemo izgubiti. Viditi ćemo uskoro...


- 00:44 - Komentari (3) - Isprintaj - #

08.09.2005., četvrtak

Malta - Hrvatska 1:1



Već sam napisao post o ovome na Armadinom forumu, pa nema smisla pisati nešto - evo čisto copy/paste... Ima još slika, koje ću staviti na net naknadno... Cijeli dan je prosao bas prva liga. prije aviona je bilo bire i juice vodke, za vrijeme leta jos vise juice votke, a sve se nastavilo raznim cugama po gradu. atmosfera je bila super, naše gore list je skoro cijeli let animirao prvi dio aviona sa svojim interpretacijama poznate nam pjesme.

iz prvog restorana su nas izbacili nakon što je jedan od nas počeo povraćati u cvijece pred ulazom pa je doletio konobar i rekao da nije ovo svinjac, ovo je restoran, i rekao uzmite frenda, uzmite cugu, čak i čaše i boce, samo odite ća :) Iz slijedećeg birca/dućana smo sami izletili jer nas nisu poslužili - al nakon ovoga posjeta, nekima su torbe ostale pune bezvezarija Wink Poslije toga smo bili u još par birceva na okrijepi, ali sve zajedno smo u tom gradu (la valleta valjda :) ) bili oko 2-2,5 sata jer su nas busevi cekali da se vratimo na stadion.

Na stadionu je bilo dosta nas, podjelili smo se odmah na navijace i turiste, mi smo bili dole, turisti na katu. Izvjeseni su bili transparenti Grobničani, Rujevica, Kantrida, Opatija, mozda jos jedan, ne sjecam se sada, ali za ove znam jer ih je tri ostalo kod mene u torbi.

Navijanje tijekom tekme loše, povuklo se par puta gromoglasno Moju Domovinu i još par pjesama, ali generalno nije bilo niš posebno.

E sada moja interpretacija događaja koji su doveli do nereda. Mi smo stajali kojih 4 metra od ograde gdje je sve počelo. Negdje par minuta prije kraja tekme, Maltežani neki na rubu su verbalno provocirali, na što su par naših se zaletili prema ogradi i isto tako verbalno vratili. Tada su naletila dva pandura (e da spomenem, sve zajedno je na stadionu bilo tipa 15-20 murjaka, potpuno nespremnih za bilo kakvu situaciju) i počela odgurivati naše, tu je došlo do naguravanja, i kako su murjaci više gurali, naletilo je još par naših i počelo se lupati po murjacima. E sada stiže glavni trenutak, za koji sam 95% siguran da je tako bilo - kad je bilo to komešanje sa murjom, na našu stranu je sa Malteške doletila neka plava kutija za smeće. Kao što sam rekao nisam 100% siguran da je tako bilo, ali mislim da je. Tada počinje masovno lomljenje stolica i bacanja preko ograde. Cijelo to vrijeme Maltežani provociraju verbalno (Croatia, Croatia Va Fan Culo ili kako se vec pise i par drugih nerazumljivih deranja). Koliko je letilo preko stolica i ostalog materijala, toliko je padalo i na našu stranu. Čak su i murjaci bacali po nama stolice. Nije zajeb bio u tome što dobiješ bačenu stolicu u glavu, već to što su se stolice bacale pun šut u ogradu, na kojoj su se odmah razbijale, pa je svuda letili brdo manjih oštrih komada. Od ovoga što sam vidio, kod nas nije bilo nikakvih većih ozljeda, ali je dosta ljudi završilo sa posjekotinama po svim dijelovima tijela.

Nakon kojih cirka 30 minuta, situacija se "smiruje". Na stranu Maltežana uleće specijalna murja koja po nekima šprica suzavac. Tada murja koja je bila "na prvoj liniji" i neki mislim klupski čelnici (stari ćelavac sa brčinama koji je isto tako cimao stolice po nama) se pozicioniraju ispred naše tribine, na stadionu, i počinje "odstrel". Prolazili su one-by-one pogledima sve nas i govorili murji koga da se privede. Mislim to je trajalo pun kurac, i po slobodnoj procjeni bar 100tinjak naših navijača je završilo u pritvoru.

Znam zasigurno da je od svih ovih privedenih bilo i dosta njih koji nisu imali veze sa cijelom situacijom... Od nas 7 ostali smo samo ja i jedan od Opatijaca.

Sve hrvatske navijače koji nisu privedeni su potjerali sa stadiona i stavili nas na neki parking od stadiona koji je bio omeđen ogradama. Tamo smo pokušavali saznati neke informacije o tome što će biti sa našima, ali nismo dobili ništa pametnog. Planiralo se da svi ostajemo tamo, da neidemo na buseve, pa da tako pokušamo navesti ove da puste naše, al nas je murja nakon kojih sat vremena dva po dva potjerala i ugurala u busove. Tada su busevi pod rotirkama odpraćeni na aerodrom.

Na aerodoromu se pokušalo još odugovlačiti sa avionom, u slučaju da ih puste pa da ljudi mogu doma, ali su nam rekli da ništa od toga, da su inspektori javili da će ovi biti sutra pušteni nakon što se pregledaju sve snimke. Planiralo se i ne boardati u avion, ali je zajednički zaključak bio da se danas nemože ništa napraviti, a i realno nije se više ništa moglo... Sad što će biti od toga danas nemam pojma. Polu prazan avion je krenuo doma i stigao na Pleso oko 3.30 ujutro.
- 15:46 - Komentari (10) - Isprintaj - #

06.09.2005., utorak

1/16 HNK - Rijeka u Labinštini

Danas je ždrijeb donio to da u 1/16 završnog dijela Kupa Hrvatske, koji će se održati 21 rujna u 4 popodne, Rijeka igra u "gostima" kod trećeligaša NK Jedinstvo Omladinac Kapra. Kako kaže njihov sajt, već im je plasman u šesnaestinu finala povijesni uspjeh.
- 17:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.09.2005., nedjelja

3/6 bodova u vreći

Makar nakon kraja prvog poluvremena nije tako izgledalo, Hrvatska je zasluženo pokupila sva tri boda u susretu sa Islandom. Cico je uspio pogoditi sa odabirom Balabana, koji mu je uzvratio sa dobrom igrom i još važnije dva postignuta zgoditka. U Islandu je, kako se moglo primjetiti, bilo par stotina naših, većinom gasterbajtera iz cijele Europe + par ekipa preko bare (bile su dvije New York Croatia zastave). Kao i na svakoj tekmi Hrvatske, Armade nije falilo, iza gola je bio postavljen transparent za repku, a moglo ga se i primjetiti danas na zadnjoj strani Novog Lista ;) U srijedu se kreće po nova tri boda, koji nas stavljaju u dobru situaciju prije tekme sa Šveđanima na Maksimiru.

Par sati ranije, malo bliže od Islanda, na Kantridi se igrala prijateljska između seniora i juniora Rijeke. Nisam bio na tekmi, ali sam čuo da ima dosta potencijala među nekim juniorima. Debitirao je i Vugrinec, za kojeg se priča da je bio dosta stabilan i da bi mogao biti dobro pojačanje...
- 12:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Bijele stijene sa Kantride,
Znaju da smo sveto ime,
Ponosimo se njime!

KN Armada - homepage Kluba Navijača.
HNK Rijeka - re-dizajnirani sajt je online
HNK Rijeka #2 - unofficial site Rijeke sa dosta informacija
NKRijeka.com - novosti i komentari vezani uz NK Rijeku
Udruga Prve HNL - informacije i vijesti vezane uz HNL
HNS - Hrvatski Nogometni Savez
Ultras Croatia Forum - nova adresa
Nogomet.com - jedan od prvih, ako ne i prvi nogometni sajt - cak sam davno davno pisao nešto za njih:)
SportNet - dobar sajt, očito vezan uz sport:)
hr.rec.sport.nogomet - mjesto za nogometne diskusije na Usenetu


free web stats