petak, 04.03.2022.

Priprema za uzgoj 2022.

Upravo je sada vrijeme u kojem uzgajivači kanarinaca pripremaju ptice na napor gniježđenja i podizanja mladih. Priprema kanarinaca je jako bitna u procesu uzgoja. Tradicionalno s uzgojem krećem već na Valentinovi 14. veljače. Tada postavljam ptice u parilice (zasebne kaveze da se mogu promatrati). Tada kanarincima dajem pojačanu ishranu u vidu sjemenki suncokreta, ljuštenog zoba i chia sjemenki uz uobičajenu sjemensku hranu. U posebnu posudu stavljam jajčanu polumekanu hranu kako bi se ptice pripremile za uzgoj. Tri sedmice prije početka gniježđenja u vodu im umećem vitamin E posebno prilagođen za ptice.

Neki uzgajivači u tom razdoblju provedu preventivno "čišćenje" ptica od eventualnih bolesti. Ja sam pobornik prirodnih metoda. Koristim jabučni ocat u vodi jednom sedmično, a liječim kada je ptica bolesna. Ne prije. Uglavnom, svatko ima svoju metodu. Na uzgajivačima je da procjene što im je bolje. Cilj je što manje mrtvih ili bolesnih ptica u ptičarniku. Iskusni uzgajivači nemaju problema sa smrtnošću mladih.

Za pripremu ptica koristim najkvalitetnije proizvode, od sjemena do dodataka prehrani poznate talijanske firme Ornitalia.


Spreman za uzgojnu sezonu 2022.

Zahvaljujem svima koji su mi iskazali povjerenje nabavkom ptice od mene. Trenutačno nemam mladih ptica na raspolaganju za udomljavanje. Ukoliko želite rezervirati pticu, one će biti dostupne krajem rujna.

Kanarinci Poreč

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.