Smjer Ilica

19.02.2010., petak

Mononukleoza



Baš nemam sreće.
Ali dobila sam poseban plan prehrane koji isključuje masnoće,crveno meso,tešku i začinjenu hranu,sir,sve pripremano s uljem...ukratko,sve što je fino. A kako je počela i korizma odlučila sam se,tek tako,odreći slatkog. Tako da ovo moje čišćenje bude potpuno te da iskoristim vrijeme na ovoj dijeti što bolje. Jedem 5-6 obroka dnevno i to maksimalno zdravih: juhe,jogurti,voće,čajevi,kuhana piletina i sl. I moram priznati da se izvrsno osjećam! Uopće ne osjećam glad a kad me uhvati želja za slatkim popijem cappuccino,kojeg se ipak nisam odrekla. Ovu dijetu moram prakticirati zbog jetre,ne uzimam ljekove za mononukleozu jer je liječenje siptomatsko. Nadam se da ću ovime izgubiti 2-3 kile u 3-4 tjedna. Ali imam jaku potrebu da s ovakvim načinom prehrane nastavim i kasnije jer mi odgovara,probava mi se poboljšala i ne izgladnjujem se. Zbog ove bolesti koja me zatekla morat ću ostati doma jedno 3-4 tjedna. To me jako rastužuje jer već sad mi fali sve i svi,a meni je teško biti stalno u kući i ne raditi ništa. Puno čitam,jučer sam si baš posudila 'Bucku','Robert je njezino ime' i 'Lolitu'; i evo 'Bucku' sam već pročitala,četvrti put. Knjiga je inače jako motivirajuća,lako ju je čitati i stvarno je nadahnjujuća. Pa eto,ako ju želite posuditi,autorica je Janja Vidmar,svakako preporučam. To je sve od mene zasad,nadam se da će ova moja ekstaza oko novog načina prehrane potrajati. sretan


- 11:04 - Komentari (13) - Isprintaj - #

11.02.2010., četvrtak

The laughter penetrates my silence



Jedva sam dopuzala do laptopa.Osjećam se razmjerno loše.Jučer sam imala ideje,danas ih više nemam.Bolesna sam.Ovaj puta ta tvrdnja se referira i na moje fizičko stanje.Upravo sam rigala.Je li mi to trebalo?Zbilja?
Dan je počeo s nekoliko dvopeka i zelenim čajem.Prije nekih pola sata sam pojela negdje 10 napolitanki.Bilo mi je zlo pa sam rigala.Osjećala sam kako mi krv cijelog tijela navire iza ušiju.Nisam mogla.Krajnici su mi natečeni,imam upalu grla.Jedva je nešto izašlo.Sad se samo osjećam iscjeđeno a bez uspjeha.Pogledala sam se zatim u zrcalo,jebiga,u prolazu,nisam htjela,stvarno.Čovjek ne bi rekao da sam ta osoba u zrcalu ja.Ljudi kad me upoznaju kažu da izgledam svježe,kao da imam dobar život.Oni ne znaju što se nalazi u mom zrcalu,kada se sve maske skinu.
Sad pijem zeleni čaj.dadada,kao on će sad magično otopiti to salo na mom trbuhu i nogama?? neće :(
htjela sam da novi post bude pun mojih novih ideja i pozitivnih misli koje su bile tu jučer,ali one će izgleda morati pričekati idući.

volim vas


- 13:31 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Listopad 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (2)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


*ljevakinja sam
*izdržljiva
*impulzivna,često kad se naživciram povrijedim ljude koji nisu krivi
*volim lijepo,pravi sam esteta po tom pitanju
*ne volim kad se netko smatra perfekcionistom i okolo se hvali time
*bojim se samoće,u svakom smislu
*jako volim umjetnost u svakom obliku i bavim se svačim ali ne volim pokazivati svoje radove
*kad sam u društvu vesela sam i komunikativna ali
kad sam sama pretvorim se u jednu posve drukčiju ličnost
*često mjenjam raspoloženja
*novac mi je bitniji od ljubavi.nikada se nisam zaljubila,
nikada nisam osjećala leptiriće kad sam s "osobom koju volim"
*volim imati muške prijatelje više od ženskih jer su jednostavno bolji
*volim ljeto i sve vezano uz njega
*volim i glazbu,glazba je moja ljubav
*volim bol,ali ju ne želim,zapravo želim da ona bude izražena na drugima
*volim učiti.mi ni sami nismo svjesni koliko je škola zapravo privilegija,u mnogim djelovima svijeta dječji rad,ne samo da nije ilegalan,nego je i način života.žaliti se na 2-3 sata učenja dnevno stvarno je apsurdno :)
*nisam depresivna mada se ponekad tako čini,samo prečesto gledam svijet realno,čvrsto stojeći na zemlji
*hrana je za mene samo glupo sredstvo,običan pojam koji nastojim kontrolirati
*ne volim se osvrtati na ono što ne volim jer bi tako ono što volim izgubilo svoj smisao

Deep Purple,Pearl Jam,Ramones,Laufer,Hladno Pivo,Manu Chao,Azra,Coldplay,Foo Fighters,R.E.M.,Pink Floyd,Massive Attack,Runaways,Paul Oakenfold,White Stripes,Yardbyrds,The Cure,Him,Darude,DJ Tiesto,DJ Mangoo,The Hives,Echo and the Bunnymen,Adastra,Babyshambles,Slayer,Parni Valjak,Sex Pistols,Oasis,Đorđe Balašević,Edith Piaf,Patti Smith,Guns'n'Roses,Aerosmith,Black Sabbath,Modest Mouse,Muse,Pantera,Hladno Pivo,Soundgarden,Pixies,The Dickies,Darkness,TBF,Doors,Joy Division,Alex Gaudino,In Flames,The Strokes,Killers,Majke,Everlast,Edo Maajka,Bob Dylan,Svadbas,Jinx,Tom Waits,Darko Rundek,The Byrds,Portishead,Smashing Pumpkins,Nightwish,Sepultura,Arcade Fire,Interpol,The Eagles,Bob Sinclair,CSS,The Prodigy,Whitesnake,The Stooges,Jura Stublić,Haustor,Goran Bregović,Film,Megadeth,David Guetta,Janis Joplin,Jimi Hendrix,Who,YYY,The Jam,Paul Van Dyk,Bajaga,Extreme,Dope,Zabranjeno Pušenje,COB,Orbital,Eric Clapton,Moloko,York,Boa,Kiss,The Clash,John Mayer,New Order,Mudhoney,Radiohead,Battles,Depeche Mode,Sonic Youth,Dire Straits........