podravina

PodSesvete Picassa biografija GoogleKarta mail

Stigla donacija iz Francuske - Etnografska zbirka Josipa Cugovčana - Blog.hr

nedjelja, 28.10.2007.

Stigla donacija iz Francuske

Ovih dana iz Francuske stigla je prekrasna donacija fosilnih predmeta i starih rukotvorina. Fosilni predmeti pronađeni su 70 kilometara sjeverno od Pariza u šumi Fontainebleau, a stare rukotvorine pripadale su obitelji Monique Castro tj. njezinoj baki koja ih je i izradila.

francuska


Prije dva mjeseca na etno imanju Josipa Cugovčana u Podravskim Sesvetama gostovale su i kampirale dvije obitelji iz francuskog grada Toulusea.
Gosti su bili oduševljeni prirodom i pejzažima oko Podravskih Sesveta i izgledom samog sela te fascinirani etno imanjem i eksponatima u zbirci.
Tom prilikom obećali su da će obogatiti zbirku fosilnim predmetima te tekstilnim rukotvorinama iz Francuske.

francuska


Obećanje su ispunili te je ovih dana na adresu Josipa Cugovčana stigao paket sa prekrasnim predmetima i stvarima kojim će se njegova bogata zbirka još vise obogatiti. Ovo je prva donacija koja je stigla izvan granica hrvatske te je očiti primjer oduševljenja gostiju koji su razgledali zbirku i boravili u njezinim prostorima. Vlasnik zbirke od srca se zahvaljuje na ovoj prekrasnoj donaciji te se nada skorom susretu sa obitelji Monique Castro.

francuska


Izvor: Josip Cugovčan

- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>