JJA

ponedjeljak, 09.10.2006.

Savrsene napadaju



Miss Perfect – sigurno i vi imate jednu takvu u svojoj blizini, bilo onoj fizickoj bilo virtualnoj. To su vam zene koje su SAVRSENE ljubavnice, odlicne kuharice, besprijekorne majke, modno i zdrastveno osvjestene, uvijek depilirane, doje dijete do 3 godine zivota i istodobno imaju karijeru europskih razmjera. Kod kojih je sve cisto i to 24/7, koje kuhaju za bogove, nacitane su od filatelije do botanike i natrag. Uvijek vam se smijese, tracaju samo kad ih ne cujete, uvijek u pasentu obucene i vole prodati da su robu platile vise i mrze ako vi kupite isto. Spavaju 4 sata na noc, jer sve ostalo je tracenje vremena uzalud i ponasanje luzera. Nikad kod njih problema, sve je za pet. Razumiju se u modne stilove, interijere i vanjsku politiku. U stanju su povratiti na vasu izjavu da perete u istoj masini i donji ves i kuhinjske krpe. One nemaju puknuti nokat, niti carapu kojoj je slucajno bas sad otisao sav. I skoro vas dobiju na tu foru. Na foru savrsenih. Skoro.

Onda vidite da price prilagodjavaju ovisno o slusatelju, da daju kontradiktorne izjave, da bi kruha bile gladne da im muz ne radi ko konj, usprkos njihovoj karijeri. I pitate se koga one to uopce pokusavaju preveslati? Sebe ili vas? Koliko dugo ce vas trpiti kad postanete publika koju se ne impresionira tako lako?
Po njihovim rijecima potomci su im pristojni i prepametni, dok sami vidite da su im potomci mala ramazena cudovista. Nema teme o kojoj nemaju sto za reci, osudjuju neracionalno raspolaganje novcem, a sami su stalno u minusu na tekucem.
Potajno su na dijeti (ja sam javno na dijeti i kazem i kakvoj koga zanima) pa kad ih pitate jesu smrsavili i kako - sloze facu kao da ne znaju o cemu pricate i kao da ste vi jedina zena na kugli zemaljskoj koja se uopce jos mora truditi skinuti kile...
One nikad nemaju zmazanu kosu niti su se oznojile. Niti mrlju od paradajz sosa na stolnjaku. Njihova djeca nauce uvijek barem pola godine prije vasih i hodati i pisati i recitirati. Utjesiti ce vas da se ne zamarate tablicama rasta i razvoja i bez pol srama vam iste tutnuti pod nos u sljedecem razgovoru, za slucaj da ne vidite da njihov potomak ipak naginje geniju.
Za slucaj da skupa radite, nikad necete znati sto o kome misli, jer o svima misli da su jadni, ali to cuva za sebe. Je, i za vas to misli. Ako ste slucajno dobili povisicu od 400 kuna na placi, to nije nis - ona je dobila 2 drzavna priznanja za doprinos znanosti. Primjetiti cete da takve osobe nemaju bliskih prijateljica, jer nitko nije stigao dopuzati do njihovog trona, a i opasno je to - mogli bi izbliza uociti sve te nesavrsenosti koje se izdaleka ne vide.
Kad joj uzrujani ispricate koji peh vam se dogodio na putu do posla, reci ce da vas u vasim godinama takve stvari ne bi smjele izbaciti iz takta i da je krainje vrijeme da potrazite i pronadjete svoj zen. Ako im kazete da im se remen uopce ne slaze s cipelama, one ce usprkos zenu, cijelo popodne doma provesti olajavajuci vas kako bi ponovo dosle u ravnotezu sa svojim zenom.
Nema jela za koje one nisu cule, niti "in" mjesta na kojem nisu bile, a sto kronicno ne trpe - je drugu "savrsenicu" u svojoj blizini. Da su povrsne, pasti ce vam s vremena na vrijeme na pamet, u pauzama izmedju hvalospjeva o novom jelu ili sluzbenom putu...
One i uz karijeru, majcinstvo, imaju odlican sex-life i jedu svaki dan frisko kuhano i njihov dan traje 32 sata. One ne kupuju Kate Spade na rasprodaji, (barem to ne bi ni mrtve priznale)
Ono sto si ne mogu priustiti to obicno popljuju, jer to je ili prodavanje loja pod bubrege ili snobizam ili losa forma zivljenja. Ako vam se ne svidja njihov stil, reci ce da ste vi ti koji NEMATE stila ni feeling za ukusne stvari. Jel vam pao netko na pamet? Cuvajte se tih "savrsenih", te ce vas prve olajati i prve vas zeznuti kad ne gledate. Cuvajte se zena koje se dizu u pet ujutro, do sest su vec podojile troje djece, do osam napisale strucni clanak, do deset ispekle domacu pitu od jabuka i procitale barem troje novine (treba biti informiran!), do dvanaest napravile generalku u stanu, onda setale 5 i pol sati, usput obavile nabavku, frizera i muzej, oko sest popodne kuhaju neku internacionalnu veceru, oko osam uzorna djeca spavaju, a one udri po internacionalnoj karijeri (sto jest jest, forumi se citaju internacionalno). Ono sto ostali smrtnici rade od devet do pet po danu, one odrade od devet do ponoci. Ima li nesto sto njima NE polazi za rukom? Oh itekako! Ali necete docekati da vam to one kazu...za to su pretaste. Ne kuze da su tako "savrsene" dosadne i providne. No kazete li im to samo jednom, iskljuciti ce vas iz kruga odabranih, jer jednako kao sto ne podnose jeftinu odjecu ili interijere, jednako tako ne podnose kritiku. I ne znaju razlikovati dobronamjernu od zlonamjerne.
Biti cete im super, tako dugo dok im dajete jasno do znanja da one jesu ljepse, pametnije i organiziranije.

Cuvajte se savrsenih...


Odoh ja u moj nesavrseni svijet, sinoc smo dosli s feste kasno doma, zapravo je bilo vec danas, vikend je bio savrsen i samo smo razjali, za posljedicu smo oboje zaspali, a ko za vraga on bas danas drzi seminar, htjela sam se otusirati ali sam zaboravila da danas bas od 08-10:00 nema tople vode, neki rutinski radovi na instalacijama. Na poslu sam skuzila da imam dvije razlicite carape, posljedicu toga da je on slagao ves. Doduse obje su crne i do koljena, al na jednoj su ovce, a na drugoj kravice - ma pravi mali zooloski vrt! Jednoj "savrsenoj" sam na upit o carapama prodala da "se to sad tak fura i da kaj ne zna". Sad cekam da trendsetterica sutra dodje s rasparenim carapama.smijeh

- 09:34 - Komentari (17) - Isprintaj - #