JJA

utorak, 27.06.2006.

Nastavak ovog teksta Makedonija te ovog teksta:
Iako su dani vruci, navecer zna na rivi biti prohladno, ponesite nesto za zaogrnuti ramena. Na rivi je ekipa presetavaju se lokalne ljepotice...automatski pomisljam na stih

Al' kad se spusti moja dragana
K'o ruska balerina lagana,
Korzo se zanjise, spalir se nadize
Sve se venere pomere za jedno mesto nanize
Bela haljina u visnjama
O, najlepsa je, bez razmisljanja...
Crven kais a strukic stisnjen
Vau, te su visnje bile svevisnje


Ostali tekstovi o Makedoniji ovdje: http://jja.blog.hr/arhiva-2006-05.html#dan31
http://jja.blog.hr/arhiva-2006-05.html#dan29 te http://jja.blog.hr/arhiva-2006-01.html#dan2

Dakle klinci pa i bebe su na rivi u 22:00, 23:00 nije u pitanju. Da se mene pita, ta bi djecica vec odavno bila u pidjami, ali tko mene pita LOL.
Vec za 40 denara si mozete kupiti "mjesto" na rivi. Ima ljudi koji svaku vecer tamo ispijaju svoju kavicu i to jednu te istu 2-3 sata ili duze. Nije bitno sto se pije, nego GDJE se pije.
Svi koriste mobitele. Svi. Mozda ne bi bilo lose, sljedece ljeto kupiti makedonsku karticu a ne ovako placati po jednom KRATKOM razgovoru 10-15 eura pa tako 10-ak puta.
Zove mene tako jednu vecer muzic, kao da pita jesam dobra, a stol do mog sjedi cijela makedonska nogometna reprezentacija. U dresovima. Pa ti budi dobar. I pitaju jel do mene slobodno.
Tko pozeli odmor na Ohridu spojiti s wellnessom, evo nekih cijena kozmetickih usluga - za 150 kuna ce vas izsmasirati cijelu i to ce vam raditi sat vremena. Stopala (refleksna masaza) ce vam obraditi za 35 kuna. Medicinska masaza ledja je 80 kuna. Anticelulitna masaza 40 minuta za 100 kuna. Masaza lica i aromaterapija 35 kuna. Pedikura 50-ak kuna. Depilacija cijelih nogu 70 kuna (za usporedbu, mene to ovdje kosta 50 eura). Osobno sam probala samo jednu masazu, zbog manjka vremena, ali sam izasla van zadovoljna. Saloni izgledaju dobro, dobro su i opremljeni, osoblje je ljubazno, a u dobrom dijelu njih mozete i vjezbati korektivnu gimnastiku. Ili odraditi na stepperu pola sata, kao produzetak anticelulitnog tretmana. Logicno - nema lijepe guze bez malo znoja. Iako mi sve trazimo neke MANJE NAPORNE nacine. Neke cak pristanu i na aparat za cukanje misica, fuckas zdravlje, daj ljepotu. Na stranu cinjenica, sto nakon sumnjivih tretmana jeste i dalje jednakog ako ne goreg izgleda, a mozda i zdrastveno u gorenjm stanju.
Dakle-svidja mi se stav, da se do ljepote dolazi preko sporta.thumbup

Imam jednu dilemu, pa mi mozda pomognete rijesiti ju: za sljedece ljeto mi hotel daje 50% popusta na sobu, jer ostajem barem 3-4 tjedna. S druge strane, nasla sam samo ulicu dalje komforan dvosoban stan, potpuno namjesten, za ipak manje novaca. Mogu reci za vrlo o.k. cijenu kad uzmemo u obzir da je Ohrid turisticko odrediste. E sad jel bi vi za manje novaca (sredstva su mi ogranicena) bili u stanu, dijelom i sami (barem tjedan dana) a ne znate tko sve ima jos kljuc ALI mozete spremiti veceru, oprati ves, znaci svi popratni sadrzaji su besplatni, niste ovisni o fiksnim obrocima u hotelu ILI bi za vise novaca (koje cete onda morati zasparati na necem drugom, recimo shoppingu i izlascima) isli u hotel, gdje placate pranje vesa, morate biti u odredjeno vrijeme u hotelu radi obroka (opcija restorana ne dolazi u obzir na period od mjesec dana, svaki dan). S druge strane sigurni ste od provale, imate svako jutro serviran dorucak, ne cistite sami (cak i ako ne mozete birati i dorucak ce svako jutro biti isti).

Hvala na savjetima!kiss



Dok sam cekala bus natrag za Skopje i sjedila na stanici, svatko tko bi prosao bi se zaustavio i pitao
1) zasto cekam
2) gdje idem

Kad sam trecoj osobi rekla da mi je dosadilo davati odgovore na vrlo privatna pitanja i da uopce nije bitno gdje ja idem, onda sam bila neljubazna rofl Zamislite kad vam ti isti u 20 minuta pokusavaju 7 puta iznajmiti apartman u gradu iz kojeg upravo ODLAZITE. Kad vas 4 puta pozele povesti do Skopja za "samo" 80 eura iako vi vec imate autobusnu kartu koju ste platili 5 eura. (taksiji, niti jedan, nemaju klimu - pa ne vidim nikakvu komparativnu prednost). Ali ne da se on. Vi ste iz Germanije. Tamo se ima para. LOL
Doma sam se vratila sa 7 kila pisanog materijala a moj profa misli kako sam se ipak malkice odmorila, pa eto jedva cekam da mu napisem izvjestaj nut

Mala slikica sa voznje Ohrid-Skopje. Vozac busa je cijelo vrijeme voznje vjesto pljuckao korz prozorcic promjera 5 sa 5 cm, sa svoje lijeve strane. Incident je nastao kad je hracnuo kroz prozor (vjest je, mora se priznati) i to direktno u auto koji nas je upravo preticao. rofl Prozor je bio otvoren. Vozac auta je stao ispred busa i poceo se derati. Njegova suvozacica je brisala hracak s obraza.
Narodni poucak- ne preticite u Makedoniji, vozila visa od vaseg. Poucak broj dva - ako to vec cinite, zatvorite prozor.

I za kraj, glavna pjesacka zona u "zapadnom" dijelu Skopja -



- 11:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #