Jezdimir Uskoković je Žena Glava!

srijeda, 16.02.2005.

Em-pe-tri; četri-koma-šest!

Taj Grdović, koji je to lik.

Trudim se biti širokogrudna i prihvatiti činjenicu da svekoliko mnoštvo posvemašnjih idiota hoda ovom našom zemljom, a time i (čisto statistička nužnost) određeni postotak i po našoj samostojnoj i od stoljeća sedmog, ali, mislim, jebemu!

Dobrodušno sam stvorenje, i moje srce uvijek traži isprike i opravdanja za javne individue kojima je uskraćena pretplata na Zdrav razum i Pikule na broju, ali me ipak razjezi kad neki glupan čak nema niti onu jednu pikulu, koja će mu prišapnuti kad treba zavezati gubicu, pokriti se perajom preko glave i zaroniti ispod razine medijske prašine, nego se izdiže gordo i ponosito, spreman svako malo ispaliti opravdanja koja se međusobno natječu u dirljivosti i neuvjerljivosti.

Pojma nemam o pojedinostima ovog zadnjeg Grdovićevog uratka, jer nemam naviku kupovati 'časopise' koji publiciraju materijal za čijanje perja, ali, koliko sam uspjela shvatiti, priča se po kuloarima da je (inače posve oženjeni) Grdović izvanbračno napumpao nekad nekoga. Toliko sam uspjela razabrati iz jučerašnjih Po ure torture, gdje je bila organizirana rafalna paljba gorespomenutih dirljivo-neuvjerljivih opravdanja, među ostalim i na tu temu.

No dobro, čovjeka je nezgodno prišarafilo, što danas nije ništa škandalozno, niti je on, znamo svi dobro, jedini koji šprica i zalijeva po tuđem voćnjaku dok njegove jabuke trunu. Ali, za dobrobit vlastitog imidža, netko bi mu trebao pokazati kako da, umjesto da se zakapa sve dublje u još toplo govno, pokuša nekako povratiti izgubljene simpatije barem jednog dijela naivne javnosti.

Međutim, on, na pitanje o potencijalnoj nezakonitoj djeci, kaže kako je plemenit i dobar čovjek, i kako će svako takvo dijete za koje se dokaže da je njegovo, priznati i postupiti po dužnosti. Jer takav je u naravi, plemenit.
Umjesto klasičnih obrana 'svi smo mi ljudi', 'trenutak slabosti', 'kajem se, ali eto...', 'osjećaji su, znate, ponekad jači od čovjeka' i slično, on otvoreno kaže da, gdje god je eventualno nešto niknulo iz sjemena prosipanog po izvanbračnom teritoriju, on će postupiti kako je ispravno. Jer je plemenit. I dobar čo'ek.
Na pitanje o supruzi, odgovara sve najbolje, ona je divna, plemenita žena i on je dobro učinio što je nju izabrao.
Krasno, odmah izgleda bolje kad izjavi da doma ima dobru i plemenitu ženu, a on skače preko ograde, ko onaj džukac iz reklame za pseću hranu ('Hajde, skoči, lako je!'). Ne kažem da bi preljub opravdala činjenica da mu je žena dominantna rospija razigrane oklagije, ali se te dvije komponente nekako bolje sljube. A ne:
plemenit i dobar čo'ek (Hrvat katolik, a što drugo?) + plemenita, dobra i dobro izabrana supruga = raznolike mogućnosti nicanja izvanbračne djece
Da vidim matematičara koji će tu formulu objasniti.

Osim što sam se cijela naživcirala na tu izjavu, tlak mi je skočio i na njegov komentar one Formule 1 featuring Alkoholne pare.

Normalna osoba bi, na upit o tome, izjavila kako joj je žao, kako je zbilja počinila totalnu glupost u kojoj su mogli stradati i nevini ljudi, i tu bi još nadrobila nešto od onog gore 'svi smo mi ljudi', 'trenutak slabosti', 'kajem se, ali eto...'.

Ali ne i on.

On kaže da šta je tu je, i šta su se svi toliko uskokodakali, da čovjek više ne može ni dvi-tri bevande popit. Na to ga je jedna od voditeljica odmah priupitala: 'A koliko je ono bilo, Mladene, 2 cijela i...?', na što je on duhovito dometnuo 'Tri manje kvarat' (što će reći 2,75 promila alkohola u krvi), pa se prpošno nasmijao vlastitoj ingenioznosti.
Dvi - tri bevande = bevanda + bevanda + potencijalna bevanda = 2,75 promila.
A-ha. U Kibidabiji.

Plemeniti čovječe, hajde uzmi nekog da ti revidira svaku riječ koju planiraš iznijeti u bilo kojem javnom mediju, za vlastito dobro i dobro tvoje karijere.

Ove izjave, po besramnosti izričaja uz sam bok Žužulu i Hebrangu, vrijeđaju inteligenciju i dostojanstvo čak i sobnih biljaka, a njihov autor može poslužiti samo za futranje tračerskih časopisa, jer za to je upravo idealan - cijelo vrijeme radi nevjerojatne pizdarije, a toliko je bedast da je na njih zaozbiljno ponosan.

- 15:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #