Jedi Hrvat

četvrtak, 30.09.2010.

Samoubojstvo

Potaknut danasnjim clankom o decku iz USA koji si je oduzeo zivot htio bih napisati par rijeci toj temi.

Za one koji nisu citali decko si je oduzeo zivot (bacivsi se s mosta u rijekz Hudson) jer su mu njegovi kolege s faksa smejstili "salu" tj snimali su ga kako se seksa s muskarcem.
Moram proznati da je sala prilicno okrutna i vjerujem sam da spada u kriminalnu domenu i time ce s pogotovo nakon ovakvog nemilog nastavka pozabaviti americko pravosudje. Bas me zanima ishod.
No da li je to sto se desilo moralo zavrsiti ovakvom tragedijom.
Naravno da je svaka osoba drugacija sa drugacijem shvacanjem problem i ne nosimo se svi isto s pritiskom. Isto tako svatko ima neku drugu okolinu i okolnosti u kojima zivi tako da stvarno mi nije namjera osudjivati decka sto je to ucinio.

I ja sam poznavao jednu osobu koja je zavrsila svoj zivot na isti nacin, Zalosno da je ali niti za svog prijatelja neznam razloge i stvarno nemogu suditi zasto je to ucinio. No volio bih znati zasto.

Prvenstveno u oba slucaja smatram da je postojao drugi izlaz, ali mogu shvatiti da ga oni nisu vidjeli. Moram naglasiti da je moje misljenje o samoubojstvu takvo da to vodim kao najsebicniji cin koji mozes pociniti. Prvenstveno jer si sebe rijesio svega sto te tereti (barem tako mislis) ali si zato (najvjerojatnije) ostavio sve koji su te voljeli u nedoumici i pitanjima. Isto tako da ne kazem da najblizi moraju onda snositi i financijski teret takvog cina. Ali isto tako potrebna je velika hrabrost da se tako nesto ucini. Hrabrost za cinjenje cina, ali i doza kukavicluka radi bjezanja od nastalog problema.

A kako da se mi nosimo s tim da nekoga vise nema i da je sam odlucio otici. Pa prvenstveno mislim da moramo takvu neciju odluku postivati ma kako god da nam bilo tesko. Isto tako dolicno se sjecati osobe. Ma koliko god da kontradiktorno zvucalo smrt je dio zivota. Prema mom vjerovanju svi smo nastali iz sile, iz djelica svemira, iz energije koja nas okruzuje i povezuje i kad tad cemo se njoj vratit. Veze koje smo imali s osobom koja je otisla moramo prekinuti. Dostojno se sjecati osobe ali isto tako imati na pamet da smo mi ti koji smo jos zivi i koji moramo nastaviti slusati silu oko nas. Ako dovljno dobro slusamo mislim da mozemo osjetiti nit vodilju...

May the force be with you....

30.09.2010. u 18:19 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

a malo o meni i mojim razmisljanjima.... i neke akutne stvaricice

Yoda quote

“Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm? Hmm. And well you should not. For my ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship.”