Jamie Parizer

14.04.2005., četvrtak

Ma kaj ne

Dragi moji,
Jamie Parizer uvijek je volio pretjerivati. Pojam umjerenosti ne uklapa se u njegovu viziju normalnog života. To njegovo pretjerivanje očituje se u svim segmentima Jamievog bitka, najviše u hrani i piću. Jednostavno, obična slana grickalica vuče na nešto konkretno. Nešto konkretno vuče na fini desertić. Pa dok se prejede slatkog, opet se treba nešto slano za zbalansirati okus. Pa onda obično uleti koja litrica soka i nedajbože sladoled koji se, usput, nalazi na listi najpotrebnijih Jamievih namirnica. Sav taj obred hranjenja potraje i po nekoliko sati. Nakon čega slijedi pretjerivanju u prdenju i podrigivanju, pa pretjerivanje u mučenju mačke, pa onda, nakon trutovskog popodneva slijedi ubibogausebi večer pertjerivanja popračena ulijevanjem bezgraničnih količina pive u slabašno i izmrcvareno tijelo. Jer, zakaj bi se moralo stati samo na jednoj čaši pive? Zakaj bi samo dva kolačića morala biti desertić? Zakaj ne isprazniti cijelu kutiju keksi ili čokoladu kad je već otvorena? Mislim, ko tu kome nameče te sve nenormalne norme?

O hrani koja se nudi besplatno da i ne govorimo. Jamie bi «besplatne hrane» mogao jesti do iznemoglosti. Jamie Parzer nikad ne propušta degustaciju hrane u marketu. Tu je prvi i obavezno prođe par put, sve dok ga ne počnu gledati JAKO čudno (dok ga MALO čudno gledaju onda još nije bed). Jednom je bio na degustaciji neke pive (mislim ono, ko još nije probal Stelu?) i stojiju dve pičke oblečene u neke šuši-šuši pregačice na pultu ispred marketa i nude BESPLATNU PIVU. Mislim, da nije bil siguran da se tog dana probudil, Jamie bi sigurno pomislil da sanja. I uleti on, kao anonimus, «O pivica! Hm… Uh da mi je probati…. Kaj velite? Da smijem probati? Ma ne, stvarno? Pa vi to ozbiljno? Uf dobro, ajd kad već navaljujete! Žlop Žlop Žlop…. U hvala, doviđenja!»

Pa onda drugi ulazak, ovaj put sa naočalama. Slična spika samo sa malo manje čuđenja. I opet ŽLOP ŽLOP ŽLOP. Treći put su cure već skužile da Jamie Parizer nehajno kruži okolo, pa su mu ponudile besplatnu promotivnu kriglu (praznu), samo da ode. Jamie Parizer uzme kriglu (čuj, ipak je besplatno), nagovori cure za još jedan uljev u kriglu (da je isproba), a onda je,kao, s njima nabacil spikicu. Uvidjevši koliko je Jamie Parizer neodoljivo stvorenje, cure su ga počastile s još jednom pivicom. Kad se Jamie Parizer napojio, odlučio je pozvati svoju ekipu da podjeli s njima plijen. I ekipa je navalila. Svi su se rasturili, čak su još otišli u dučan po kištre da si sedneju tam kod pulta. Nakraju je došel neki menadžer sa zujalicom, i ekipa, i Jamie i oba dve pičke, svi su najebali. I sve otišlo u kurac.

Jednom se Jamie Parizer našao na izvjesnom radnom mjestu koje nije škrtarilo (tak jako) na svojim radnicima. I tamo, kojeg li čuda, za radnike, u bekstejđu, ima jedan ogromni «dispenzer» automat sa svakakvim sokovima. Ima čega ti srce poželi. Koka kola, sprajt, fanta limun, fanta naranča, koka kola lajt, đus, pa neki još tamo sokovi. I, ne mogavši vjerovati da je to sve besplatno, Jamie Parizer već je prvog dana navalio. Pio je koliko se piti može i još više. Ulio je sok u čašu, iz nje odma u se. I tako je Jamie uljevao sve dok se nije od te jebene koka kole lajt iproljevao po radničnom WC-ju. Drugi dan, normalno, ista stvar. Sva sreća da je uskoro promjenio radno mjesto. Samo Bog zna kak bi to završilo.

A tak kako se Jamie Parizer ugvatava na vjenčanjima i sličnim prigodama. To se samo čeka kad će uletit baba s kolačima da joj rasturi SVE. Kolači s vjenčanja najviše intrigriraju Jamie Parizera jer su svi različiti, pa od svake vrste mora probat bar 3 prije nego se odluđi za favorite. Nakon toga samo mlati po favoritima.

Kada Jamie Parizer uđe u all you can eat restoran, to automatski ulazi u knjige restorana kao dan sa najvećim gubicima. U oljukenit restoranu, Jamie Parizer krene od najbliže hrane, pa u tanjur trpa sve kaj na nekej liči. Prejede se već dok dođe do pola restorana ali nikada ne odustaje. Zadovoljan je tek kada nakraju u sebe utrpa kilu sladoleda (po izboru).

Ipak je najgore Jamieu, kad dođe doma iz dučana sa punom vrećicom, rekli bi ljudi đank fuda, i sjedne pred televizor. Uvijek ga je uznemiravao trenutak kad je morao odlučiti što će prvo trpati u sebe. Po nekom nepisanom pravilu, Jamie Parizer obično krene sa slanim, nakon čega prijeđe na slatko, koje tu i tamo ponovo presječe sa slanim. No, u tim trenucima, nije rijetkost vidjeti Jamie Parizera kako kombinira par delicija istovremeno. Tako je jednom frapirao (uh, otkud li mi samo takav divan izraz!) svoje roditelje koji su ga našli kako jede čokolino (op.a. kombinacija medolina i lješnjak čokolina- samo za znalce) u koji je umočio Pingui, te je u drugoj ruci napravio sendvič od dva ovelika komada, jedan komad je bila bijela Milka sa lješnjacima (velika) a drugi je bila Milkom sa lješnjacima i nugatom(isto velika). U isto vrijeme, ponekad je posegnuo i za banankom koji ga je sa strane vjerno čekao.

Eto, i tako naš Jamie Parizer provodi svoje dane u svojoj neumjerenosti. Katkad ga to košta novaca, katkad živaca, ali ipak je u većini slučajeva besplatno!

Pouka dana: Ništa danas….da ne pretjerujemo….

Sve Vas voli Vaš
Jamie Parizer

- 16:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi