Jamie Parizer

02.02.2005., srijeda

Cry Cry Baby

Jednom davno, u onim osjetljivim trenucima života, taman kad ti postane jasno da škola nije super nego da je to zatvor zbog kojeg se ne množeš igrati kad hočeš i da te tam non stop te neko gnjavi da moraš ovo, pa moraš ono, u Jamiev život došla je ona. Pokazali su mu je prvi put kroz prozor rodilišta .

Onakva crna, garava, ko mrlja neka u onoj bijeloj pelenici, izgledala je više ko neka nakaza nego ko njegova «mala sekica» kak su svi od početka forsirali da se to stvorenje zove.

Neznam zakaj, al od kad je to došlo u našu familiju, imao sam određen plan da to imidietli eliminiram. Jamie je mislil da je to sotona došla na svijet uništit njegovu mamu (budući da ju je tak unakazil da je ko balon izgledala i bljuvala celo vreme jadna), zatim njegovu finu skladnu familiju…i sve ostalo.

No, u početku, Jamie je prvo bio jako ponosan kaj je sad on kao stariji brat, a to ipak nosi neke prednosti. A onda mu je jednog dana postalo zabavno tu i tam malo trknuti to malo stvorenje…dok niko ne gleda…malo pljesnuti po glavi, pa recimo plašiti sa najodvratnijim facama na svijetu (© by Jamie), pa je onda došlo razdoblje guranja živih glista u kolica (tak da mala nije prohodala od straha pun kurac vremena), pa onda posipavanje papra i soli po podu, pa pustiš malu da puže po tome… i tak.

Što je Jamie bio stariji, sve mu je bilo zabavnije maltretirati to malo stvorenje. Na kraju je to bilo jedino kaj ga je zabavljalo. Lupkanje po glavi pretvorilo se u gurkanje niz stepenice, umjesto da radi odvratne face sad je pljuval u lice (drito u oko), i malo po malo, prolazilo je vreme. I mala je krenula u školu. Žena koja ju je dolazila čuvati više nije dolazila i tu se moglo nači puno vremena kad su se Jamie i njegova mala sekica mogli igrati.

Budući da je Jamie najviše volio udarati, on je čak izmislio i posebnu borilačku vještinu- MU TAI. Pravila su bila lagano lupati sekicu, pa malo jače, onda ona neko vrijeme (čitaj: od početka) moli da prestaneš, onda opet malo lupaš, pa se rasplače, onda opet malo lupaš, onda ona poludi (adrenalin) i počne lupati svom snagom tak da kak kod da ju lupiš-ništ ju više ne boli..., pa ju onda malo pustiš da se iživi…i onda ju prebiješ do kraja. To je Jamieu bila najbolja igra.

Kad je stara počela srati zbog «nebjašnjivih modrica» onda je Jamie izmislio novu igru. To je bila standardna igra skrivača sa jednom jedinom iznimkom. Prije nego se počela skrivati, Jamie je jednostavno rekao »ak te najdem-ubil bum te!»
Par put ju je našel, al nakon par dana, mala se tak skrivala da ju fakat nisi mogel naći. Jemput se jadna u dimnjaku zaglavila…o tome drugi put. Najdraže mu je bilo dok se skrivala ispod kreveta. Onda bi ju izvlekel van za nogu i malo gušil s jastukom. Isuse kak je to bil gušt.
Ali, nikad staroj nije ništ rekla…znala je da bu je Jamieva osvetnička ruka kad-tad snašla.

Pa onda recimo igraju Jamie i njegova sekica rukomet. Ona stoji na vratima i kao brani gol, a Jamie svom snagom gađa drito v nju. Kam god-glavno da boli. A njoj bed….. A nesme nigde jer bi se inače Jamie naljutil…a to nebi bilo bilo dobro..

Onda, kad fizičko maltretiranje više nije bilo zabavno, ni potrebno, jer je mala slušala sve kaj joj je rekel, Jamie je počeo sa psihičkim obrađivanjem i novom razinom odgoja.

Zamisli scenu: Jamie leži na krevetu, a sekica mu drži novine iznad glave da Jamie čita. Jamie fino leži i samo govori da ova okrene stranicu, pa da ne drma te novine…i tak. U biti, finta je bila da su se maloj tolko te ruke tresle da Jamie ionak ništ nije videl čitati, al mu je bil gušt.
Takvih scena bilo je milijun. Jamie je najviše volio činjenicu da je imal malog roba doma koji mu je složil sok il sendvič kad god bi htel, koji mu je išel u dućan uvijek kad je Jamie htel, koji mu je prepisival bilježnice od štrebera iz razreda (jer normalno, Jamie nije volio ići u školu).

Jadan Jamie je neki put bil tolko žedan da je sjedil doma u naslonjaču i bil u stanju sat vremena na sav glas urlati i zvati svoju sestru. Ona bi se naravno pojavila (makar je bila kod susjede-jer ju je bilo strah doma s bratom-neznam zakaj) i oduševljeno mu je poslužila sok. I otišla natrag. Onda bi je nakon tri minute Jamie ponovo zval da mu dođe staviti čašu iz ruke na stol-da se on bogec ne mora sagnuti.

Pa onda, za vreme rata, kad je svako imal po dve tri bombe doma i malo trotila, joj kaj je Jamie užival plašiti ju s tim. Više se nije ni vupala zaključavati u bilo koju prostoriju u stanu jer je znala da je Jamie dovoljno lud da raznese vrata. A tek zračna puška….Blažen onaj koji je to izmislil. Jamie je najviše volil pustiti sekicu da trči po dvorištu, a on bi je gađal s balkona na prvom katu. Osjećaj je koda si u čeki. Jebote gušta.

Ma joj, sad dok se Jamie zmisli koliko mu je njegova seka upotpunila djetinjstvo, uopće mu nije bed kaj ju ima. U svakom slučaju preporučuje svima. Stvarno je gušt.

Je, istina da sve dojde na svoje. Svojim militarističkim odgojem Jamie si je sestru pretvoril u Rambo žensku-stroj za ubijanje. To ima mišiće na mjestima di nisam nije znal da uopće postoje i sad on beži od nje da joj se slučajno ne omakne.

Mislim da je i ona sretna i zahvalna kaj ima tak dobrog i pažljivog brata koji nikad nije odustal od nje. Istina, Jamie je imal svoje načine koji su bilo malo drugačiji od klasičnog odgoja, i istina da je ona 90% svog života bila uvjerena da joj je brat psihički bolesnik, ali nema beda. Oni su si i dan danas brat i seka. Malo stariji i iskusniji. Hau vonderful!

Voli Vas Vaš
Jamie Parizer


- 10:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi