Evanđelje po Luciferu

četvrtak, 29.06.2006.

Vjernički puk protiv biskupa: 96%!

Mnogi su u posljednja dva tjedna komentirali temu o svetim misama i odavanju pošte žrtvama terora na Blaibergu, u Macelju, na Golom otoku i kod jame Jazovke s jedne strane, i s druge strane upornom odbijanju biskupa da i Jasenovac posjete i misu održe. O tome pisah već 12. lipnja (Dvije vrste žrtava), dan kasnije (Neću demokraciju u moju butigu!) i 16. lipnja (Grijeh oholosti).

Kršćanski web portal Križ života postavio je anketu na temu "Treba li kardinal Bozanić posjetiti Jasenovac. Do danas u 13 sati 96 posto je odgovorilo da treba (2283 "da", 103 "ne"). Nešto ranije, njihov je kolumnist napisao da je to potrebno, jer se crkva mora osloboditi fiksacije na to, da je bila žrtva samo jednog režima. U doba NDH kardinal Stepinac živio je pod prijetnjom uhićenja, pa su čak vrhovi ustaškog pokreta, znajući da bi bilo krajnje nepopularno da ga uhite, pripremali na njega atentat.

Vidjevši toliko drastičnu razliku u stavovima vrha crkvene hijerarhije moje prijateljice Svete Majke i običnog vjerničkog puka, pitam se pitam: nisu li biskupi još jednom povrijedili vjerske osjećaje katoličkih vjernika, kako napisah nedavno u tekstu Sveta vagina (2)?
- 13:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.