Posjetitelji bloga:
Counter
Counter






List Izvori | Čaporice

nedjelja, 13.05.2012.

ČAPORICE POD SNIJEGOM

Ove zime snijeg nas nije zaobišao. No, za razliku od prethodnih godina, na nekim mjestima ga je bilo i više od pola metra.
Većina djece bila je presretna i uživali su u zimskim radostima. Snijega je bilo u izobilju, a i zadržao se jako dugo na zemlji. Dječje veselje bilo je još i veće jer se nastava u nekim školama nije održavala više od tjedan dana. Na snijegu se moglo uživati cijeli dan. Većina ih je to iskoristila za skijanje, sanjkanje, grudanje, izradu snjegovića i mnoge druge igre na snijegu. Neki su ga se čak pomalo i zasitili. Iako bi nam svima bilo draže da je snijeg pao za vrijeme zimskih praznika, za Božić i Novu Godinu i da smo imali Božić bijeli, svi smo mu se jako radovali jer dugo nije bilo ovoliko snijega. Čak ga se i neke starije generacije ne sjećaju. FOTO 9.
Iako je mnogima uzrokovao veselje, bilo je i onih kojima je uzrokovao samo probleme. Neki su zaseoci danima bili odsječeni jer cesta do njih nije bila očišćena od snijega. A još je više problema na nekim mjestima stvarala bura koja ga je nosila i stvarala dosta velike smetove. Svetkovina svetog Blaža ove godine prošla je mnogo skromnije nego prethodnih godina jer je snijeg napadao dan uoči svetkovine. Budući da je padao nekoliko dana bez prestanka, i onima koji žive blizu crkve bilo je teško doći do nje. Zbog toga je na svetoj misi bio jako mali broj vjernika.
Ovaj snijeg je bio za neke jako ugodno, a za neke i poučno iskustvo. Sada ćemo biti spremniji ako se ovo ponovi idućih godina. Ako ništa drugo, barem ćemo svi imati lopatu u kući.
Mi, mlađi se, kao i uvijek, nadamo da će nas i idućih godina obradovati. Ne mora ga biti u ovoj količini, ali neka ga bude dovoljno da se dobro zabavimo. Svima je drago malo se zabaviti, uživati i ne misliti ni na što drugo, osim na snijeg i sve radosti koje on sa sobom donosi.
Marija Roguljić

Photobucket


- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< svibanj, 2012  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2012 (28)
Kolovoz 2011 (17)
Svibanj 2011 (7)
Prosinac 2010 (18)
Opis bloga
List župe sv. Roka, Čaporice

Photobucket

e-mail: list-izvori@hi.t-com.hr

Osnivač i izdavač:
Župa sv. Roka
Čaporice, 21240 Trilj

tel./fax. 021/831-096


e-mail: mirko.skejic1@st.t-com.hr

Glavni i odgovorni urednik:
Don Mirko Skejić - župnik

Uredničko vijeće:
Marijo Bašura, Anita Čović-Pavišić, Dragica Čović, Tomislav Delić, Ivana Pešo, Kristina Pešo, Martina Pešo, Antonija Sarač, Mirko Skejić, Ante Šipić-Sokol

Lektura:
Maja Franić
Dragica Čović


Tisak:
DES - Split Boktuljin put bb



Photobucket