beneath-the-skin

09.06.2011., četvrtak

Sindikat običnih šljakera

Čujemo danas na sve strane da ovima fudbalerima domaćim ne ide baš od noge primanje plaća,i da baš i nisu nešto zadovoljni svojim osobnim dohocima i kašnjenju istih,a onda moraju plaćati poreze i kamate,te se zbog toga nalaze u teškoj situaciji,kako veli Šimić,prvi predsjednik te udruge fudbalerskog sindikata.Čak vele da imaju potporu FIFE,zamisli!Ne bi im bio u koži!Imam sreće što nisam fudbaler!A stari mi još govorio da idem za fudbalera,a ja nisam htio jer sam već kao mali znao da im nikako nije lako,i da teško izlaze na kraj od prvog do prvog!
Zato ja danas ponosno primam plaću(čak redovnu,da ne lažem!)od čak 3100 kn, svakog 15.-tog u mjesecu.Radim fino do 3,dođem kući,jedem,i fino opet na neki fuš do 8 sati,često i duže! Milina! Nakupim ja tih novaca baš za jako ugodan život,bez onog fudbalerskog stresa,pritiska,treninga,red carpeta,žutog tiska,manekenki,kuća,skupljih auta....A i imaju kratak radni staž,i šta jadni mogu zaradit! Imam sreće što nisam fudbaler!Ponekad mi dođe da nekom od njih ponudim da se mijenjamo,čisto što sam suosjećajan,i kužim ih.Al' karijera je karijera!
I tako sam došao na ideju da i mi-obični šljakeri,trebamo osnovat sindikat,npr. nek se zove: "Sindikat običnih šljakera"!Zašto ne? Čisto da bar na taj način damo koliko-toliko podršku našim fudbalerima,koji su u baš nezavidnoj situaciji.Ako treba,čak bi im i pružili odgovarajuću jednokratnu pomoć(za početak),nek imaju.Možda i predložimo da im se izgradi nekakva javna kuhinja.Solidarnost na djelu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.