ivan90

nedjelja, 05.08.2007.

I Englezi su počeli

Već po tradiciji nova sezona u Engleskoj Premier ligi počinje tzv. Community Shieldom, susretom engleskog prvaka i pobjednika FA kupa. Čast otvorenja sezone 2007/2008. pripala je engleskom prvaku Manchester Unitedu i pobjedniku oba engleska kupa, Londonskom Chelseaju.

Nakon 20-ak minuta ispitivanja snaga i nešto bolje igre Chelseaja prvu priliku imao je Manchester, ali udarac Giggsa brani Cech.
Ryan Giggs je doveo United u vodstvo u 35. minuti, a do kraja poluvremena je izjednačio novo pojačanje Chelseaja Florent Malouda.
U drugom dijelu nije bilo pogodaka, pa se bez produžetaka pobjednik određivao izvođenjem jedanaesterca. Van der Sar je obranio udarce Claudia Pizarra, Franka Lamparda i Shaun Wright-Phillipsa, pa je treći Unitedov izvođač Wayne Rooney riješio pitanje pobjednika.

Ako je suditi po ovoj utakmici čeka nas još jedna zanimljiva sezona Premier lige....

05.08.2007. u 20:27 • 4 KomentaraPrint#

Opet blijedni Hajduk

Preostali rezultati 3. kola HNL-a :
Cibalia - Hajduk 0-0
Zagreb - Slaven Belupo 0-2



Nevjerovatno je kolko je Hajduk bio loš danas, ali ipak imaju opravdanje - Cernat je odigrao loše! ali ako će o njemu ovisiti kako igra Hajduk ništa nisu ni zaslužili! Dobro opet su Rukavina i Kalinić promašili svaki po jednu mrtvu ali Hajduk se ne može žaliti. Pred 3000 tisuće svojih gledatelja Cibalia je bila ta momčad koja je zaslužila sva tri boda. Čak su im i poništena dva gola!! prvo Dodiku u prvom poluvremenu, pa onda i u 81. minuti Barabanu. I još je u zadnjim sekundama Cibalia imala stopostotnu ali je i to promašila.
Hajduk nije dobro najavio dvoboj(e) sa Sampdoriom.

Slaven je pak dobro najavio najveće utakmice u povijesti, one protiv Galatasaraya, pobjedivši Zagreba u gostima sa 2-0. Slaven je bio bolji cijelu utakmicu i zasluženo su pobijedili. Šehić je opet zabio.

05.08.2007. u 20:10 • 3 KomentaraPrint#

3. kolo HNL-a

Rezultati:

inter - dinamo 0-4
osijek - rijeka 2-2
zadar - šibenik 2-2
međimurje - varteks 4-1

Dinamo i dalje rutinski odrađuje posao u HNL-u. Nakon tri kola su zabili već 14 golova! al nije to tolko fascinantno kolko je to da igraju ko na treningu a ne na utakmici, sprdaju se sa svima. Izgleda da ćče ovo biti još jedna "dosadna" sezona HNL-a ako strijelci Hajduka ne prorade. Mandžukić je opet zabio i to mu je dosada četvrta zaredom utakmica gdje zabija gol (a igrao je četiri). Guela se pokazuje kao pravo pojačanje, puno trči, daje dobre lopte, dribla, i asistiro je Mandžukiću za prvi gol i to petom!
da dodam ovdje da je za dinamo najvjerovatnije potpisao i Igor Biščan. Iako su to zasada glasine, 90% je da će tako biti.



Meni je tu najmanje jasno kako Varteks, klub koji je najavljivao prijetnju Hajduku i Dinamu, ne može nikoga pobijediti, a ni bod osvojiti!!? izgleda da su prijetnja Interu i Zadru.. al za ispadanje..

Sutra se igraju još dvije utakmice HNL-a; Hajduk gostuje u Vinkovcima i to će biti dobra utakmica, Cibalia se neće predati bez borbe. Sutra željno iščekujem debi Verpakovskog koji bi treba donjeti realizaciju u klub iz Splita. Dok Zagreb dočekuje Slaven Belupo.

05.08.2007. u 00:49 • 1 KomentaraPrint#

petak, 03.08.2007.

Ždrijeb pretkola Lige prvaka i Kupa uefa

Danas je u Nyonu održan ždrijeb parova 3. pretkola Lige prvaka, u kojem je određeno da će pobjednik susreta Dinamo-Domžale igrati protiv Werder Bremena.
Njemački Werder domaćin je prve utakmice, a uzvrat se igra u Maksimiru. Prvi susreti su na rasporedu 14. i 15. kolovoza, a uzvrati se igraju 28. i 29. kolovoza.


Održan je i ždrijeb parova 2. pretkola Kupa UEFA, u kojem je određeno da će hrvatski viceprvak Hajduk igrati protiv talijanske Sampdorije, dok je finalist HR Kupa Slaven Belupa za protivnika dobio turski Galatasaray.
Prvi susreti 2. pretkola Kupa UEFA na rasporedu su 16. kolovoza, a uzvrati su na rasporedu 30. kolovoza.


Šta reći osim toga da naši opet nisu imali sreće. Dobili su jake protivnike i bit će pravi uspjeh ako barem jedan naš klub prođe.

03.08.2007. u 15:36 • 0 KomentaraPrint#

Hajduk prošao Budućnost



Hajduk - Budućnost 1:0 (0:0)

STADION: Poljud GLEDATELJA: 30.000 SUCI: Christoforos Zografos, Papadopoulos i Tripon (svi Grčka). STRIJELAC: Dario Damjanović 46.

Hajduk: Balić, Pelaić, Pandža, Živković, Hrgović, Damjanović (od 88. Ljubičić), Andrić, Rubil, Cernat, Rukavina, Kalinić (od 79. Bartolović)

Budućnost: Vujadinović, Lakić, Vukčević, Perišić, Vuković, Raičević (od 62. Tuzović), Vlahović, Đurišić, Delić (od 8. Božović), Šćepanović, Milić


I Hajduk je prošo! iz ove utakmice pamtit ćemo samo to i sjajnog Cernata. Jer ja još uvijek ne mogu vjerovati da "najveći talenti" hrvatskog nogometa Kalinić i Rukavina opet trebaju desetak mrtvih da bi zabili gol! jučer su imali samo pet-šest ali opet nisu zabili gol. Hajduk je od samog početka pokazao da ide na pobjedu da 30 000 gledatelja ne ostane razočarano. I Hajduk je zatresao mrežu u 45 min, ali je sudac poništio gol iako nije trebao, igrači koji su bili u zaleđu nisu utjecali na igru. Cernat je bio strijelac toga gola. Utakmica je riješena na samom početku drugog poluvremena, nakon sjajnog ubačaja koga drugog nego Cernata, povratnik u momčad Dario Damjanović je glavom zatresao mrežu. Do kraja je Hajduk imao još par stopostotnih prilika ali je rezultat ostao 1-0. Gledatelji su bili oduševljeni pobjedom, ali razočarani nerealizacijom. Ipak Hajduk je taj koji ide dalje pa čemu gledati "sitnice".


I SLAVEN BELUPO U DRUGOM PRETKOLU


Slaven je drugi hrvatski predstavnik u drugom pretkolu kupa uefa. I nakon susreta u Albaniju Slaven je neporažen. Slaven je još jednom odigrao dobro i sačuva prednost od četiri gola. Ovo je najveći uspjeh kluba u dugoj klubskoj povijesti.
Domaćini su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena preko Bekima Kulija da bi u 65. minuti Kresinger na asistenciju Vručine izjednačio. Samo pet minuta kasnije Vručina je bio strijelac za vodstvo Slaven Belupa da bi u 75. minuti primili gol kojim je i postavljen konačni rezultat utakmice.

03.08.2007. u 15:16 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 02.08.2007.

Napokon pravi Dinamo!!



Domžale - Dinamo 1:2 (0:1)

STADION: Športni park Domžale GLEDATELJA: 3500. SUCI: Thomas Einwaller, Roland Heim i Franz Maislinger (svi Austrija) STRIJELCI: 0:1 - Šokota (7, as. Modrić), 0:2 - Modrić (51, 11m), 1:2 - Žeželj (87, as. Jusufi)

Domžale: Nemec - Krim, Elsner, Varga, Aljančić - Grabič (od 80. Jusufi), Jankovič (od 67. Žeželj), Brezič, Žinko - Zahora, Ljubijankič

Dinamo: Koch - Etto, Schildenfeld, Carlos, Čale - Vukojević, Pokrivač (od 80. Chago) - Sammir, Modrić, Guela (od 77. Mikić) - Šokota (od 85. Tadić)



I evo, nakon defektnog Dinama kojeg smo gledali protiv Hazara napokon gledamo pravi Dinamo.. Ali na žalost se potvrdila moja teorija "Kad igra Modrić, igra i Dinamo"! to sam već rekao par puta al, šta sad... To je sve super, al pitanje je šta sad kad dođe neki protivnik i Modrić odigra loše?? kako će onda Dinamo proći?? mislim da im onda ništa ne može pomoći..
Ali nadajmo se da toga neće biti i da će Dinamo napraviti nešta u Europi, ako već neće u prvenstvu, jer tu se navija za Hajduka! Modrić je prvo sjajno asistirao Šokoti za 1-0, da bi na početku drugog poluvremena sam iznudio i realizirao penal. Kasnije se Dinamo opustio i primio gol, ali i ovo bi im trebalo biti dovoljno da prođu u treće pretkolo.

Da ovdje napomenem da je Dinamo doveo Balabana i da će valda on doneti tu potrebnu realizaciju u maksimir. I da podsjetim da je otišo i Čorluka u Man. city.. Valda neće i Modrić za njim, jer bilo je prvo da ne ide ni Eduardo, ni Čorluka, ni Modrić, a sad je tu još samo Modrić. Ako Dinamo želi u Europu on ne smije otići!!

danas igra Hajduk uzvrat protiv Budućnosti i želim im pobjedu!!!

02.08.2007. u 13:59 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2007 (37)
Listopad 2007 (46)
Rujan 2007 (23)
Kolovoz 2007 (6)
Srpanj 2007 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi