Na zadatku

nedjelja, 02.12.2012.

Pozitivnim protiv diskriminacije

1. prosinca označava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, bolesti koja se od 1981. ubrzano proširila po cijelom svijetu. Uzročnik te bolesti je virus HIV, retrovirus koji napada limfocite koji služe za obranu organizma od bolesti.

Jedan od većih rock koncerata godine
Meuđutim, povod organiziranja Pozitivnog koncerta bio je nešto drugačiji. Njime se želi ukazati na problem diskriminacije ljudi zaraženih virusom HIV-a. Osmi po redu, Pozitivan koncert organizirali su Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i Los Angeles agencija. Velika dvorana zagrebačkog Doma sportova dan prije koncerta bila je rasprodana, što ne čudi s obzirom na izbor ovogodišnjih izvođača.



Prepuna dvorana Doma sportova

Izvođači
Na pozornici su prvi nastupali One Piece Puzzle, riječki band sa energičnim ženskim vokalom. Međutim, vidjelo se na publici da su žudjeli za izvođačima koji su nastupali iza njih.



Punk folk band Brkovi

Brkovi su očekivano napravili dobar live nastup, ali falilo im je iskustva koje imaju stariji kolege, LET 3. Nastup "lettrijevaca" odmah na početku začinile su članice Le Zbora, obućene u svećenićka odjela, otpjevavši hit "Hvala tebi Kriste". Izvedbom svojih hitova poput "Omađijaj me", "Dijete u vremenu" i obradom "Era s onoga svijeta" publiku su bacili u ekstazu. Cijelokupni dojam pojačan je već prepoznatom kostimografijom poput "ovčjih" prsluka, šarenih kratkih hlačica, šljokica i sl.


LET3

Kao šlag na torti, na kraju su nastupali Hladno pivo, zagrebački dečki s bogatim repertoarom pjesama i zavidnom karijerom. Svojim nastupom prošli su sve faze svojeg glazbenog umijeća, pa je tako bilo hitova od "Zimmer frei", "Ezoterije" i "Svijeta glamura", ali i starijih pjesama, poput "Pjevajte nešto ljubavno".
Za vrijeme trajanja koncerta na velikom platnu izmijenjivale su se poruke poznatih osoba o potrebi zaštite prilikom spolnog odnosa, te smanjenju diskriminacije prema osobama zaraženih HIV-om.

Oznake: koncert

- 11:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #