POREČ -Međunarodna četverodnevna izložba vina i vinarske opreme Vinistra Poreč, trinaesta po redu, počinje danas u 13 sati u dvorani »Veli Jože« te je za posjetitelje otvorena do 20 sati. Diplome studentima za proizvedeno vino na porečkom stručnom studiju vinarstva dodijelit će se u 16 sati, a u 20 sati odličja najboljim izlagačima. Tada će biti proglašen najbolji sommelier te upriličena zajednička večera za nagrađene u hotelu Pical.
Oznaka IQ za istarsku kvalitetu dodijelit će se proizvođačima malvazije sutra između 14 i 16 sati, a u 18 počinje prezentacija pod nazivom »Autohtona vina i tehnike vinifikacije«.
Treći dan između ostalog donosi predstavljanje brošure o maslinarstvu te degustaciju ulja u podne, kao i predstavljanje vinske čaše za istarsku malvaziju u 16 sati.
Iz događanja četvrtog dana izdvajamo prezentaciju liste GMO-free autohtonih proizvoda, koju sastavlja udruga Bio Istra. Izložba je sutra, u ponedjeljak i utorak za posjetitelje otvorena od 10 do 20 sati.(M. D.)
|