sedmodnevni spiritualni program

13.08.2007., ponedjeljak

OTVORENO PISMO

13.08.2007.

OTVORENO PISMO

Dragi moji,
kako vidite bila sam počela odgovarati na vaše komentare, no ili je nešto s mojim kompom ili se nešto događalo sa blog servisom; prekidalo me, izbacivalo, nije prihvaćalo komentare itd. pa sam odustala. Danas mislim da je i bolje da vam ne odgovaram jer su vaši komentari toliko jezgroviti, poticajni i konstruktivni da im zapravo nemam što dodati, zato ću radije to vrijeme upotrijebiti da obiđem vaše blogove.
Hvala vam svima!


Danas me zaokuplja jedna nova ideja. Pročitajte ovo otvoreno pismo i recite koliko vas bi ovo pismo poslalo u redakcije ženskih časopisa? Ako jedna osoba pošalje završit će u košu, no, ako pismo stigne od mnogo osoba bilo elektronskom ili klasičnom poštom, možda ga više ne bi mogli ignorirati. Šta vi mislite o tome? Ako ste za, slobodno ga kopirajte i pošaljite časopisima koje redovito čitate, a bit ću vam zahvalna i za svako vaše mišljenje.
Sad idem u maratonski obilazak vaših blogova…
Vaša irida


Otvoreno pismo

Svim urednicima ženskih časopisa

Od: Inicijativa BEJBIBUMERICE

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-08-13
Slika je posuđena sa:http://browse.deviantart.com

U vezi: plastična kirurgija, bulimija i anoreksija



Nakon što prolistamo stranice vašeg časopisa, osjetimo pritisak da budemo „savršene“, da ugodimo svomu muškarcu u „10 laganih koraka“ i da kupimo tu najnoviju i najbolju kremu protiv nepriličnih borica oko očiju. A onda se pogledamo u ogledalo i kažemo same sebi: „Tu ipak nešto ne štima!“ Možemo razumijeti da je lijepo nanijeti malo sjenila na kapke ili rumenila na obraze, ali dati si totalno prekrojiti tijelo ili ga izgladniti do smrti da bismo bile u trendu, to je zaista previše! To je bolesno i pokvareno! Time što nas neprestano zasipate izmanipuliranima i nerazumnim standardima ljepote, vaša je grana industrije opasno izokrenula predodžbu žene a time i povratno djelovala na to kako mi sebe vidimo i što o sebi mislimo.

Ne samo da nam propisujete kako trebamo izgledati i ponašati se, sad nas i retuširate do smrti pa poput bolesnih umjetnika mašete zračnim kistom po svim slikama koje objavljujete kako biste publiku „poštedjeli“ fotografija na kojima bi se vidjela nesavršenstva ženskog tijela. Zahvaljujući vama, manipulacija ženskog oblika na visokoj je cijeni. Ignorirate negativni učinak koji takve slike imaju na ženinu percepciju same sebe, na to kako vidimo svoja tijela, potkopavate nam samopouzdanje i a u krajnjoj liniji i naše uživanje u vođenju ljubavi. Toliko ste pretjerali s hiper nadrealističkim prikazivanjem ženskog tijela da smo uvježbale vlastite oči da odbace prirodno i stvarno tijelo u rijetkim prilikama kad ga možemo pogledati. Tko god je imao nekog iskustva s medijima, zna da će njegovo tijelo, objavljeno u časopisu, djelovati kvrgavo, tučno, preširoko, debelo, mlohavo itd. ako ne bude retuširano. I onda nije čudo da žurimo pod skalpel, da se izgladnjujemo, da povraćamo, da smo na opasnim dijetama ili ciljanoj tjelovježbi kako bismo „nesavršeno“ tijelo dovele u red.

Umjesto da ustrajete u uzdizanju tih majstora zračnog kista u nebesa, zašto ne biste stali na loptu i ukinuli ih?

Gotovo svi urednici i pisci u vašim redakcijama su žene koje u rukama drže moć za pozitivni iskorak i promjenu toga kako naša uljudba definira ono što se smatra „lijepim“, „seksi“ i „ženstvenim“. Umjesto da potičete žene da budu ono što jesu, vi promovirate neku bolesnu verziju ženske mistike. A možete promijeniti standarde i potaći revoluciju u poimanju i definiranju ženske ljepote u najširim masama! A za to ne treba drugo nego objavljivati slike stvarnih žena!

Uz pozdrav,

Vaša bejbibumerica

Dragi moji radim ja i kopam i dalje. Razaslala sam ovo pismo i druge priloge na ovu temu na razne adrese. Ovako popraćene:

Poštovani, bi li neki od ovih priloga našao mjesta na vašim službenim stranicama? Već su objavljeni na irida.blog.hr i na xportalu 2.0…

Srdačno!
Irida


Stigao je evo i prvi pozitivni odaziv:

Poštovana,

Puno Vam hvala na mailu. Prilozi su interesantni i pobrinut ću se da se pronađu na našim stranicama.

Lijep pozdrav,

Petra Novosel

Portal Žena.hr

www.zena.hr


Idemo dalje!!!!!!!!!!



- 13:07 - Komentari (36) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga