sedmodnevni spiritualni program

15.03.2007., četvrtak

TAKTILNA KOMUNIKACIJA, TJELESNA INTELIGENCIJA

15.03.2007.g

TAKTILNA KOMUNIKACIJA,
TJELESNA INTELIGENCIJA
(III dio)
nastavak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us SKRIVENE ŽELJE

Sad smo na vrlo trusnom tlu.
Najčešće ni sami ne razumijemo odakle izviru naše skrivene želje. Kad bi mogli o njima govoriti više i ne bi bile skrivene. Pa, kako ih ostvariti ako su skrivene?


Prvo morate znati da ako ih imate vi, ima ih i vaš partner. Ako o tome ne možete razgovarati, dogovorite znakove. Ako želite eksperimentirati jer ste zamislili ili poželjeli nešto posve novo, stavite mu ruku na čelo i najvite iznenađenje, a onda ga počnite izvoditi. Činite ono što volite, ali otkrijte i što voli vaš partner. Naučite procijeniti kada nešto učiniti, a kad odustati. Koristite intuiciju i tjelesnu inteligenciju. Naučite razliku između nagonskih želja i probuđene nježnosti koja izrasta u želju. I stisak ruke može biti signal.

Za uspješan odnos treba uvjek imati na umu da postoje moje potrebe i tvoje potrebe, moje želje i tvoje želje. Odlika uspješnih veza je u ravnoteži svih tih elemenata, ali ponajprije u osjećaju apsolutne sigurnosti, prihvaćenosti i voljenosti. Nježnost i sitne pažnje su jezik privrženosti. Odnos utemeljen samo na nagonskim željama i strasti u pravilu ne traje dugo. Poštujte i svoje i partnerovo tijelo. Ako partner nikako ne «pogađa» vaše skrivene misli (skrivene želje) povedite njegove ruke na mjesto gdje se usidrila vaša želja. I on će to učiniti vama. Samo tako možete osloboditi valove energije iz svojih tijela, a tako se oslobađate i frustracija. Što budete slobodniji u svom tjelesnom govoru, vaš odnos će biti čvršći, stabilniji i radosniji. Postat ćete jedno drugome izvor radosti i užitka.Ako stvari idu prebrzo za vas, jednostavno zatražite time out.

Ako partner traži od vas nešto što ne želite, a ne možete ga otvoreno odbiti da ga ne povrijedite, jednostavno stavite svoju ruku na njegovo srce i tiho i nijemo zamolite za razumijevanje. Verbalnu bujicu (u svađi ili kad previše brbljamo jer ne znamo što bi drugo) najlakše zaustavljamo poljupcem, ali pomaže i lagana kretnja prstom preko usana vašeg brbljavog partnera/ice.

Slijedi: SPONTANOST I EGO

- 13:54 - Komentari (40) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga