sedmodnevni spiritualni program

07.03.2007., srijeda

ČETVRTAK: VODIČ KROZ TEČAJ ČUDA

08.03.2007.g.

PRIRUČNIK ZA STUDENTE (PRAKTIKUM)

3. Lekcija


Ne razumijem ništa od onoga što vidim u ovoj sobi (na ovoj ulici, s ovog prozora, na ovom mjestu).

1. Ovu ideju primijeni kao i one prethodne, bez bilo kakvog razlikovanja. Što god vidio, postaje pravi predmet za primjenu ideje. Ne dovodi u pitanje pogodnost bilo čega za primjenu ideje. Ovo nisu vježbe prosuđivanja. Z njih je sve pogodno, samo ako ga vidiš. Neke od stvari koje vidiš mogu za tebe imati značenje nabijeno osjećajima. Pokušaj te osjećaje odložiti u stranu i ovim se stvarima služiti kao i svim ostalim.

2. Smisao ovih vježbi jest očistiti vlastiti um svih veza iz prošlosti, kako bi ih vidio točno onakvim kakve ti se sada javljaju i shvatiti kako ih zaista malo razumiješ. Zato je bitno da očuvaš savršeno otvoren um, kog ne ometaju prosudbe, pri izabiranju stvari na koje primjenjuješ dnevnu ideju. Za ovu svrhu, jedna je stvar slična drugoj, jednako prikladna i zato jednako korisna.

Danas je 8 mart, međunarodni Dan žena...Većina vas zna moj stav o takvim danima i izmišljenim blagdanima, bilo da se radi o Danu planete Zemlje, Danu bijelih supova, Danu prijateljstva ili nečeg sličnog. Kad nešto (ili netko ) dobije svoj dan, već odavno mu se crno piše.....velik broj nas je nekada, dok se to slavilo javno izvikivao da se ne može za jedan dan u godini ispraviti sve ono što tlači ženu. a eskalacija nasilja nad ženama i učestala ubojstva žena kao vrhunac nasilja su to potvrdila. Roza Luxemburg je je znala za što se bori, ali nije znala da će "socijaližene" sve utopiti u jeftinim pijankama i taj jedan jedini dan....zadnjih godina se taj dan prešućuje, možda je nasilje nad ženama i za to eskaliralo...kakogod (to je za psihološke i sociološke analize) mene zanima hoćemo li i danas šutjeti o tom danu, jednostavno ga ignorirati kao u ovoj vježbi....ili ćemo umjesto čestitke, svakoj tlačenoj ženi poručiti: PROGOVORI!
- 23:31 - Komentari (81) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga