PETAK: ASTROOKVIR
22.12.2006.g.
ASTROPSIHOLOGIJA JARCA Vladar Jarca je Saturn kojeg se u astrološkoj tradiciji smatra „ realizatorom sudbine“, jer ona pripadnicima ovog znaka daje nesavitljiv karakter kao i iznimne fizičke i moralne osobine; preciznost , metodičnost, ozbiljnost i neobičnu unutrašnju disciplinu. Jarci često nailaze na neobične životne prepreke, ali zahvaljujući svom snažnom karakteru i upornosti, uvjek pobjeđuju. Snažan ego, cjelokupna njegova snaga je u službi vlastite afirmaciuje. Jarac može napredovati sporo, ali uvjek progresivno. Vrlo rano, još u mladosti zna šta hoće. Kad jednom napravi izbor, praktično ga je nemoguće odvratiti od njegovih nauma. Prilično je zatvoren i svoje planove drži za sebe. Realan je i praktičan, ne bavi se jalovim intelektualiziranjem, međutim to ga također čini nepovjerljivim i skeptičnim, pa ponekad misli da je sve okrenuto protiv njega. Samotnjak je (nedruštven) i često bojažljiv i zbunjen zbog čega može imati problema u komunikaciji s drugim ljudima. Suviše je strog i savjestan i prema sebi i prema drugima. U neprijateljskoj atmosferi se povlači u sebe, ostajući obziran, ali nepovjerljiv. Čim osjeti da je shvaćen, njegovo samopouzdanje raste, a on postaje ljubazan i dobar prijatelj u kojeg se može maksimalno pouzdati, čak i u najtežim situacijama. Uz Saturna i Mars ovom znaku zagorčava život.Prve su mu ambicija i upornost, malo se zabavlja, ima neki svoj smisao za humor koji ga često odvede u cinizam,Često djeluje frustrirano, ali je hladnog, hiperaktivnog karaktera, često u žurbi. Jarci nemaju smisla za diplomaciju, ali ni lukavstva. Jarac voli jednostavnost, bez praznog filozofiranja. Često su mu i osjećaji hladni kao kamen, a svojim hladnim stavom i čvrstom voljom može se nametnuti i impresionirati. Može biti opak protivnik jer je u duši fatalist i fanatik . Nije dobro povlađivati mu da ne postane despot. Jarac ne voli primati savjete, on je osobenjak koji najradije radi sam i po svojoj glavi, ne voli da mu itko smeta. Svoju upornost i tvrdoglavost nikad ne skriva, dapače, ponekad ih dokazuje na brutalan način. Hrabar i neustrašiv je i ne boji se nikakvih prijetnji. Ponekad zna biti i koristoljubiv (možda najveći materijalist Zodijaka) što ga odvodi na vrh društvene ljestvice.Lako pada u malodušnost i melankoliju, čak prava mračna stanja, ponekad hirovit, a nježnost mu nije jača strana. Rođeni praktičar i u poslu i u ljubavi.Pesimizam mu je stalna pratnja. No, on je samo naoko hladan i nepristupačan, zato ne treba kod njega gledati samo vanjštinu, jer zna on biti i pitom i blag. Najveći radnici Zodijaka, ali svoje uspjehe često postižu na onaj teži način (zbog povučenosti/izoliranosti, kompleksa, pretjerane savjesnosti itd.).Mrze hvalisavost, pa čak i kad su ljubavna osvajanja u pitanju, a vole osvajanja. Ako su u braku onda su ozbiljni, stabilni pouzdani i odgovorni. Izrazita su dva tipa Jarca: Prvi podsjeća na upornog planinskog jarca koji se penje uvjek prema vrhu, a drugi na žalosnu životinju koja tužno luta prašnjavim seoskim putem. Ipak im je nešto zajedničko: I jedan i drugi imaju svoje vrijeme za jadikovanje jer im je pesimizam urođena osobina. Ponekad se ne vidi razlika između nasrtljivog samopouzdanja i dobro prikrivenog kompleksa manje vrijednosti. Jarcima je drugi dio života često sretniji od prvog. Astrolozi su vladara Jarca, Saturna, nazvali „velikim razrednikom svemira“, jer se njegovi podanici čitav život bore s mračnim idejama, depresijama i negativnostima, ali malo podalje od očiju svijeta. Na svu sreću nije sve tako mračno kako izgleda... KOLAČI KOJI SE NE PEKU IV dio RECEPTI ZA BRZU PRIPREMU BEZ PEČENJA Salama Sastojci • 25 dag margarina • 5 oblatni • 2 rebra čokolade • 75 dag običnih keksa • 10 dag lješnjaka • 10 dag oraha • 10 dag badema • 50 dag suhih smokava • 10 dag grožđica • 30 dag žele bombona • malo ruma • mlijeka po potrebi Priprema Kekse zdrobite na sitne komadiće. Lješnjake, orahe, bademe, smokve i žele bombone nasjeckajte. Čokoladu naribajte. Sve sastojke pomiješajte i dodajte toliko mlijeka da se smjesa poveže. Oblatne navlažite pomoću mokre krpe, nadjenite ih, smotajte u svitak i držite u hladnjaku barem 12 sati prije posluživanja. Šarlota od malina Sastojci • 3/4 šalice šećera • 2 šalice malina • vanilin šećer ili ekstrakt • 1 žlica limunovog soka • prstohvat soli • 2 šalice tučenog slatkog vrhnja • 2 bjelanjka • 30 dag piškota Priprema Miksajte bjelanjke, šećer, maline, vanilin šećer, sol i sok od limuna dok smjesa ne postane gusta i pjenasta. Umiješajte tučeno vrhnje. Prikladnu posudu obložite piškotima, pa napunite pjenom. Pokrijte folijom i prije posluživanja čuvajte nekoliko sati u hladnjaku. Tiramisu Sastojci • 2 jaja • 3/4 šalice šećera ili manje ako ne volite jako slatko • 1/2 šalice jake crne kave • 25 dag sira mascarpone • 18 piškota (savoiardi) • 3-4 dl tučenog slatkog vrhnja • 1/2 žličice gorkog kakaoa Priprema Na pari tucite 2 jaja, 1/4 šalice kave i 1/2 šalice šećera (1 šalica=2 decilitra!). Kad se smjesa zgusne maknite je s vatre i ohladite. Preostali šećer umiješajte u kavu. Kad se smjesa ohladila dodajte joj sir i dobro sve izmiješajte da postane glatko. U kavu močite piškote (9 komada) i slažite ih na prikladan tanjur. Preko njih premažite priređenu kremu, a na nju stavite drugi sloj piškota koje ste također umočili u kavu. Ukrasite debelim slojem tučenog vrhnja po kojem ste posuli kakao. Tufahije Sastojci • 6 jabuka • 12 žlica mljevenih oraha • 6 žličica šećera • 6 žličica maslaca ili margarina po • želji • 6 žlica tučenog vrhnja • 6 žlica mlijeka • višnje ili čokolada za ukras • 1/2 l vode • 1/2 kg šećera za sirup Priprema Jabuke ogulite, pažljivo im izdubite sredinu i skuhajte u šećernom sirupu. Pazite da se ne raskuhaju. Oprezno ih izvadite i pustite da se ohlade. U međuvremenu zavrijte mlijeko sa šećerom, maknite s vatre i umiješajte orahe. U hladnu smjesu dodajte izrađeni maslac. Maslac se može i izostaviti. Punite jabuke, ukrasite ih vrhnjem, višnjama i/ili čokoladom i poslužite. Voće s jogurtom Sastojci • 4 dl jogurta • 4 dl narezanog sezonskog voća • 4 žlice meda • listići mente za ukras (ako je pri ruci) Priprema U čaše rastočite jogurt, prekrijte ga raznobojnim voćem i zalijte medom. Ukrasite listićima mente i poslužite dobro rashlađeno. Voćni kolač s bijelom čokoladom Sastojci • 1/2 šalice prženih i oguljenih lješnjaka • 1/2 šalice sitno narezanih datula • 1/2 šalice sitno narezanih suhih marelica • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje • 30 dag bijele čokolade Priprema Na pari rastopite razlomljenu bijelu čokoladu u vrhnju. Umiješajte suho voće i ulijte u male kalupe obložene folijom tako da kolače možete izvaditi kada se ohlade. |
< | prosinac, 2006 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv