PETAK: ASTROOKVIR
22.12.2006.g.
ASTROPSIHOLOGIJA JARCA Vladar Jarca je Saturn kojeg se u astrološkoj tradiciji smatra „ realizatorom sudbine“, jer ona pripadnicima ovog znaka daje nesavitljiv karakter kao i iznimne fizičke i moralne osobine; preciznost , metodičnost, ozbiljnost i neobičnu unutrašnju disciplinu. Jarci često nailaze na neobične životne prepreke, ali zahvaljujući svom snažnom karakteru i upornosti, uvjek pobjeđuju. Snažan ego, cjelokupna njegova snaga je u službi vlastite afirmaciuje. Jarac može napredovati sporo, ali uvjek progresivno. Vrlo rano, još u mladosti zna šta hoće. Kad jednom napravi izbor, praktično ga je nemoguće odvratiti od njegovih nauma. Prilično je zatvoren i svoje planove drži za sebe. Realan je i praktičan, ne bavi se jalovim intelektualiziranjem, međutim to ga također čini nepovjerljivim i skeptičnim, pa ponekad misli da je sve okrenuto protiv njega. Samotnjak je (nedruštven) i često bojažljiv i zbunjen zbog čega može imati problema u komunikaciji s drugim ljudima. Suviše je strog i savjestan i prema sebi i prema drugima. U neprijateljskoj atmosferi se povlači u sebe, ostajući obziran, ali nepovjerljiv. Čim osjeti da je shvaćen, njegovo samopouzdanje raste, a on postaje ljubazan i dobar prijatelj u kojeg se može maksimalno pouzdati, čak i u najtežim situacijama. Uz Saturna i Mars ovom znaku zagorčava život.Prve su mu ambicija i upornost, malo se zabavlja, ima neki svoj smisao za humor koji ga često odvede u cinizam,Često djeluje frustrirano, ali je hladnog, hiperaktivnog karaktera, često u žurbi. Jarci nemaju smisla za diplomaciju, ali ni lukavstva. Jarac voli jednostavnost, bez praznog filozofiranja. Često su mu i osjećaji hladni kao kamen, a svojim hladnim stavom i čvrstom voljom može se nametnuti i impresionirati. Može biti opak protivnik jer je u duši fatalist i fanatik . Nije dobro povlađivati mu da ne postane despot. Jarac ne voli primati savjete, on je osobenjak koji najradije radi sam i po svojoj glavi, ne voli da mu itko smeta. Svoju upornost i tvrdoglavost nikad ne skriva, dapače, ponekad ih dokazuje na brutalan način. Hrabar i neustrašiv je i ne boji se nikakvih prijetnji. Ponekad zna biti i koristoljubiv (možda najveći materijalist Zodijaka) što ga odvodi na vrh društvene ljestvice.Lako pada u malodušnost i melankoliju, čak prava mračna stanja, ponekad hirovit, a nježnost mu nije jača strana. Rođeni praktičar i u poslu i u ljubavi.Pesimizam mu je stalna pratnja. No, on je samo naoko hladan i nepristupačan, zato ne treba kod njega gledati samo vanjštinu, jer zna on biti i pitom i blag. Najveći radnici Zodijaka, ali svoje uspjehe često postižu na onaj teži način (zbog povučenosti/izoliranosti, kompleksa, pretjerane savjesnosti itd.).Mrze hvalisavost, pa čak i kad su ljubavna osvajanja u pitanju, a vole osvajanja. Ako su u braku onda su ozbiljni, stabilni pouzdani i odgovorni. Izrazita su dva tipa Jarca: Prvi podsjeća na upornog planinskog jarca koji se penje uvjek prema vrhu, a drugi na žalosnu životinju koja tužno luta prašnjavim seoskim putem. Ipak im je nešto zajedničko: I jedan i drugi imaju svoje vrijeme za jadikovanje jer im je pesimizam urođena osobina. Ponekad se ne vidi razlika između nasrtljivog samopouzdanja i dobro prikrivenog kompleksa manje vrijednosti. Jarcima je drugi dio života često sretniji od prvog. Astrolozi su vladara Jarca, Saturna, nazvali „velikim razrednikom svemira“, jer se njegovi podanici čitav život bore s mračnim idejama, depresijama i negativnostima, ali malo podalje od očiju svijeta. Na svu sreću nije sve tako mračno kako izgleda... blijede cvjetovi, no moja tuga je još tu.... KOLAČI KOJI SE NE PEKU IV dio RECEPTI ZA BRZU PRIPREMU BEZ PEČENJA Salama Sastojci • 25 dag margarina • 5 oblatni • 2 rebra čokolade • 75 dag običnih keksa • 10 dag lješnjaka • 10 dag oraha • 10 dag badema • 50 dag suhih smokava • 10 dag grožđica • 30 dag žele bombona • malo ruma • mlijeka po potrebi Priprema Kekse zdrobite na sitne komadiće. Lješnjake, orahe, bademe, smokve i žele bombone nasjeckajte. Čokoladu naribajte. Sve sastojke pomiješajte i dodajte toliko mlijeka da se smjesa poveže. Oblatne navlažite pomoću mokre krpe, nadjenite ih, smotajte u svitak i držite u hladnjaku barem 12 sati prije posluživanja. Šarlota od malina Sastojci • 3/4 šalice šećera • 2 šalice malina • vanilin šećer ili ekstrakt • 1 žlica limunovog soka • prstohvat soli • 2 šalice tučenog slatkog vrhnja • 2 bjelanjka • 30 dag piškota Priprema Miksajte bjelanjke, šećer, maline, vanilin šećer, sol i sok od limuna dok smjesa ne postane gusta i pjenasta. Umiješajte tučeno vrhnje. Prikladnu posudu obložite piškotima, pa napunite pjenom. Pokrijte folijom i prije posluživanja čuvajte nekoliko sati u hladnjaku. Tiramisu Sastojci • 2 jaja • 3/4 šalice šećera ili manje ako ne volite jako slatko • 1/2 šalice jake crne kave • 25 dag sira mascarpone • 18 piškota (savoiardi) • 3-4 dl tučenog slatkog vrhnja • 1/2 žličice gorkog kakaoa Priprema Na pari tucite 2 jaja, 1/4 šalice kave i 1/2 šalice šećera (1 šalica=2 decilitra!). Kad se smjesa zgusne maknite je s vatre i ohladite. Preostali šećer umiješajte u kavu. Kad se smjesa ohladila dodajte joj sir i dobro sve izmiješajte da postane glatko. U kavu močite piškote (9 komada) i slažite ih na prikladan tanjur. Preko njih premažite priređenu kremu, a na nju stavite drugi sloj piškota koje ste također umočili u kavu. Ukrasite debelim slojem tučenog vrhnja po kojem ste posuli kakao. Tufahije Sastojci • 6 jabuka • 12 žlica mljevenih oraha • 6 žličica šećera • 6 žličica maslaca ili margarina po • želji • 6 žlica tučenog vrhnja • 6 žlica mlijeka • višnje ili čokolada za ukras • 1/2 l vode • 1/2 kg šećera za sirup Priprema Jabuke ogulite, pažljivo im izdubite sredinu i skuhajte u šećernom sirupu. Pazite da se ne raskuhaju. Oprezno ih izvadite i pustite da se ohlade. U međuvremenu zavrijte mlijeko sa šećerom, maknite s vatre i umiješajte orahe. U hladnu smjesu dodajte izrađeni maslac. Maslac se može i izostaviti. Punite jabuke, ukrasite ih vrhnjem, višnjama i/ili čokoladom i poslužite. Voće s jogurtom Sastojci • 4 dl jogurta • 4 dl narezanog sezonskog voća • 4 žlice meda • listići mente za ukras (ako je pri ruci) Priprema U čaše rastočite jogurt, prekrijte ga raznobojnim voćem i zalijte medom. Ukrasite listićima mente i poslužite dobro rashlađeno. Voćni kolač s bijelom čokoladom Sastojci • 1/2 šalice prženih i oguljenih lješnjaka • 1/2 šalice sitno narezanih datula • 1/2 šalice sitno narezanih suhih marelica • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje • 30 dag bijele čokolade Priprema Na pari rastopite razlomljenu bijelu čokoladu u vrhnju. Umiješajte suho voće i ulijte u male kalupe obložene folijom tako da kolače možete izvaditi kada se ohlade. |
< | prosinac, 2006 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv