sedmodnevni spiritualni program

10.12.2006., nedjelja

NEDJELJA:BIBLIOTERAPIJA (terapija čitanjem i pisanjem)

10.12.2006.g.

TAKTILNA KOMUNIKACIJA,
TJELESNA INTELIGENCIJA
II DIO (nastavak)



VODIČ KROZ TAKTILNU KOMUNIKACIJU I TJELESNU INTELIGENCIJU

Vježbanje vlastitih tjelesnih osjeta ima funkciju buđenja nove osjetljivosti otupjelih osjetila.

1 slika=1000 riječi
1 dodir=10000 riječi

Tijelo je energetski sustav.
Dodiri su razmjena energija, govor tijela. U svakom dodiru nešto dajem i nešto dobijam. Postoje autododiri i dodiri drugih. Autododiri mogu biti spontani i namjerni. Spontano se češemo kad se pojavi svrbež, ili trljamo bolno mjesto ili oko u kojem se pojavi iritacija. Namjerni autododiri su sva pretraživanja na našem tijelu, naročito licu, dodiri pri kupanju, automasaži i masturbaciji. Dodiri koji nas emocionalno ne obvezuju pripadaju raznim vrstama masaža i drugih manuelnih terapijskuh tehnika, no treba znati da iako nas emocionalno ne angažiraju oni mogu razbuditi i pokrenuti emocije. Zato većina ljudi voli masažu i dobro se osjeća poslije nje.

Spolnost je najveće i najosjetljivije područje raznih dodira. Masturbacija pripada autotaktilnosti. Nas primarno zanima uzajamnost u taktilnoj komunikaciji, iako ćemo kroz autotaktilnost vježbati pojačavanje osjetljivosti energija. Dakle, nas zanima razmjena energija koja mora biti utemeljena na međusobnoj etici i na svjesnosti.

Koža je čovjekov najveći organ. Ona je senzor koji prima i šalje dodire. Osjetilna tjelešca su smještena po cijeloj koži, a na prstima, dlanovima, tabanima, te sluznicama oka, usta, nosa i spolnih organa su te papile najbrojnije. S tim papilarnim (taktilnim) zonama ćemo raditi. Ove vježbe će napraviti više za vaše samopouzdanje i samopoštovanje od svega s čim ste se do sada susreli. Nećete morati ponavljati: ja volim sebe, vi ćete to osjetiti. Na kraju programa samo ćete jedno jutro u ogledalu svoje kupaonice ugledati jednu novu sebe. Možda će tijekom programa biti unutrašnjih otpora, svladajte ih. Možda će se pojaviti suze, pustite ih. Pratite sve svoje reakcije, one pričaju priču o vama. Ovo nisu tehnike samotješenja, to su tehnike samoiscjeljenja. One će promijeniti vaš život, popraviti vaše emocionalne veze i poboljšati sve druge međuljudske kontakte. Postat ćete toplija i prijemčivija osoba, a samim tim i uspješnije i sretnije biće.

Slijedi:

ENERGETSKO PUTOVANJE
KROZ ANATOMIJU
U SEDAM KORAKA



Opet je nedjelja, tuga opet narasta, opet samo male, neugledne ljubice polažem, jer ljubav ne treba velikih riječi. Počivaj mirno u Svjetlosti Božjoj, majčice!

- 00:15 - Komentari (53) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga