sedmodnevni spiritualni program

07.12.2006., četvrtak

PETAK: ASTROOKVIR

08.12.2006.g.
ASTROPSIHOLOGIJA STRIJELCA



Strujelac je često predstavljan mitološkom figurom Kentaura (polučovjek/polukonj), iz te mitske slike izviru posebne značajke ovog znaka; sposobnost da iznenadi, da živo prodre u svaku situaciju, a Jupiter mu (u svom vatrenom izdanju) daruje neiscrpnu snagu i pravednost, religiozni smisao, plemenitost, velikodušnost, moralnu vrijednost itd. Strijelac je blagog karaktera i naravi, otvoren, prilično vedar, pun obzira i razumijevanja za druge, uvjek spreman pomoći. Iz te mitske slike izvire i dio dvostrukosti ovog znaka (čovjek/konj). Vješto se izvlače od svih nevolja i iznenađenja...

Ovaj znak život prihvača filozofski, na iznenadne situacije reagira bez straha, u njegovom društvu je lijepo i ugodno. Ne trpi prisilu i njegova mu je sloboda iznad svega (uvjek spreman braniti svoja uvjerenja), progresivan je i entuzijast koji se slijepo pouzdaje u svoju sretnu zvijezdu, rijetko (skoro nikad) pada u malodušnost i obeshrabrenost. Zato on nije miroljubivi tradicionalist, već je antikonvencionalan u pravom slmislu te riječi. Privlače ga neobične i egzotične stvari, on pridaje veliki značaj intelektu i stalno nastoji obogatiti svoj duh i svoju kulturu, što od njega čini idealista širokih vidika. Njegova inteligencija je živa i spontana, a njegov smisao za realnost ne dopušta mu da se gubi u sitnim stvarima. On samo ponekad zaluta u grandioznost, ali to mu se lako oprašta.

Intelekt mu je filozofsko-religijski, sklon je panteističkim koncepcijama, uvjek je u potrazi za jednim temeljnim zakponom po kojem se sve može kretati. Strijelac je dubok, smion, zna planirati, predviđati, strastveno istraživati u potrazi za dubljim smislom. Osjećaji su mu humani, protiv tlačenja, okrutnosti, nasilja i nepravde. Moral i etika su mu dosta izraženi usprkos velike slobodoumnosti. Kao pobjednik je velikodušan, idealist, optimist, imajući u vidu uvjek neku moralnu zakonitost među ljudima, ali uz sve to je i veliki bonvivan i putnik.

Ponekad u svojoj silnoj iskrenosti zna biti netaktičan, zbog svoje dalekovidnosti često previdi neke sitne, a važne detalje, za njega je (ako je tipični Strijelac) život zabava, sport i razonoda, po mogućnosti sa što manje obveza, jer se ponekad užasava odgovornosti, zbog čega često dugo ostaje u samačkom statusu. Izgovor da ne nalazi ono što mu odgovara (ideal) je samo strah od vezivanja. Ako se ipak veže, od partnera očekuje da igra prema njegovim pravilima i da se zna tko je gazda.

Strijelac je sretan znak; često igra, riskira, dobiva! Budite blizu njega, bit će vam zabavno!


Moja mama je umrla u nedjelju. Nedjeljom umiru samo dobri ljudi. Umrla je u zimskom periodu koje više liči na proljeće, zato joj danas ostavljam sve proljetnice koje sam našla, naravno uz neizbježne ljubice.Mir i pokoj njezinoj duši!

- 22:21 - Komentari (67) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga