Nebo iznad ISIL-a

nedjelja , 14.09.2014.


Svijet se zgraža, dok se odrubljene glave uglavnom američko-britanskih civila kotrljaju po užarenom pustinjskom pijesku.Zgražanje je razumljivo od većine svijeta, no sama činjenica što Amerikanci predvode verbalne napade protiv ISIL-a bila bi, ukoliko bi događaji na tom području trenutno bili imalo smiješni, veoma ironična.
Naime, neću ni govoriti o militantskim ekstremistima Islamske države. Već je cijelom zdravorazumnom svijetu kristalno jasno da su oni "bad guys" , da su pripadnici ideje koja se pod krinkom vjerskog ekstremizma želi osvetiti Amerikancima za naftne ratove na bliskom istoku. Te da pod svaku cijenu trebaju biti zaustavljeni!
No mene fascinira Američka licemjernost koja uz to što negira svoju odgovornost za pojavu islamskog ekstremizma, koji je nastao upravo kao kontra američkom razaranju i čistom maltretiranju bliskoistočnih država po osnovnoškolskom principu prvašića i osmaša. Nego uz to i najviše podiže glas kad se treba zapitati tko će poslati kopnenu vojsku, znajući da oni sami ne žele ulaziti u rizik, jer shvaćaju da više nije riječ o "prvašićima" kao u Afganistanu, nego ovaj puta o jednoj sve organiziranijoj i sposobnijoj vojsci, koja uz to što bolje poznaje teritorij, također i raspolaže puno većom željom i mnogo većim porivom, negoli američki "profesionalni" vojnici u državi za koju su, zahvaljujući svojem divnom obrazovnom sistemu čuli tek kad je propaganda protiv ISIL-a stupila na snagu. Ali lako njima, meni se, barem kad gledam izvana čini da bi Amer u posljednje vrijeme otišao ubijat sve što ima bilokakve veze sa Islamom , jer je američkoj vladi puno lakše izreći onu subliminalnu parolu "Let's shoot those Arabs" negoli obrazovati narod o političkoj situaciji.


Ali, da budem fer što se tiče informiranja o situaciji, prema novim informacijama iskreno mi izgleda nemoguće da to uopće objasne narodu. Pred samo par mjeseci su podržavali rat protiv Assada, sad su već i sve glasnija govorkanja o koaliciji. U toj koaliciji da i ne spominjemo Iran, koji je babaroga američke javnosti uz Sj.Koreju već godinama.
Americi se događa nešto što (nažalost za nju) ni njezini političari još ne shvaćaju, a to je da se američko izigravanje svjetskog policajca počelo ozbiljno obijati u glavu, početkom godine ekstremnim jačanjem Rusije, a sad i ideološkim zakopavanjem samih sebe u sve dublja govna i akcijama koje su toliko kontradiktorne da su počele dolaziti u konflikt sa zdravim razumom.
Zbog takvih stvari će integritet Američke države kao samoprozvane "svjetske policije" enormno pasti. A slabljenjem Amerike, bi nažalost moglo doći do rivalstva s Kinom i Rusijom .
A rivalstvo, nažalost, brzo prelazi u rat. A ukoliko te crne prognoze budu točne, taj rat će biti puno zahtjevniji Americi od izigravanja "Big bossa" u Islamskim državama.
Za Ameriku bi po mom mišljenu najbolje bilo da se povuče iz većine sukoba i smiri politiku, jer su upravo dobili potvrdu da se iz spaljenih ruševina gradova koje ostavljaju za sobom, kao feniks dižu još jači protivnici, a oni, koncentrirani na uništavanje i rat, polako gube tu svoju dominaciju, gube je svakom razorenom zgradom, svakom ubijenom žrtvom i svakim ispaljenim metkom!

Oznake: ISIL, amerika, usa, rusija, sirija, rat, Sukobi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.