Igre i Vicevi

nedjelja, 29.08.2021.

Zabavni vicevi

Privukao te je naslov. Žao mi je, ali nisam siguran da si stigao na pravo mjesto. U stvari ćeš pronaći vicevi u prethodnim člancima, ali nisam siguran da će ih biti u ovom. Ja uobičajeno počnem pisati, pa onda gledam što bih uvrstio u sadržaj. Ponekad krenem s jednom idejom, a krajnji rezultat bude potpuno drukčiji; što bi se onako narodski reklo, ni nalik na jabuku. Sam naslov koji sam ovaj puta primijenio je ustvari pleonazam: vicevi su po definiciji zabavni, a ako to nisu u sumnji je i sama činjenica da se radi o vicevima. Netko od vas će se upitati zašto pišem kada nemam jasni koncept o tome što staviti na papir? Zadnja je nedjelja kolovoza je i još malo će podne. Vani je «šljiva»! To je moj omiljeni izraz kada želim naglasiti da je jako hladno. Pri karaju smo ljeta i one teške vrućine su već odavno prošle. Po noći stignemo i na 15 stupnjeva i treba dosta vremena da zgrije. Gledam na termometar i vidim da je vani 21 stupanj. U kući smo još na 26 i ja sam normalno u kratkim hlačicama i tankoj, ljetnoj majici. Kada sam prije sat vremena izišao na balkon, rekao sam samo jednu stvar: koja šljiva. Zatim sam se brzo vratio u dnevni boravak i zatvorio balkonska vrata, da se stan ne bi rashladio.

Vani je lijepo i rado bih prošetao, ali temperatura nije adekvatna pa ću pričekati popodne. Žena sprema ručak: piletina na azijski način i riža. Jede se sa štapićima. Kako je meni dosadno, odlučio sam da se igram pisca i napišem jedan članak, a možda uvrstim i neki vic. Sada već sa sigurnošću mogu reći da ću ipak zadovoljiti obećanje sadržano u naslovu. Prelistao sam neka mjesta i pronašao pristojan humoristički materijal. Nije baš da ćete se povaljati po podu, ali će vam se usne razvući u barem neki lagani osmjeh. Govorim par svjetskih jezika pa švrljam okolo i prevodim ono što nađem. Prije svega držim do toga da zabavni vicevi budu originalni. Prevedem i malo proširim priču da bude duža i bolje popuni prostor na ekranu. Svaki posao ima svoja pisana i nepisana pravila, pa i ovaj, to jeste pisanje za blog. Najvažnija je kvaliteta, ali i količina u svemu tome igra određenu ulogu pa treba voditi računa i o tome. Hajde, da vas više ne zavlačim slijedi ono što s nestrpljenjem želite pročitati i učiniti ovu nedjelju ljepšom, opuštenijom i zabavnijom. To vam je puno bolje nego gledati televiziji i čitati novine. Nakon toga vas zaboli glava i padnete u depresiju.

Adam i Eva
Nakon napornog dan u zemaljskom Raju, Adam se vrati u kolibu koju je sagradio uz obalu jednog malog i slikovitog jezera. Vidi Evu kako s jednim oblutkom trlja jedan smokvin list. Upita je:
- Eva, što to radiš?
- Pa zar ne vidiš i sam: peglam ti gaće.

Susjeda
Lopov provali u jednu kući, ušavši kroz prozor u podrumu. Popne se na kat gdje začuje zvukove koji mu ukazuju da je netko prisutan u sobi s njegove lijeve strane. Uđe unutra i zatekne jedan par na krevetu kako se mazi i vodi ljubav. Priskoči im, izvadi plastične trakice iz džepa i imobilizira ih, vežući im ruke. Obrati se muškarcu i pita ga gdje drži gotovinu, nakit i ostale vrijednosti. Muškarac odgovara u paničnom strahu:
- Sve ću ti reći i možeš sve uzeti, ali za božju ljubav, oslobodi ženu i pusti je da ode.
- Čini mi se da jako voliš svoju ženu.
- Ovo je moja susjeda, a žena se vraća kući za petnaest minuta.

Prijatelji
Dva prijatelja sjede u baru i piju Karlovačko, točeno. Jedan pije veliko dok je ispred drugoga mala krigla. Onaj s malom kriglom upita:
- Što ti je? Vidim da si nekako tužan i u depresiji.
- Jučer sam se vratio sa službenog puta, dan prije nego je bilo planirano, i zatekao sam moju ženu u krevetu s jednim mojim prijateljem.
- Shvaćam te. Svi smo tu prošli.
- Misliš «svi smo to prošli», da nas je žena prevarila.
- Ma ne, mislim tu, kod tebe dok si bio odsutan.



Dijeta
Zadar. Dvije prijateljice, malo punije, šetaju uz more u blizini morskih orgulja. Jedna od njih, ona deblja, kaže:
- Znaš da sam danas potrošila dvije tisuće kalorija.
- Ma daj!? Kako si to uspjela?
- Zaboravila sam tortu u hladnjaku.

Godišnjica
Dva prijatelja dalmatinca sjede u baru i gledaju utakmicu Hajduka. Jedan od njih:
- Znam da ti je ovih dana bila 25. godišnjica braka. Što si poklonio tvojoj supruzi.
- Odveo sam je na Kubu.
- Bravo! Doista prekrasan poklon. Što ćeš joj tek pokloniti za 50 godina braka...
- Otići ću po nju.

Bez riječi
Jedan bračni par je na izletu u planinama. Kada su stigli na jedan vrh, supruga skine ranac, zadivljeno pogleda u daljinu i izjavi:
- Dragi, ovoj pejzaž je predivan; ostavlja me bez riječi.
- Odlična draga, onda se ovdje možemo ulogoriti.

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.