srijeda, 24.05.2006.

Pod utiskom

Odmamurana glava (za ostale delove tela ne znam), danas se uz sunce zabavlja sa simpatičnim tekstom. Za koji ću kasnije objasniti zašto mi je simpatičan.

"Ni istina vama ljudima baš ne ide od ruke. Stalno zaboravljate stvari ili se, bar, tako pretvarate. Da li iko pominje gubitak Varadija i njegovog broda. Razumem da u tom svesnom skretanju pogleda može biti i nečeg pozitivnog: lakše je gurati dalje ako ne primećujete neprijatne stvari. Ali, ako ne primećujete neprijatne stvari, na kraju ćete poverovati da do njih nikad i ne dolazi. Uvek vas iznenade. Iznenađeni ste što se od pušaka gine, što novac kvari, što zimi pada sneg. Ta vrsta naivnosti može biti ljupka; avaj, može biti i opasna.
Primera radi, ne želite da priznate kakav je Noje, vaš najstariji predak, zaista bio-pobožni patrijarh, požrtvovani zaštitnik životinja. Koliko sam shvatio, prema jednoj od vaših starih hebrejskih legendi Noje je otkrio princip pijanstva posmatrajući kako se neka koza napila od prevrelog grožđa. Bezobraznog li pokušaja da se odgovornost prebaci na životinje! Na žalost, sve se to uklapa u sliku. Za čovekov Pad, kriva je zmija, čestiti gavran bio je zabušant i izelica, koza je Noja pretvorila u alkosa. Čujte: ja vam tvrdim da Noju nije bilo potrebno papkarsko znanje da bi provalio tajnu vina."


Elem.
Neverovatno se iznenadim, da "slučajno" izabrani Barns sa svojom knjigom "istorija sveta u 10 1/2 poglavlja", dođe na red "slučajno", kada se moje pijanstvo zakucalo na maksimum donoseci mi čari mamurluka i u vreme kada intenzivno razmišljam o kravama. Tj. o jednoj. Cveti.
Što se tiče Drage Cvete, uopšte se ne zajebavam, jer sam na poljoprivrednom sajmu ugledala tu malu damu. Lolitskog stava, ali pravog iskrenog pogleda.
Više bih gledala nju, nego većinu potomaka pretka na kog se odnosi prethodno citirani tekst.


P.S. Tekst su izneli drvomorci (aj sad znaj koje su to životinje).

- 17:56 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


<