1872 --- 140 godina DVD-a Hrženica ---2012

ponedjeljak, 23.05.2011.

13. mjesto na KUPU DALMACIJE u Vranjicu

U subotu, 14. svibnja muška "A" ekipa sudjelovala je u Vranjicu na KUPU DALMACIJE, prvom kolu KUP-a HVZ-a. Na samom natjecanju uz prekrasne vremenske uvjete i odličnu organizaciju domaćina članovi muške "A" ekipe DVD-a Hrženica osvojili su dosta loše 13. mjesto. Uzrok lošeg rezultata je greška od 20 sekundi na nesretno raspojenoj usisnoj cijevi za koju nitko nezna kad se raspojila. Nakon strojareve zapovijedi "GOTOVO" usisne cijevi bile su spojene, te je cijela vježba bila izvedena bez greške. Nakon provjere sudaca, utvrđeno je da ja popustio jedan nesretni zub na prvom spoju kod makete. Neprežaljena greška od 20 sekundi koštala nas je odličnog trećeg mjesta. Napomenimo da je vrijeme štafete bilo solidnih 45 sekundi i uz vježbu od 35 sekundi umjesto odličnog trećeg osvojili smo nažalost samo trinaesto mjesto i srebrne medalje. Nadamo se kako još uvijek imamo realne šanse za neki dobar rezultat budući da je sezona tek počela i da su pred nama još 4 natjecanja u KUPU HVZ-a.

Sudjelovanje na KUPU Dalmacije ne bi bilo moguće bez pomoći naših dobrih prijatelja iz DVD-a Žrnovnice koji su nam osigurali smještaj u njihovom vatrogasnom domu na čemu im od srca još jednom zahvaljujemo, a posebno zahvaljujemo članu DVD-a Žrnovnica i autoru knjige "Samo zvijezde nikad ugasiti se neće", Njegovanu Popadiću koji nam je pomogao u dogovaranju smještaja.


23.05.2011. u 10:49 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 10.05.2011.

"Florijanovo 2011" u Hrženici

Stvaranjem neovisne hrvatske države, 6 DVD-ova udruženih u Vatrogasnu zajednicu Općine Sveti Đurd obnovilo je tradiciju organiziranog obilježavanja blagdana sv. Florijana i proslave Dana vatrogastva - 4. svibnja, upravo u Hrženici, selu poznatom po strašnom požaru koji je umalo uništio polovicu naselja pred 110 godina. Tako je i ove godine u nedjelju, 8. svibnja, održana prigodna manifestacija u kojoj je sudjelovalo 100-tinjak pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali i brojni mještani odnosno domaći vjernici te njihovi gosti.Već uobičajen program započeo je susretom vatrogasaca u hrženičkom vatrogasnom domu, uz prigodne govore predsjednika DVD-a Hrženica Josipa Hižaka, načelnika Općine Sveti Đurđ prof. Marijana Lazara, predsjednika Općinskog vijeća/zapovjednika DVD-a Hrženica Stjepana Novaka, predsjednika VZO Sveti Đurđ Krune Meštrovića i zapovjednika VZO Sveti Đurđ odnosno županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Kovačeka.

Ova je manifestacija bila prigoda za svečanu promociju 50-ak članova u nova vatrogasna zvanja te promociju operativaca koji su uspješno završili program osposobljavanja za gašenje šumskih požara. Posebne nagrade kao najbolji polaznici programa osposobljavanja primili su Ivan Debelec iz DVD-a Hrženica (najbolji polaznik programa za “dočasnike”) te Karolina Crkvenčić iz DVD-a Komarnica Ludbreška (najbolja polaznica programa za “vatrogasnu mladež”)Nakon postrojavanja, limena glazba KUD-a Sloga iz Karlovca i Sesveta Ludbreških pratila je vatrogasce i njihova vozila do pila odnosno male kapelice svetog Florijana. Na mjestu koje je pred nešto više od 100 godina poharao katastrofalan požar, uništivši pritom svu imovinu 15-tak obitelji, nazočni su imali priliku čuti legend o svetom Florijanu, zaštitniku vatrogasaca.

Središnju svetu misu na prostoru pokraj crkve svetog Florijana predvodio je župnik Župe Sveti Đurđ, vlč. Vlado Borak, također član središnjeg općinskog DVD-a Sveti Đurđ, istaknuvši prigodom propovijedi humanost životnog poziva svakog vatrogasca. Recimo i kako je svaki od 6 DVD-ova prinosio jedan dar na oltar prigodom svete mise.Ove je godine kao posebnost upriličen kulturno-umjetnički program od strane 40-tak članova KUD-a Bohemia iz Đevđelije u Republici Makedoniji. Naime, ovo kulturno-umjetničko društvo već godinama gaji posebno dobre odnose s KUD-om Juraj Lončarić iz Hrženice te je stoga ovogodišnji posjet prijatelja iz Makedonije bio vrlo srdačno popraćen od strane mnoštva okupljenog radi obilježavanja Florijanova.

Stjepan Kovaček, dipl. ing.

10.05.2011. u 15:57 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.05.2011.

Obilježavanje dana Sv.Florijana - zaštitnika vatrogasaca

VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE SVETI ĐURĐ
i
DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO HRŽENICA
organiziraju

“FLORIJANOVO 2011”


OBILJEŽAVANJE DANA VATROGASTVA I BLAGDANA SV. FLORIJANA
ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Poštovani!

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na tradicionalnu manifestaciju „Florijanovo 2011“, odnosno svečano obilježavanje Dana vatrogastva u Republici Hrvatskoj i blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

U nadi kako ćete nas počastiti svojom prisutnošću i tako uveličati našu manifestaciju, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

Pomoz Bog!

Organizacijski odbor
PROGRAM

OBILJEŽAVANJA DANA VATROGASTVA I BLAGDANA SV. FLORIJANA

HRŽENICA, 8. SVIBNJA 2011. GODINE
- 8.30-9.00 Doček uzvanika ispred Vatrogasnog doma u Hrženici
- 9.00 Službeni program u Vatrogasnom domu:
-----> govori gostiju
-----> promocija osposobljenih kadrova
-----> druženje uzvanika (domjenak)
10.15 Postrojavanje vatrogasaca i prijavak načelniku Općine Sveti Đurđ
10.25 Mimohod do kapelice sv. Florijana u Pustinama
11.00 Sveta misa kod crkve sv. Florijana

05.05.2011. u 15:17 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 03.05.2011.

DVD Hrženica na pokaznoj vježbi "Sveti Đurđ 2011"

Organizacija osposobljavanja s ciljem konstantnog održavanja interventne spremnosti odnosno operativnosti vatrogasnih postrojbi jedan je od temeljnih prioriteta u radu Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ. Uz programe osposobljavanja za vatrogasna zvanja redovito se organiziraju taktičko-pokazne vježbe na razini više postrojbi odnosno više dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U spomenutim zajedničkim pokaznim vježbama postrojbi svih 6 DVD-ova koji djeluju na području općine od samih njenih začetaka, odnosno 1994. godine, tijekom posljednjih nekoliko godina taktički zadaci odnosno pretpostavke nastalih situacija sve su složenije. «Gorjele» su tako pilane, farme, domovi i slični objekti, a vježbe se ne organiziraju vikendom već radnim danom odnosno u što realnijim uvjetima na terenu.
Jedno od prvih događanja u sklopu obilježavanja dana Općine Sveti Đurđ, odnosno blagdana «Đurđeva», ove je godine bila pokazna taktička vatrogasna vježba pod nazivom «Sveti Đurđ 2011». U vježbi održanoj 29. travnja sudjelovalo je 46 vatrogasaca sa 7 vozila iz DVD-ova Sveti Đurđ, Hrženica, Karlovec Ludbreški, Komarnica Ludbreška, Sesvete Ludbreške i Struga, zatim djelatnici Hitne medicinske pomoći iz Ludbrega te Policijske postaje Ludbreg.
U okviru vježbe izvedeno je nekoliko taktičkih zadataka, uključujući gašenje gašenje požara vozila, gašenje požara u poslovnom objektu, gašenje požara raslinja, evakuacija zaposlenika itd. Kao lokacija same vježbe odabrana je zgrada Općine Sveti Đurđ u središtu Svetog Đurđa, a u čijoj se okolini nalaze i drugi gospodarski te stambeni objekti.

Vježbu kojom je zapovijedao Stjepan Kovaček, zapovjednik VZO Sveti Đurđ te ujedno županijski vatrogasni zapovjednik, popratili su i vrlo pozitivno ocijenili načelnik Općine Sveti Đurđ prof. Marijan Lazar te brojni promatrači koji su se unatoč vremenskim prilikama okupili u velikom broju.

Preuzeto sa web stranice DVD-a Sveti ĐurđNa navedenoj vježbi sudjelovalo je i DVD Hrženica sa 8 pripadnika vatrogasne postrojbe. Glavna zadaća kao što je navedeno u pozivu bila je provjera sustava uzbunjivanja, osposobljenosti članstva za rad sa opremom, koordinacije između ekipa na terenu te sa zadovoljstvom možemo istaknuti kako je sve navedene zadatke postrojba DVD-a Hrženica izvršila profesionalno u skladu sa pravilima struke te na taj način još jednom pokazala da može uz bok središnjoj postrojbi djelovati u svim mogućim situacijama. Sustav uzbunjivanja temelji se na uzbunjivanju SMS porukama od strane VOC Varaždin te sirenom na vatrogasnom domu u Hrženici. Zahvaljujući brzom odazivu operativnih članova ove godine već je uspješno odrađeno pet požarnih intervencija, a spriječena je i veća materijalna šteta prilikom dva požara na objektima.U narednom razdoblju u planu je opremanje postojećeg vozila visokotlačnim modulom za gašenje požara te rezervoarom od minimalno 600 litara vode kako bi mogli samostalno djelovati na požarnim intervencijama. Također je u planu nabava i ponešto sitnije opreme koja nedostaje (mlaznica za pjenu, međumješalica, ljestve i sl...). Navedenim aktivnostima nabave opreme, postojeće vozilo bi postalo "malo navalno vozilo" budući da će posjedovati svu potrebnu opremu za samostalan nastup prilikom manjih intervencija gašenja požara, ali i raznih tehničkih intervencija.
03.05.2011. u 21:56 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Komentari da/ne?

Opis bloga

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrženica će u 2012. godini svečano obilježiti 140 godina rada i postojanja. U najstarijem seoskom dobrovoljnom vatrogasnom društvu u središnjoj Europi pripreme su u punom jeku, a najviše se radi na prikupljanju financijskih sredstava za kupnju novog kombi vozila koje je Društvu neophodno. Ukoliko na bilo koji način želite pomoći u organizaciji obilježavanja tog velikog jubileja molimo da se obratite vodstvu društva na e-mail: dvd-hrzenica@hi.t-com.hr
Financijsku pomoć možete uplatiti na žiro-račun broj: 2340009-1110392822, kod PBZ-a uz napomenu "Donacija"Blog sadrži aktualnosti i događanja u najstarijem seoskom dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Republici Hrvatskoj

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrženica je dobrovoljna, humanitarna, stručna i nestranačka udruga od posebnog interesa za RH u pogledu zaštite od požara.


Hit Counter
Hit Counter

free counters

Gdje smo mi:
SATELITSKA SNIMKA
KARTA

KARTA SVIJETA

DVD Hrženica
Braće Radića 54
tel: 042/834-030

Predsjednik:
Josip Hižak
098715763

Zamjenik Predsjednika:
Mirko Stančin
0917983643 (VPN)

Zapovjednik:
Stjepan Novak
0915040026 (VPN)

Zamjenik Zapovjednika:
Miro Horvatić:
0913000387 (VPN)

Tajnik:
Ivan Debelec (urednik bloga)
0917237963 (VPN)
ivan.debelec@fer.hr


Kontaktirajte nas na:
dvd-hrzenica@hi.t-com.hr

Blog je optimiziran za Mozilla Firefox

Natjecateljska ekipa DVD-a Hrženica:

Z: Miro Horvatić
S: Goran Čanaki
T: Dino Matoc
N1:Dražen Sačer
N2:Dario Novak
V1:Mirko Stančin
V2:Boris Crnković
C1:Ivan Debelec
C2:Mario Kraus

Ostvarenja muške "A" ekipe DVD-a Hrženica u 2010. godini:

Međunarodni Memorijal Milana Pažića, Sv. I. Zelina (spajanje usisnih vodova)
10. mjesto

Operativno natjecanje Sigetec
najbolja vježba iznenađenja
9. mjesto

Kup Dalmacije
Prvo kolo KUP-a HVZ-a
3. mjesto


Memorijak "Ante Špiranović" Peteranec
7. mjesto

Memorijal "Kruno Modrić" Leskovec
4. mjesto

Kup "Veliki Bukovec"
1. mjesto

Memorijal Mirka Kolarića, Varaždin
Drugo kolo KUP-a HVZ-a
9. mjesto

Memorijal Gjure S. Deželića, Ivanić Grad
Treće kolo KUP-a HVZ-a
5. mjesto

Memorijal I. i N. Vodopijevec, Paukovec
19. mjesto

Kup DVD-a Johovec
1. mjesto

Kup DVD-a Gornji Kučan
4. mjesto

Kup DVD-a Bobovec
5. mjesto

Kup DVD-a Vrbanovec
2. mjesto

Kup DVD-a Varaždinbreg
9. mjesto

Kup DVD-a Županec
1. mjesto

Kup DVD-a Nedelišće
4. mjesto

Kup DVD-a Zbelava
2. mjesto

Memorijal B. P. barun Rauch, Martijanec
3. mjesto

Kup DVD-a Mali Bukovec
2. mjestoOstvarenja muške "A" ekipe DVD-a Hrženica u 2009. godini:

Memorijal "Ante Špiranović" Peteranec
4. mjesto

Memorijal "Kruno Modrić" Leskovec
3. mjesto

13. "KUP DVD-a Novi Marof"
12. mjesto

9. Memorijal "Trtinjak-Čurila" Varaždinbreg
5. mjesto

2. Memorijal Igor i Nikica Vodopijevec Paukovec
12. mjesto

3. Kup Vrbanovec
5. mjesto

10. Kup DVD-a Kučan Gornji
3. mjesto
2. mjesto u Superkupu

Dravski Kup 2009 Sveti Đurđ
3. mjesto

Kup DVD-a Županec
1. mjesto

9. Kup DVD-a Zbelava
3.mjesto

Kup DVD-a Vularija
12 mjesto

Kup DVD-a Gojanec
3. mjesto

Kup DVD-a Mali Bukovec
2. mjesto

Kup DVD-a Podravska Selnica
2. mjesto

14. Kup DVD-a Ludbreg
2. mjesto

7. Kup grada Đakova
5. kolo Kupa HVZ-a
7. mjesto

7. Memorijal bana Josipa Jelačića Zaprešić
10. mjesto

Ženska ekipa DVD-a Hrženica:

Z: Marijana Milković
S: Tina Blažic
T: Ines Vršić
N1:Kristina Mihica
N2:Ivana Jagić
V1:Jasmina Hižak
V2:Anita Mihica
C1:Suzana Novak
C2:Tamara Novak


Ostvarenja ženske "A" ekipe DVD-a Hrženica u 2009. godini:

13. "KUP DVD-a Novi Marof"
4. mjesto

3. Kup Vrbanovec
3. mjesto

Dravski Kup 2009 Sveti Đurđ
2. mjesto

Memorijal Ban Pavao Barun Rauch Martijanec
1. mjesto

14. Kup DVD-a Ludbreg
3. mjesto

Muška ekipa djece od 6-12 godina

Ostvarenja muške ekipe djece od 6-12 godina DVD-a Hrženica u 2009. godini:

Kup DVD-a Slanje
6. mjesto

Linkovi

Vatrogastvo RH / Sustav zaštite i spašavanja:

VATROGASNA ZAJEDNICA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA

DRŽAVNA UPRAVA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

VATROGASNI PORTAL

PORTAL SIGURNOSTI


Dobrovoljna vatrogasna društva

DVD ČUKOVEC
DVD SVETI ĐURĐ
DVD LUDBREG
DVD IVANEC
DVD NOVI MAROF
DVD ZBELAVA
DVD DEANOVEC
DVD DONJI KNEGINEC
DVD MLADOST SISAK
DVD BOBOVEC
MALI RANGER
DVD GORNJI KUČAN
DVD OŠTARIJE
DVD STARA SELA
VZO DUBRAVICA
DVD ŠĆEPANJE
DVD ŽAŽINA
DVD ZAPREŠIĆ
DVD NAŠICE
DVD PAUKOVEC
DVD JALŠEVEC BREŠKI
DVD ODRANSKI OBREŽ
DVD BIJELA GORICA
DVD BUŠEVEC
DVD DESNO TREBARJEVO
DVD LAKTEC
DVD LUŽANI
DVD MRACLIN
DVD SAMOBOR
DVD SLATINE
DVD STARO ČIČE
DVD UMAG
DVD VIRJEJVP OGULIN
JVP BJELOVAR
JVP ČAKOVEC
JVP ĐURĐEVAC
JVP KOPRIVNICA
JVP VARAŽDIN

OSTALO
NK Radnički Hrženica
Župa Sv. Đurđ