1872 --- 140 godina DVD-a Hrženica ---2012

subota, 30.04.2011.

DVD HRŽENICA NA GOSPODARSKO KULTURNOM SAJMU "ĐURĐEVO 2011"

Povodom dana Općine Sveti Đurđ, 30.4. 2011. godine održan je gospodarsko-kulturni sajam "Đurđevo 2011" na kojem je među dvadesetak izlagača s područja Općine Sveti Đurđ sudjelovalo i DVD Hrženica sa prigodnim eksponatom. Kako je DVD Hrženica jedna od najaktivnijih organizacija s područja Općine Sveti Đurđ, ali i šire, ovo je bila odlična prilika da još jednom mještanima Općine prezentiramo naše aktivnosti i rezultate.Sajam je prigodnim govorom otvorio načelnik Općine Sveti Đurđ, Marijan Lazar, a na početku sajma su dodijeljene prigodne nagrade učenicima i mentorima OŠ Sveti Đurđ koji su sudjelovali na različitim natjecanjima i osvojili zapažene rezultate. Napomenimo kako je učenik 1.b. razreda OŠ Sveti Đurđ, Marko Bestijanić, osvojio odlično treće mjesto na državnoj razini na natječaju pod nazivom "Natječaj za izradu likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola na temu zaštite i spašavanja" u kategoriji likovnih radova učenika i učenica od I do IV razreda. Više na stranicama DUZS-a30.04.2011. u 15:53 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.04.2011.

Poziv na pokaznu vježbu "Sveti Đurđ 2011"

Vježba «Sveti Đurđ 2011» će se održati dana 29. travnja (petak) 2011. godine s početkom u 19,00 sati u Svetom Đurđu na objektu odnosno zgradi Općine Sveti Đurđ te okolnim objektima u središnjem dijelu naselja. Sama manifestacija sastavni je element obilježavanja Dana općine Sveti Đurđ odnosno Đurđeva.

Ciljevi vježbe uključuju:

- provjeru sustava uzbunjivanja za područje Općine Sveti Đurđ,

- provjeru spremnosti postrojbi DVD-a,

- provjeru ispravnosti vatrogasnih sprava i opreme i

- provjeru osposobljenosti članova vatrogasnih postrojbi.

U vježbi je predviđeno sudjelovanje 45 vatrogasaca iz svih 6 DVD-ova koji djeluju na podrućju općine Sveti Đurđ, koristeći 7 vatrogasnih vozila, opremu za vatrogasnu pjenu, izolacijske aparate za disanje itd.

Program vježbe:

18.50 Dolazak gostiju

19.00 Početak izvođenja vježbe (uzbunjivanje)

19.30 Završetak vježbe

19.40 Smotra učesnika te ocjena vježbe

28.04.2011. u 10:17 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 26.04.2011.

Počasna straža kod Kristovog groba

Već dugih niz godinu uoči Uskrsa, vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ časno sudjeluju u čuvanju Kristova groba, u župnoj crkvi Sv. Juraja u Svetom Đurđu. Ove godine, u čuvanju Božjeg groba na Veliku subotu, sudjelovalo je dvadesetak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz 5 od 6 DVD-a sa područja Općine Sveti Đurđ. U navedenoj manifestaciji sudjelovala su i 4 člana DVD-a Hrženica.
Nakon odrađene aktivnosti u suradnji sa Župom Sveti Đurđ, članovi natjecateljske ekipe su se u poslijepodnevnim satima okupili ispred vatrogasnog doma te odradili prvu ovosezonsku vježbu na otvorenom. Napomenimo da su tijekom zimskih mjeseci natjecateljske ekipe bile aktivne te formu održavale povremenim vježbama na tepihu u vatrogasnom domu. Kako se bliži prvo kolo KUP-a HVZ-a muška "A" ekipa počela je s ozbiljnijim pripremama kako bi pokušali ponoviti prošlosezonske rezultate. Najbolje vrijeme postignuto na prvom "službenom" treningu je odlično (31.8 sec) te se nadam kako će i ova sezona biti vrlo uspješna na natjecateljskom planu.

Nakon odrađenih vježbi, okupili su se članovi operativne postrojbe te održali dežurstvo i obilazak prijavljenih "Vuzmenki" te upozorili građane kako je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom te upozorili na moguće opasnosti. Zahvaljujući obavijestima i preventivnim upozorenjima nije zabilježen ni jedan incident prilikom paljenja "Vuzmanki".

26.04.2011. u 21:06 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 18.04.2011.

Operativno natjecanje-Sigetec

U nedjelju 17. travnja u Sigecu u organizaciji DVD-a Sigetec održano je 4. tradicionalno natjecanje “Operativnih vatrogasaca”, koje je ove godine bilo dvostruko brojnije od prošle godine, što dovoljno govori o zanimanju za ovo natjecanje. Sudjelovalo je ukupno 19 ekipa s više od 150 natjecatelja.Smotru vatrogasnih ekipa obavio je županijski vatrogasni zapovjednik Valent Furmeg u pratnji domaćina natjecanja predsjednika DVD-a Sigetec Darka Palaša. Valent Furmeg je pohvalio je ideju natjecanja operativnih vatrogasaca, koja je sve bolje prihvaćena među vatrogascima iz svih krajeva Hrvatske i zaželio uspjeh natjecateljima. Prisutan bio je i predstavnik Koprivničko-križevačke županije Stjepan Behin, kao i potpredsjednik VZŽ Ivan Matosović i drugi.

Prvo mjesto za najbolje rezultate i pobjednički prelazni pehar za tri puta osvojena mjesta te simpatičnu lutku “vatrogasac Franjo” zaslužno pripalo je ekipi iz Đakova. Drugo mjesto i pehar primila je ekipa Peteranca, treća bila je ekipa Imbriovca, a još jedan pehar za četvrto mjesto dobila je ekipa Domaja.

Na natjecanju u Sigecu sudjelovala je i operativna postrojba DVD-a Hrženica sa 8 članova te osvojila odlično sedmo mjesto. Budući da su naši članovi odlično odradili sve zadatke, od kojih su najbolje od svih izveli vježbu sa čamcem, hidrantom i gašenje požara aparatom, te su među tri najbolja vremena vježbe sa navalnim vozilom i izrada zečjeg nasipa, odlično riješen test sa samo jednim krivim odgovorom te srušeno 5 od 6 čunjeva osvojeno je nažalost samo sedmo mjesto zbog zadatka traženja unesrečenog na kojem smo izgubili skoro svu prednost koju smo napravili na ostalim zadaćama...Lijepo vrijeme, i odličnu organizaciju domaćina zasjenila je nažalost jedna teška povreda kolege iz Peteranca koji je zadobio težak prijelom potkoljenice te mu ovom prilikom želimo brz i što bezbolniji oporavak.


Vježba 1- Unutarnja navalaVježba 2- HidrantVježba 3- Vježba iznenađenja- čamacVježba 4-Potraga na otvorenom prostoruVježba 5- Gašenje požara S aparatomVježba 6- Izrada zečjeg nasipaVježba 7- Rušenje čunjevaVježba 8- Navalno voziloVježba 9- Potraga za unesrečenim

18.04.2011. u 09:04 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 10.04.2011.

Najaktivniji u regiji, a VZO financira neaktivne

U subotu je u Hrženici održana prva od nekoliko planiranih radnih akcija u kojoj je pedesetak članova DVD-a Hrženica među kojima 20-ak članova djece izvršilo preventivni pregled podzemnih hidranata. Članovi su prilikom pregleda otklanjali nepravilnosti koje su bili u mogućnosti ukloniti, a napomenimo da je 6 hidranata na području naselja neispravno.

Pregled hidranata bio je odlična prilika da se u vatrogasne aktivnosti uključe i naši najmlađi članovi, pa je tako 20-tak članova djece i mladeži u pratnji operativnih članova odradilo preventivnu aktivnost pregleda hidranata. Ovo je također bila odlična prilika da se naši najmlađi članovi upoznaju sa vatrogasnom opremom koja se koristi te je tako svaki član mladeži između ostalog mogao isprobati postavljanje hidrantskog nastavka, spajanje cijevi, rad sa vodenim mlazom i sl... Najviše od svega nas raduju pitanja koja su djeca postavljala, a na koja su im operativni članovi sa zadovoljstvom odgovarali te je tako ujedno izvršena i edukacija naših najmlađih...

Uz pregled hidranata, odrađeno je još nekoliko radnih zadataka. Postavljen je kip Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, iznad spremišta. Članice ženske "A" ekipe izvršile su čišćenje prostorija DVD-a Hrženica i informatičke učionice te spremišta. Operativni članovi su izvršili tlačne probe i pranje cijevi. Izvršen je i popravak neke neispravne opreme.Nakon dobro obavljenog posla, svi članovi zajedno su sjeli za stol na kojem ih je dočekala okrepa koju je pripremio Zapovjednik zajedno sa starijim članovima koji su bili zaduženi za logistiku...Neki članovi još nisu pošteno sjeli za stol kad Zapovjednik dobiva dojavu od VOC Varaždin o požaru otvorenog prostora u 20:19. Nakon opremanja članova operativne postrojbe izlazi kombi vozilo sa 8 članova te u 20:25 započinje gašenje požara otvorenog prostora uz cestu prema Prelogu. Sam požar trave i niskog raslinja nije načinio nikakvu materijalnu štetu, ali je dim ometao normalno odvijanje prometa na cesti u smjeru Preloga. Požar je ubrzo lokaliziran i ugašen, a članovi postrojbe su se u spremište vratili u 20:50.
A kakve veze ima naslov s pregledom hidranata???
Naslovna rečenica je nažalost realnost u našoj VZO. Uz sve naše aktivnosti, provođenje preventive, sudjelovanje na natjecanjima, rad sa djecom i mladeži, naše vodstvo VZO Sveti Đurđ donijelo je odluku da se DVD-u Sesvete Ludbreške nabavi novije kombi vozilo. Ako se uzmu u obzir njihove zadnje 2-3 godine rada, stave na jedno mjesto, mislim da bi se broj radnih sati koje su utrošili u promicanje vatrogastva mogle izjednačiti s našom jučerašnjom akcijom. Napomenimo i da članovi DVD-a Sesvete Ludbreške nisu sudjelovali na pokaznoj vježbi prošle godine, niti Općinskom/Regionalnom natjecanju, a upitno je i da li je održana njihova godišnja Skupština. Budući da ove godine nisu prisustvovali na našoj godišnjoj Skupštini, ali ni nigdje drugdje, zanima nas da li će i noviji kombi stajati u garaži kao i ovaj koji imaju???

Tajnik DVD-a Hrženica
Ivan Debelec

10.04.2011. u 09:40 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Komentari da/ne?

Opis bloga

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrženica će u 2012. godini svečano obilježiti 140 godina rada i postojanja. U najstarijem seoskom dobrovoljnom vatrogasnom društvu u središnjoj Europi pripreme su u punom jeku, a najviše se radi na prikupljanju financijskih sredstava za kupnju novog kombi vozila koje je Društvu neophodno. Ukoliko na bilo koji način želite pomoći u organizaciji obilježavanja tog velikog jubileja molimo da se obratite vodstvu društva na e-mail: dvd-hrzenica@hi.t-com.hr
Financijsku pomoć možete uplatiti na žiro-račun broj: 2340009-1110392822, kod PBZ-a uz napomenu "Donacija"Blog sadrži aktualnosti i događanja u najstarijem seoskom dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Republici Hrvatskoj

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrženica je dobrovoljna, humanitarna, stručna i nestranačka udruga od posebnog interesa za RH u pogledu zaštite od požara.


Hit Counter
Hit Counter

free counters

Gdje smo mi:
SATELITSKA SNIMKA
KARTA

KARTA SVIJETA

DVD Hrženica
Braće Radića 54
tel: 042/834-030

Predsjednik:
Josip Hižak
098715763

Zamjenik Predsjednika:
Mirko Stančin
0917983643 (VPN)

Zapovjednik:
Stjepan Novak
0915040026 (VPN)

Zamjenik Zapovjednika:
Miro Horvatić:
0913000387 (VPN)

Tajnik:
Ivan Debelec (urednik bloga)
0917237963 (VPN)
ivan.debelec@fer.hr


Kontaktirajte nas na:
dvd-hrzenica@hi.t-com.hr

Blog je optimiziran za Mozilla Firefox

Natjecateljska ekipa DVD-a Hrženica:

Z: Miro Horvatić
S: Goran Čanaki
T: Dino Matoc
N1:Dražen Sačer
N2:Dario Novak
V1:Mirko Stančin
V2:Boris Crnković
C1:Ivan Debelec
C2:Mario Kraus

Ostvarenja muške "A" ekipe DVD-a Hrženica u 2010. godini:

Međunarodni Memorijal Milana Pažića, Sv. I. Zelina (spajanje usisnih vodova)
10. mjesto

Operativno natjecanje Sigetec
najbolja vježba iznenađenja
9. mjesto

Kup Dalmacije
Prvo kolo KUP-a HVZ-a
3. mjesto


Memorijak "Ante Špiranović" Peteranec
7. mjesto

Memorijal "Kruno Modrić" Leskovec
4. mjesto

Kup "Veliki Bukovec"
1. mjesto

Memorijal Mirka Kolarića, Varaždin
Drugo kolo KUP-a HVZ-a
9. mjesto

Memorijal Gjure S. Deželića, Ivanić Grad
Treće kolo KUP-a HVZ-a
5. mjesto

Memorijal I. i N. Vodopijevec, Paukovec
19. mjesto

Kup DVD-a Johovec
1. mjesto

Kup DVD-a Gornji Kučan
4. mjesto

Kup DVD-a Bobovec
5. mjesto

Kup DVD-a Vrbanovec
2. mjesto

Kup DVD-a Varaždinbreg
9. mjesto

Kup DVD-a Županec
1. mjesto

Kup DVD-a Nedelišće
4. mjesto

Kup DVD-a Zbelava
2. mjesto

Memorijal B. P. barun Rauch, Martijanec
3. mjesto

Kup DVD-a Mali Bukovec
2. mjestoOstvarenja muške "A" ekipe DVD-a Hrženica u 2009. godini:

Memorijal "Ante Špiranović" Peteranec
4. mjesto

Memorijal "Kruno Modrić" Leskovec
3. mjesto

13. "KUP DVD-a Novi Marof"
12. mjesto

9. Memorijal "Trtinjak-Čurila" Varaždinbreg
5. mjesto

2. Memorijal Igor i Nikica Vodopijevec Paukovec
12. mjesto

3. Kup Vrbanovec
5. mjesto

10. Kup DVD-a Kučan Gornji
3. mjesto
2. mjesto u Superkupu

Dravski Kup 2009 Sveti Đurđ
3. mjesto

Kup DVD-a Županec
1. mjesto

9. Kup DVD-a Zbelava
3.mjesto

Kup DVD-a Vularija
12 mjesto

Kup DVD-a Gojanec
3. mjesto

Kup DVD-a Mali Bukovec
2. mjesto

Kup DVD-a Podravska Selnica
2. mjesto

14. Kup DVD-a Ludbreg
2. mjesto

7. Kup grada Đakova
5. kolo Kupa HVZ-a
7. mjesto

7. Memorijal bana Josipa Jelačića Zaprešić
10. mjesto

Ženska ekipa DVD-a Hrženica:

Z: Marijana Milković
S: Tina Blažic
T: Ines Vršić
N1:Kristina Mihica
N2:Ivana Jagić
V1:Jasmina Hižak
V2:Anita Mihica
C1:Suzana Novak
C2:Tamara Novak


Ostvarenja ženske "A" ekipe DVD-a Hrženica u 2009. godini:

13. "KUP DVD-a Novi Marof"
4. mjesto

3. Kup Vrbanovec
3. mjesto

Dravski Kup 2009 Sveti Đurđ
2. mjesto

Memorijal Ban Pavao Barun Rauch Martijanec
1. mjesto

14. Kup DVD-a Ludbreg
3. mjesto

Muška ekipa djece od 6-12 godina

Ostvarenja muške ekipe djece od 6-12 godina DVD-a Hrženica u 2009. godini:

Kup DVD-a Slanje
6. mjesto

Linkovi

Vatrogastvo RH / Sustav zaštite i spašavanja:

VATROGASNA ZAJEDNICA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA

DRŽAVNA UPRAVA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

VATROGASNI PORTAL

PORTAL SIGURNOSTI


Dobrovoljna vatrogasna društva

DVD ČUKOVEC
DVD SVETI ĐURĐ
DVD LUDBREG
DVD IVANEC
DVD NOVI MAROF
DVD ZBELAVA
DVD DEANOVEC
DVD DONJI KNEGINEC
DVD MLADOST SISAK
DVD BOBOVEC
MALI RANGER
DVD GORNJI KUČAN
DVD OŠTARIJE
DVD STARA SELA
VZO DUBRAVICA
DVD ŠĆEPANJE
DVD ŽAŽINA
DVD ZAPREŠIĆ
DVD NAŠICE
DVD PAUKOVEC
DVD JALŠEVEC BREŠKI
DVD ODRANSKI OBREŽ
DVD BIJELA GORICA
DVD BUŠEVEC
DVD DESNO TREBARJEVO
DVD LAKTEC
DVD LUŽANI
DVD MRACLIN
DVD SAMOBOR
DVD SLATINE
DVD STARO ČIČE
DVD UMAG
DVD VIRJEJVP OGULIN
JVP BJELOVAR
JVP ČAKOVEC
JVP ĐURĐEVAC
JVP KOPRIVNICA
JVP VARAŽDIN

OSTALO
NK Radnički Hrženica
Župa Sv. Đurđ