sohna hoakasaa

ponedjeljak, 12.06.2023.

Zaostalo i namnožilo se

Nekontrolirani prirast

Kad pjevate neku Thompsonovu pjesmu, Dragovoljca Obrambenog Domovinskog rata, kantautora i vrsnog glazbenika koji sklada domoljubne pjesme, pjesme koje govore o našim vrijednostima koje živimo svi vrazi i ljevičari predvođeni komunjarama dižu se na zadnje noge. Zakaj? Pa zato i s razlogom. Muka im je i strah najveći.

Oni će rovariti, biti agresivni i 'dejstvovat će' do prirodnog nestanka. Drugačije neće stati jer ih nema tko u ovoj demokratskoj Hrvatskoj zaustaviti.
Srama nema nitko u Vladi a najgori je Anemikus Andrejkus. Tomo Medved je napravil puno za Branitelje ali da li je napavio išta da sad da u miru stane 'na branik domovine'. Ne. Nije napravio ništa.

Ne čuje se milorad pupovac. MiloČrad nema niš za reći o 2 mlada četnika i starijem 'vojvodom'. Skidanje državne zastave s jarbola, bilo gdje je kazneno djelo. Ima i neki zakon o Državi, o vređanju, o povredi dostojanstva, o Državnosti, o zaštiti simbola iste i tko će pobrojati sve ono kaj se može navaesti pod 'na sonovi....' Briga nas Hrvate ali nije briga Vlast i koalicijske partnere. Kak i bi kad su prst i nokat sa strankom koju je osnovao četnik iz Vukovara.

Di je onaj koji je bil anemičan i imal platfus i nije šmrkal 1991.g. Di je onaj da se javi, di je Ministar Božinović ali javlja se opet pr.dr.Palić iz ravne nam Slavonije iz grada Osijeka gdje još ima pokoji intelektualc koji ima kaj za reći o svemu nakaradnom u ovoj zemlji.

Jedan drugi, omiljeni gost HRTa, Rajko Grlić priča na raznim teveima po 'regionu' kak je Srpska agresija na Hrvatsku počela zato, kaj je Tuđman htel humano preseljenje'. Fuj...'đubravanici' su puni u 'regionu' pa ovi moraju ostati tu. I on živi u Hrvatskoj, i on dobiva naš novac za svoje filmove s ovakvim umom i svjetonazorom. Jadni bijedni lažljivac.

Da li Tomo Medved mora pitati APe da ima vlastito mišljenje (u ovom slučaju obavezuzjuće) nakon ovih strahota i svakodnevnog demonstriranja mržnje i ne prihvaćanja 'stranog tijela' u Države gdje žive. Gdje je kraj i gdje je prag tolerancije. Davno su prešli mjeru ali to mogu samo u Hrvatskoj. Ni jedna zemlja na svijetu ovo ne bi tolerirala.

Kad sam bila u LA bila je premijera filma 'Per Harburn' i gost mog sina i snahe je bio Japanac. I njega su naravno pozali na premijeru i on nije htio ići jer je rekao da misli da bi se ljudi još i danas loše osjećali ako bi bio među gledaocima. Nije bitno dal je on u pravu, dal su prošle silne godine i dal u Americi žive i Američki Japanci već je bit u tome što taj Japanac iz Tokia tako razmišlja.

Događaj u jednom Američkom Kampusu ispričao mi je naš proslavljeni plivač.

Studneti sjede vani, zezaju se ručaju, neki uče neki se druže neki malo odmaraju pa opet na trening.
Dvije djevojke i jedan mladić jedu sladolet, zapravo kup sa Američom zastavicom zapiknutom na varhu. Vrsnom sportašu plivaču pala je zastavica kraj stola, nije ju podignuo već je ustao i stao je na nju. Dvojica su ga upozorila a on je odmahnuo rukom. Američkim studentima je to bilo dovoljno.
Za 3 min su ga stukli, odveli ravnatelju ali perspektivni mladi Nizozemac nije imao šanse. Udaljen je sa fakultete i ne samo ovog.
Pokušao je u Kanadi valda misleći da to nije Amerika i ništa.

Do sad nisam vidjela osudu od ni jednog Saborskog zastupnika, lijeve, polulijeve, liberalne, možem-nemrem, brvno-most, bulj-mulj-bezzub a pogotovo fičfirića taliajanskomanjinca.

Zato ostaju sitne radosti.

Kad zvoni mobitel u Pošti, raznim Centrima, javnom prijevozu, parku ili šetnicama nikad se ne javim odmah. Nek zvoni Lijepa li si ili Vjetre s Dinare a ja s osmjehom slušam cmakanje oko sebe, palatanje jezikom, teško disanje onaj poglede iz 'G' kola poznatog željezničkog vagona u kojem su ovakvi po kg i kom i svrstani. Vagoni se mogu otvoriti samo iz vana.
E moj narode....

12.06.2023. u 14:34 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2023  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Lipanj 2023 (1)
Listopad 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Srpanj 2020 (3)
Svibanj 2020 (2)
Travanj 2020 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi