09.12.2004., četvrtak

CIBONA sahranila GROBARE!!!!!!!!!!!!!!!!!

EUROLIGA
Šta reći VELIKA pobjeda Cibone u paklenoj atmosferi Pionira koja je ovoga puta bila dosta korektna ako zanemarimo ono bacanja petarde pokraj Cibonine klupe. Ta atmosfera je utjecala i na suce koji su napravili solidan posao za Partizan u zadnjoj četvrtini, ali ipak nisu bili presudan faktor. Atmosfera je bila bolja od igre, nekako često u zadnje vrijeme čujem tu rečenicu.......Iako utakmica nije bila toliko loša. Utakmica se kretala od egala do +5 za Cibonu sve do zadnje 3 minute kad je Avdalović pogodio 3 koja je Partizanu dala prednost uoči same završnice. Nasreću Krstić je pogodio onu trojku preko brda i dolina za izjednačenje, a Božović iz bolje situacije na drugoj strani nije uspio. Longin je samo stavio šlag na tortu.

Nije to bila neka izvrsna igra Cibona, dapače prosjećna, ali i to je dovoljno protiv ovakvog Partizana. Time ne umanjujem vrijednost ove pobjede, ali činjenica je da Partizan izgleda dosta neposloženo i neugirano, a i Milojević(14) se ozlijedio i nije mogao igrati u posljednjoj četvrtini. Dotad ga je vrlo solidno čuvao Bader(8), pa je glavna prijetnja bio spot up shooter Blake Stepp(20koševa) koji je stavio 5 trica, jedino ga je Avdalović(18koševa) pratio. Da se vratim na te nedostatke Partizana, oni su nakupovali brdo talentiranih igrača koji nikako da im proigraju i to je glavni razlog ovako ranog ispadanja iz Europe. Dobro ima još brdo utakmica do kraja, ali je jasno ga se Grobari neće izvući iz ovoga govna. Nego ne znam što sam zapeo za Partizan......Cibona je igralo solidno ništa više od toga. Popović(11poena) je bio bez snage iako je puno značilo njegovo prisutstvo na parketu vidjelo se da nije pravi i da nema snage iz napada u napad probijat prvu liniju i igrat pick&roll s Žižićem što je glavna ofenzivna osovina Cibone ove sezone, ima tu zasluge i Partizanova obrana koja se pripremila na to, ali nije to bilo na takvoj razini da bi zdravi Pop trebao imati problema s tim. Cibona je ovu utakmicu dobila prvenstveno zahvaljujući skoku koji su dobili 26:24. Partizan ima daleko više i atletskije igrače od Cibone u upravo je u skoku trebala biti njihova prednost. Joke Vranković(18koševa) je još jednom pokazo koliko je važno imati jednog takvog rutinera u momčadi, nije on nikakav spektakularan igrač, ali će povuči kad drugima ne ide i napravit će sjajan posao u obrani. On je za mene definitvno igrač utakmice, potez utakmce je ona već opisana 3 Krstića. Žižić(17koševa) je igrao dobro samo dok nije bilo slike(o tome u posebnom odlomku), to jest u prvoj četvrtini, kasnije su ga dobro zatvorili. Mali Morović je odigrao odlično one minute koje je dobio, a ja mislim da ih je trebao dobiti više. Štimac je na kraju pogodio jednu važnu tricu, ali i u više od nekoliko navrata pokazao da nema muda.

Sad je Cibona u sjajnoj situaciji imaju 3-3 score s tim da su odradili 4 najteže gostovanja i uzeli 2 pobjede, prilično je jasno da je plasaman u drugi krug postao realnost. Mogli bi oni i do četvrtfinala kad bi se ovaj Elliot pokazao kao pojačanje. S druge strane Partizan će svoje ambicije morati ispuniti na GYL koju nisu željeli igrati, a na kraju im samo osvajanje te lige može spasiti sezone. Uloženo je puno para, a dobilo se malo muzike. Pogreška je bila što se previše vjerovalo u sve te talente, koji ne mogu trentuno puno dati. Ovo je sve bezveze nabacano, nije ni čudo kad je utakmica završila prije pola sata.

Da spomenem još i sjajnu pobjedu Olimpije protiv Maccabija. Gledao sam velik dio te utakmice koja je bila kvalitetnija od ove u Pioniru, zvijedzda većeri je Gruzijac Vladimer Boisa koji je zabio nekih 15-ak koševa u zadnjoj četvriti-ukupno 28. Marino"snajper" Baždarić je također bio preko 20. S druge se strane moglo vidjeti koliko Maccabiju fali Nikola Vujčić, jedan od najkompletnijih igrača u Europi. Sad sam se i ja uvjerio da Repeša ne priča kretenizme kad kaže da je Nikola mnogo važniji za momčad od Jasikevičiusa. Bez Vujčića praktički nisu imali igre pod košem i Olimpija je to vrlo lako branila, srećom za "Izraelce" Vujčić će se vratiti već u sljedećem kolu protiv Barce.

Drugi Nikola-Prkačin je odigrao jednu od najboljiih utakmica u dresu Efes Pilsena-imao je 24 koša i 12 skokova i bit će visoko u poredku za MVP ovoga kola, ali trebao uzeti u obzir da si je dosta statistike nabio u garbage timeu. Puno je vrijedniji učinak povratnika na parkete Sandra Nicevića. Nicević je u velikoj pobjedi AEKA u Pesaru ubacio 25 poena i imao 10 skokova, sjajan comeback bivšeg Cibosa.

NOVA TV je ponovo zaslužila da se ju spomene. Danas nismo vidjeli cjelu prvu četvrtinu zbog tehničkih problema, kako se oni uopće misle smatrati ozbiljnom televizijom kad niti jedan košarkaški prijenos ne mogu odraditi bez problema. Kašnjenje slike od 2sec u odnosu na zvuk je već postalo tradicionalno.

Eto to je to, laku noć.
- 23:28 - Ispeci, pa reci. (7) - print - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ICQ=293420227

Sportski blok
Blog blogova-MARKOMANIA
NBA rezultati
NBA Talenti Gumenjare
1.Nemanja Aleksandrov
2.Roko Leni Ukić
3.Predrag Samarđijski
4.Damir Markota
5.Uroš Tripković
6.Marko Tomas
7.Mile Ilić
8.Hrvoje Perić
9.Vuk Radivojević
10. Manuchar Markoishvili
11.Dragan Labović
12.Drago Pašalić
13.Jure Močnik
14.Marko Banić
15. Ivan Koljević


E-MAIL

Pošalji mi mail

Peticija za NBA na HRT-u
Hoću NBA

Linkovi


Blog.hr
-blog homepage
Forum.hr
-najbolji CRO forum
Monitor.hr
SportNet
-sportski site NO.1 u nas
NBA
-najposjećeniji sportski site
Livescore
-rezultati-nogomet, tenis, hokej
Sports Illustraited
-američki sportski site
ESPN
-također
WillHill
-najpoznatija kladionica
HRTsport
-sportski portal
Slobodna Dalmacija
-novine za Hajduk
Večernji
-novine protiv Hajduka
Vjesnik
-još jedne novine
Torcida
-site najjačih navijača
hoopshype
-NBA rumors....
Draftcity
-najbolji site o Draftu...
BLOGOVI KOJE ČITAM
redovito
Drito
-legenda
MARKOMANIA
-legenda u stvaranju
BRANKO
-misliš da znaš čitati?.
DINO
-Dino Dvornik
FREND
-koji ne plaća reklamu.
povremeno
NBA Murraya
-dobar info kad nemaš puno vremena
Hot
-softwear+najbolje dizajniran blog
Stanoye
-hip-hop
Dobrotvorna akcija




HRVATI u NBA

Popis "favorite" teamova

1. Hajduk
2. KK Split
3. Utah Jazz
4. Juventus
5. San Jose Sharks

TOP LISTA NAJDRAŽIH SPORTISTA
1.Roko Leni Ukić
2.Ivano Balić
3.Mario Ančić
4.Darijo Srna
5.Toni Kukoč

Naši po Europi

***NOGOMET***

NJEMAČKA

Zvonimir Soldo
Jurica Vranješ
Boris Živković
Marijo Marić
Tomislav Marić
Ivica Banović
Marino Biliškov
Robert Kovač
Niko Kovač
Ivan Klasnić
Josip Šimunić
Marko Babić
Filip Tapalović

ŠPANJOLSKA
Ivan Leko

FRANCUSKA

Ivica Mornar
Goran Rubil
Filip Marčić
Zvonimir Deranja

ENGLESKA
Eddy Bosnar
Igor Bišćan

ITALIJA

Dario Šimić
Igor Tudor
Ante Šerić
Saša Bjelanović
Igor Budan

***KOŠARKA***

Italija

Dalibor Bagarić
Siniša Kelečević

FRANCUSKA

Jurica Ružić
Hrvoje Perinčić
Davor Marcelić
Tomislav Ružić
Igor Perica

GRČKA

Slaven Rimac
Sandro Nicević
Davor Kus
Ivan Grgat
Damir Mulaomerović

ŠPANJOLSKA

Žan Tabak
Marijo Stojić

***RUKOMET***

ŠPANJOLSKA

Ivano Balić
Mirza Džomba
Pero Metličić
Velimir Rajić
Tonči Valčić
Patrik Čavar

NJEMAČKA

Blaženko Lacković
Ivan Vukas
Dragan Jerković


VIC DANA

Ivano Balić:
Niko Kranjčar: