02.11.2004., utorak

NBA sezona starta danas.....

Dwight Howard Za većinu sportfanova, a posebno onih koji vole košarku danas je specijalan dan je počinje najjača i najexluzinija liga na planetu NBA. Istina je da NBA se više postaje show(bizz), ali i dalje je jedno od zanimljivih natjecanja uopće. Kako je već na ovom blogu već bilo opširne analize momčadi-i to ovdje, nema smisla da sve ponavljam. Osim toga najsvežiji i veoma opširan preview možete pročitati i ovdje.

Čekao sam da završi predsezona kako bih am prezentirao Rookie Classu 2004. Jasno je da neće nadmašiti lanjsku koja je zaista bila odlična jedna od najboljih uopće, ali sigurno nije niti tako loša kako mnogi misle. Izdvojio sam 10 onih koji bi trebali imati važan učinak. In no particular order:


DWIGHT HOWARD-1. pick ovogodišnjeg drafta. Najtalentiraniji igrač ove generacije, ipak mnogi su tvrdili da ovaj srednjoškolac neće moći odmah igrati veliku rolu u Orladnu. Međutim prosjek od 13ppg 9rpg u predsezoni govori da je Howard najveći kandidat za rookiea godine. U Orladnu se stvorila nova momčad u kojoj više nema velike zvijezde T-Maca pa će Dwight dobiti veći dio pozornosti. Rijeć je o igraču koji ima veliki atletske mogućnosti, osim toga ima odličnu tehniku za bigmena i solidan mid-range jumper, mnogi ga uspoređuju s Kevinom Garnettom.

PROJECTED STATS: 12ppg 10rpg

EMEKA OKAFOR-najbolji igrač na sveučilistu prošle sezone i 2.pick drafta. Došao je u novu momčad Bobcatse tako da je jasno da je već na početku hendikepiran jer barem 3 sezone neće vidjeti one prave playoff utakmice. U predsezoni nije briljirao 10ppg 4rpg, pogotovo je slab skakački učinak koji bi trebao biti njegov forte. Emeka je igrač koji je specijalist za obranu, dobar je bloker i skakač. Njegova napadačka igra je tek u razvijanju, a minus mu je i 206cm visine što je ispodprosjećno za NBA igrača koji igra na poziciji 4 ili 5. Po meni ovaj igrač nikad neće postati nešto posebno, jednostavno nije dovoljno talentiran.

PROJECTED STATS: 10ppg 7rpg

BEN GORDON-već sad bi se usudio reći da je pogreška kad je Chicago uzeo ovog igrača s 3.pickom. Onda su još mislili da će ovaj igrač moći igrati na playu, ali očito je da je on čisti SG s 189cm visine. Gordon(7ppg) je impresivan atleta koji može vrlo lako probiti svog čuvara, solidan je šuter i korektan u obrani. Osim visine velik mu je minus i to što je turnover-machine, a iako je igrao na playmakeru u NCAA-u, jasno je da nema odgovarajući pregled igre i pass da bi igrao na tom mjestu. Gordon je igrač koji će van donijeti instant offense, ali ne i mnogo više od toga.

PROJECTED STATS: 10ppg 2apg

LOUL DENG-koliko je pogrešio s Gordonom toliko je Paxon pogodio s ovim igračem Dukea. Deng je vrlodobar obrambeni igrač, velikog raspona ruku koji koristi da pokupi dosta skokova. Napadački je vrlo solidan s dobrih mid-range jumperom, i pouzdan je za 3 kad ima open look. Ono što je velika prednost ovog igrača što je sjajan momčadski igrač, koji uvijek donosi dobre odluke i igra maximalnom snagom. Jasno je da on nikad neće biti superstar, ali svaka velika momčad bi trebala imati igrača poput njega.

PROJECTED STATS: 12ppg 5rpg 2apg


ANDRES NOCIONI-argentinski reprezentativac nije tipični rookie, ima brdo iskustva i 4 godine više o prosječnog rookiea tako da se očekuje da odmah zaigra na visokoj razini. U predsezoni je imao 10ppg i 6rpg čime je uspio istisnuti Bena Gordona iz startne petorke. Za one koji ga nisu imali prilike gledati, Nocioni je radnik. Usporedio bi ga s našim Matejem Mamićem iako je Andres neusporedivo bolji atleta. Baš kao i Deng sjajan je u obrani i skoku, a u napadu nije baš neki talent. Igra one-on-one mu nije baš specijalnost, ali će zato pogodio otvoren shoot i zabit dosta koševa nakon skoka u napadu za kojeg ima odličan timing.

PROJECTED STATS: 11ppg 6rpg

J.R. Smith -čini se da su Hornetsi s late first round pickom dobiti pravog igrača. Smith(11ppg) je top-notch atleta, u rangu jednog Darius Milesa, znači fenomenalna zakucavanja su mu specijalnost. Dobit će dosta prilike ove sezone, jer Hornetsi imaju na poziciji starog i često ozlijeđivanog Davida Wesleya. Osim zakucavanja Smith posjeduje i drskost koja je potrebna za ostvarivanje velike karijere. Ima sjajan range na svojme shootu tako da može s dobrim postotkom ubacivat trice i daleko od linije. Istina da još mora tek sazrijeti kao igrač, ali jasno je da je on dijamant kojeg je dobio New Orleans i potencijali Franchize player.

PROJECTED STATS: 12ppg 4rpg


ANDRE IGOUDALA-velika nada Sixersa, još se ne zna hoće li biti u petorci, ali je jasno da će dobiti svojih 20-ak minuta. Sjajan all-round igrač, još jedan od onih koji su odlični u obrani. Uz J.R. Smitha i D. Howarda vjerojatno najbolji atleta prošlog drafta, osim toga ima i odličan pregled igre. Ono što je downside je to da Igoudala nema pouzdan jumpshot i da nikad neće biti big time scorer. Jedan od meni najdražih rookiea, mislim da će već prve sezone biti odličan. U predsezoni je bio solidan s 7poena 4skoka i 3 asista u prosjeku.

PROJECTED STATS: 8ppg 5rpg 4apg


DEVIN HARRIS- bivši play Wisconsina imat će veliku priliku u Dallasu jer na toj poziciji je ispred njega samo Jason Terry koji je više dvojka, tako da očekujem da će on završiti sezonu kao starter na toj poziciji. U predsezoni je poslije Howarda bio najdojmljivij 13ppg 5apg. Shoot-first tip razigravača kojem ne bi trebao biti problem da se u Mavsima orijentira na distriburiranje jer nije neki egomanijak. Vrlo je brz, sjajnog ballhandlinga i vrlo dobro court visiona. Jedan od budućih all-star igrača.

PROJECTED STATS: 12ppg 6apg


SHAUN LIVINGSTON-mnogi su tvrdili da je on najnespremniji lottery pick, možda i je, ali će bez obzira na to imati veliku minutažu kod Dunleavya. On je praktički jedini pravi play na rosteru Clippersa, jer je Jarić combo guard iako će startai na poziciji PG. Dosta podsjeća na našeg Planinića, ima preko 2 metra i navodno sjajan pass, iako je kraj 7ppg imao samo 2apg u predsezoni. Ono što je loše tip nema jumpshota i izgleda kao čačkalica, međutim mnogo kažu da njegov potecijal nema limita, a kako će ga iskoristiti treba vidjeti, a mislim da neće previše.


PROJECTED STATS: 6ppg 3apg


TREVOR ARIZA-najveće iznenađenje predsezone. Izabran je tek u drugoj rundi i mnogi nisu vjerovali da će se uopće naći na rosteru Knicksa, ali on je bio stvarno impresivan u predsezoni(10ppg 5rpg) i osigrurao si mjesto u rotaciji. Riječ je o igraču s odličnim atletskim sposobnostima, koji je vrlo agresivan i ide uvijek na ofenzivni skok. Fundamentals mu nisu jača strana, ali može zabiti otvoren shoot i tako kraj Marburya i Crawforda ne treba više. Pitanje je hoće li imati adekvatnu minutažu?

PROJECTED STATS: 7ppg 4rpg



EUROLEAGUE

Odigrana je prva utakmica Maccabi je pregazio oslabljenog Žalgirisa 102:75. Pojačanje Yaniv Green je bio sjajan s 24poena i 7skokova. Naš Vujčić isto impresivan 21poen i 22minute.


- 00:20 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ICQ=293420227

Sportski blok
Blog blogova-MARKOMANIA
NBA rezultati
NBA Talenti Gumenjare
1.Nemanja Aleksandrov
2.Roko Leni Ukić
3.Predrag Samarđijski
4.Damir Markota
5.Uroš Tripković
6.Marko Tomas
7.Mile Ilić
8.Hrvoje Perić
9.Vuk Radivojević
10. Manuchar Markoishvili
11.Dragan Labović
12.Drago Pašalić
13.Jure Močnik
14.Marko Banić
15. Ivan Koljević


E-MAIL

Pošalji mi mail

Peticija za NBA na HRT-u
Hoću NBA

Linkovi


Blog.hr
-blog homepage
Forum.hr
-najbolji CRO forum
Monitor.hr
SportNet
-sportski site NO.1 u nas
NBA
-najposjećeniji sportski site
Livescore
-rezultati-nogomet, tenis, hokej
Sports Illustraited
-američki sportski site
ESPN
-također
WillHill
-najpoznatija kladionica
HRTsport
-sportski portal
Slobodna Dalmacija
-novine za Hajduk
Večernji
-novine protiv Hajduka
Vjesnik
-još jedne novine
Torcida
-site najjačih navijača
hoopshype
-NBA rumors....
Draftcity
-najbolji site o Draftu...
BLOGOVI KOJE ČITAM
redovito
Drito
-legenda
MARKOMANIA
-legenda u stvaranju
BRANKO
-misliš da znaš čitati?.
DINO
-Dino Dvornik
FREND
-koji ne plaća reklamu.
povremeno
NBA Murraya
-dobar info kad nemaš puno vremena
Hot
-softwear+najbolje dizajniran blog
Stanoye
-hip-hop
Dobrotvorna akcija




HRVATI u NBA

Popis "favorite" teamova

1. Hajduk
2. KK Split
3. Utah Jazz
4. Juventus
5. San Jose Sharks

TOP LISTA NAJDRAŽIH SPORTISTA
1.Roko Leni Ukić
2.Ivano Balić
3.Mario Ančić
4.Darijo Srna
5.Toni Kukoč

Naši po Europi

***NOGOMET***

NJEMAČKA

Zvonimir Soldo
Jurica Vranješ
Boris Živković
Marijo Marić
Tomislav Marić
Ivica Banović
Marino Biliškov
Robert Kovač
Niko Kovač
Ivan Klasnić
Josip Šimunić
Marko Babić
Filip Tapalović

ŠPANJOLSKA
Ivan Leko

FRANCUSKA

Ivica Mornar
Goran Rubil
Filip Marčić
Zvonimir Deranja

ENGLESKA
Eddy Bosnar
Igor Bišćan

ITALIJA

Dario Šimić
Igor Tudor
Ante Šerić
Saša Bjelanović
Igor Budan

***KOŠARKA***

Italija

Dalibor Bagarić
Siniša Kelečević

FRANCUSKA

Jurica Ružić
Hrvoje Perinčić
Davor Marcelić
Tomislav Ružić
Igor Perica

GRČKA

Slaven Rimac
Sandro Nicević
Davor Kus
Ivan Grgat
Damir Mulaomerović

ŠPANJOLSKA

Žan Tabak
Marijo Stojić

***RUKOMET***

ŠPANJOLSKA

Ivano Balić
Mirza Džomba
Pero Metličić
Velimir Rajić
Tonči Valčić
Patrik Čavar

NJEMAČKA

Blaženko Lacković
Ivan Vukas
Dragan Jerković


VIC DANA

Ivano Balić:
Niko Kranjčar: