iće, piće i nogometno otkriće.....

29.09.2006., petak

BOD U SPLITU....

Malonogometaši Gospića u prvoj utakmici prvenstva izborili su bod protiv Mejaša u Splitu. Utakmicu nisam pratio pa i nije red da pišem baš o tome koja je ekipa bolja, ali prema pričama Gospićana oni su imali više od igre te su pomalo razočarani osvojenim bodom. Nakon dominacije Gospićana u prvom poluvremenu (opet sam čuo) na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 0-0... Ibrišimović pogađa prečku, Gospić zabija gol sekundu nakon sirene za kraj poluvremena. U drugom poluvremenu Mejaši su poveli pogotkom iz kontre, a strijelac pogotka bio je Radolfi. Za Gospićane izjednačuje Ibrišimović. Toliko o utakmici...nisam gledao pa je i glupo da pišem i nešto više. Pozdrav !!!
- 23:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.09.2006., srijeda

NAJAVA 1. KOLA HMNL

Od sada ću svakog tjedna najaviti sljedeće kolo te reći svoja očekivanja i prognoze. Evo kratka najava prvog kola:

MEJAŠI - GOSPIĆ x2

Derbi kola. Gospić u Split putuje bez Brazilca Romaria, Ricardo ide. S jedne strane Bajrušević, Radolfi, Jakić, a s druge Tomičić, Grželj, Ricardo, Ibrišimović. Spektakularna utakmica je zajamčena. Dvorana će biti krcata, navijanje po običaju fenomenalno, onakvo kako može bit samo u Splitu. Očekujem pobjedu Gospića (srce me vuče), ali bio bi zadovoljan i s bodom što mi se nekako čini i najrelnijim.
REZULTATI LANI U PRVENSTVU: MEJAŠI - GOSPIĆ 3-1, GOSPIĆ - MEJAŠI 7-0,
PLAY OFF: POLUFINALE: MEJAŠI - GOSPIĆ 4-5, GOSPIĆ - MEJAŠI 4-1

BRODOSPLIT - ORKAN 1

Također derbi. Derbi sa većom tradicijom nego ovaj prvi, ali i derbi u kojem očekujem lošiju igru i lošiji nogomet nego u prvoj utakmici. Vjerujem da će Split rutinski pobijediti Orkan i da utakmica neće imati nekakvu posebnu napetost. Vrijedi istaknuti par pojedinaca susreta koji svojim potezima često znaju ouševiti malonogometnu publiku: Hertl,K.Morina (Orkan), Osibov,Brčić, Jukić (Split)
REZUTATI LANI U PRVENSTVU: ORKAN - BRODOSPLIT 1-1, BRODOSPLIT - ORKAN 8-3

CROATIA - KIJEVO 1x

Utakmica koja bi mogla bit vrlo interesantna, osobito ako obe ekipe nastupe u najboljim sastavima. Ne vjerujem da Kijevo iz Šibenika može odnijet bodove, možda tek bod.
REZULTATI LANI U PRVENSTVU: CROATIA - KIJEVO 3-7, KIJEVO - CROATIA 8-3

SOKOLI - PETRINJČICA 2

Utakmica u kojoj će Sokoli probat doć do nekakvih bodova, ali čisto sumnjam u to, osobito ako Petrinjčica nastupi i sa igračima velikog nogometa, ali kod njih se nikad ne zna tko će igrat. Očekujem da će Petrinjčica doć do pobjede koja bi im bila veoma značajna. Misle li u play off, a po sastavu bi uz malo sreće mogli do tog 8. mjesta trebali bi pobjeđivat u gostima protiv najslabijih, a kod kuće su sposobni i velikim oduzet bodove.
REZULTATI LANI U PRVENSTVU: SOKOLI - PETRINJČICA 3-5, PETRINJČICA - SOKOLI 4-6

USPINJAČA - INERO 1

Nadam se da će ova nova Uspinjača privuć nešto više gledatelja u dvoranu. Ali bez obzira na broj gledatelja teško je išta drugo očekivati osim rekao bi uvjerljive pobjede Uspinjače. Ne vidim na koji način će gosti zaustaviti Grdovića.
REZULTATI LANI U PRVENSTVU: -

GOŠK - TORCIDA 1X

Ne vjerujem da Torcida u ovoj utakmici može uhvatiti puni plijen, dok bi domaćinima to i moglo poć za rukom(nogom).
REZULTATI LANI U PRVENSTVU: TORCIDA - GOŠK 2-2, GOŠK - TORCIDA 5-4
- 16:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

26.09.2006., utorak

GOSPIĆ U PROBLEMIMA !!!

U petak u 20 sati u Splitu Gospić otvara novu sezonu u derbiju 1.kola protiv Mejaša. Što očekivati? što reći? Gospić u Split ide bez fenomenalnog Brazilca Romaria koji još nema pravo nastupa, te najvjerojatnije i bez ozlijeđenog Ricarda. Gospić tako u Split odlazi prilično oslabljen. To će biti veliki hendikep za Gospić budući da su nam Mejaši jedni od glavnih konkurenata za 1.mjesto u regularnom dijelu. Mejaši zasigurno potpuno spremni očekuju Gospić i zbilja bi bilo veliko iznenađenje da Gospić sa ovakvim sastavom u Splitu uhvati i bod, a kamoli nešto više...ipak...NEMA PREDAJE....
- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2006., subota

HMNL DalPonte 2006/2007

Uskoro, za otprilike točno tjedan dana počinje nova sezona malonogometne lige, od ove godine pod nazivom 1. Hrvatska malonogometna liga DalPonte. Ja bi na neki način u ovom postu želio reći moja očekivanja i nadanja za novu sezonu pa ako vas zanima pročitaj te.

Završila je prošlogodišnja sezona, pomalo tužna za naš klub... ostala nam je tek utjeha da smo sudjelovali u 3 vjerojatno najbolje, najuzbudljivije i najspektakularnije utakmice u povijesti malonogometne lige. U klubu su se zahvalili nekim igračima, s nekima nije postignut dogovor i unatoč nekim uličnim pričama da se klub raspada u Gospiću opet na okupu imamo odličnu ekipu...Klub tako u još jednu sezonu kreće sa velikim ambicijama i nadanjima. Činjenica je da ćemo ove sezone po svemu sudeći gledati najkvalitetniji nogomet otkad je malonogometne lige. Razlog tome je dolazak 3 odlična BIH reprezentivca u Split, dva slovenska u Gospiću, te također dva Brazilca u Gospić... pridodamo li njima najboljeg hrvatskog malonogometaša u povijesti, Nikole Tomičića. Zavirimo li u svlačionicu Uspinjače također možemo o kome govoriti, počevši od Roberta Grdovića (koji kao i Gospić lovi svoj prvi trofej), zagrebačke malonogometne legende Krešimira Čivraga pa preko mladog Capara. U svlačionici gradskog im suparnika, Orkana i dalje ćemo gledati najveću nadu malog nogometa, Koraba Morinu, brata mu Kujtima, te iskusnog strijelca Hertla... Spustimo li se južnije, do Splita i tamo će nas dočekati mnoštvo iskusnih, ali isto toliko i mladih, napaljenih igrača, željnih dokazivanja...Gdje početi, od Brodosplita i njegove legende Osibova, pa od suigrača mu Jarnija, ili od mladog, fenomenalnog vratara Splita Jukića...Ili možda od Mejaša, kluba koji bi ove sezone mogao biti jako visoko, ako ne i na samom vrhu.... jer što drugo očekivati od Jakića, Bajruševića i Radolfija, a kad Čupe počne branit onda su zbilja nezgodni...( srećom se nabranija lani u Gospiću wink). Bilo bi dosta nabrajanja je bi ovako mogli unadogled, a vidite da i nisam spomenu sve legende kao što su Mikas, Delpont... što očekivati od Petrinjčice i Hajdarevića... pa uvijek "luda" Torcida predvođena Bogdanovićem... uf, kakva će to bit sezona.
Također uz odličan nogomet očekujem i veće zanimanje medija za mali nogomet, a samim tim i veće zanimanje gledatelja...Što reći za Split. Tamo zbilja nebi trebalo biti problema što se toga tiče. Očekujem redovito ispunjenu dvoranu i odličnu podršku splitskim klubovima koja je iz godine u godinu sve veća i veća...4 gostovanja u Splitu...bit će to opasno za svaku ekipu. U Gospiću također očekujem veće zanimanje...više je razloga za to...činjenica je da će od ove sezone nastupat i par domaćih igrača, to bi trebalo probuditi grad, ulaz je besplatan, a ekipa je opet odlična...Nekako imam osjećaj da će zanimanje u Kninu splasnuti...klub je, čini mi se, slabiji nego lani, a i ono je bila debitantska sezona...volio bi da se varam. Zatim su tu klubovi koji će se po mome sudu boriti za ostanak... Sokoli, Petrinjčica, Gošk te Croatia...kod njih će sve ostati isto, borba za ostanak u ligi... Petrinjčica mi se nekako čini najsigurnija za ostanak. I onda taj famozni slučaj, grad Zagreb... što reći, što očekivati. Nažalost, bojim se da možemo očekivati isto što i lani, slabu posjećenost te odlične utakmice...Ne znam kako bi se taj problem trebao riješti...Uspinjača se prilično pojačala, ali mislim da bez podrške, gledatelja, grada te sličnih na oko nebitnih stvari i ove godine ne možemo očekivati naslov od njih...Orkan...sve je isto ko i lani samo nema Caparayes.
Volio bi da u sljedećoj sezoni ne bude problema kao na početku prethodne... valjda se još sjećate onih odgođenih utakmica(Uspinjača- Croatia), oduzetih bodova Splitu, kašnjenja početaka utakmica u Zagrebu(Orkan-Gospić) zbog rukometnog treninga 4 (bez uvrede) netalentirana, nadobudna klinca od 15 godina koji pretrčavaju dvoranu i sat vremena uvježbavaju istu akciju... valjda se neće ponoviti...
Što reći o favoritima prvenstva...za mene su će netko od ove četvorke osvojiti naslov: Mejaši, Gospić, Brodosplit, Uspinjača.... mislim da će račun ovom četvorcu moć pokvariti samo Orkan, iako su i Torcida i Inero izuzetno neugodni, osobito u Splitu... očekujem da će se Kijevo lagano održat u ligi, također to očekujem i od Petrinjčice, ali pitanje je u kojem će sastavu nastupat, hoće li igrati svi i slično...Mislim da će iz lige ove sezone ispast Sokoli.

Nadam se da se u sljedećoj sezoni neće spominjati sudci...spominjao sam ih i ja puno puta, ali shvatio sam da to nema smisla. Ljudi rade svoj posao uglavnom kako treba. Niti jedna ekipa se nije osjećala prošle sezone neoštećena, pa bi bilo suludo govoriti o sudcima...mislim da bi nam kao primjer korektnog i fer suđenja trebalo svjedočiti suđenje u 3 finalne utakmice prošlogodišnjeg play off-a. Bilo je sitnih grešaka, ali svaka čast sudcima za suđenje u onakvoj napetoj atmosferi.....

Hoće li po treći put za redom trećeplasirana ekipa regularnog dijela osvojiti prvenstvo nakon play off-a ???
Ajmo zato svi u borbu za treće mjesto....
Sretno svim klubovima i igračima u narednoj sezoni... nek se provedu što bolje, a nama navijačima neka ostave još jednu sezonu za pamćenje.

pozdravhrvatska!!!
- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2006., četvrtak

GOSPIĆ GAZI SVE... :)))

Hmnk klub Gospić je večeras odigrao prvu, a vjerojatno i posljednju pripremnu utakmicu pred početak nove sezone. U Gospiću je sa rezultatom 10-0 pobijeđena ekipa Lika Šport. Na poluvremenu je rezultat bio 3-0 za Gospić. Gospić je cijelu utakmicu dominirao protiv višestruko slabijeg protivnika, ali mora se istaknuti da je igra bila odlična bez obzira na kvalitet, tj. nekvalitet protivnika. U ovoj sezoni ćemo očito gledati jedan drugi Gospić, Gospić u kojem će svi zabijat, svi igrat, svi asistirati... tj. nogomet bez nekog izrazitog strijelca...nogomet u kojem će na prvom mjestu bit ekipa, a ne igrač. Tako se u listu strijelaca večeras upisalo čak sedam igrača. Mrežu protivnika pogodili su dva puta Romario i P.Drndić, te po jednom Tomičić,Ibrišimović,kapetan Strilić,Čuljat te Ribičić...
Pozdrav !!!
- 22:43 - Komentari (6) - Isprintaj - #

16.09.2006., subota

Pripreme pri kraju...

Evo ga, završio je i drugi tjedan priprema gospćkih malonogometaša. Od idućeg tjedna treninzi više neće bit svakodnevni već će se trenirat srijeda,četvrtak i petak. Bit će to dakle završni, lakši dio priprema za malonogometaše. Očekuje se da će se igrači u tim završnim treninzima dodatno uigrati i spremno dočekati novu sezonu gdje ih već na početku čekaju dva, po mome sudu, najteža moguća suparnika, splitski Mejaši, te zagrebačka Uspinjača.

Od iduće sezone tehnički sponzor Hmnk Gospića je brazilski Dal Ponte koji će ujedno bit i sponzor malonogometne lige. Gospićani su dobili značajnu količinu dresova, trenirki, tenisica, lopti i svega potrebnog za nadolazeću sezonu. U klubu su veoma zadovoljni suradnjom.

U sljedećoj sezoni ulaz u dvoranu će biti besplatan, tako da se u klubu nadaju da će ove sezone bit veći broj posjetitelja na malonogometnim utakmicama u gradskoj dvorani te da ćemo na kraju svi zajedno proslaviti titulu !!!

POZDRAV !!!
- 12:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

11.09.2006., ponedjeljak

Neočekivano

Evo danas je krenuo i drugi tjedan priprema gospičkih malonogometaša. Ovaj tjedan će se opet trenirati dva puta dnevno i tako do subote.... Ovo bi trebao bit posljednji tjedan u kojem će se trenirati svaki dan... od idućeg tjedna treninzi će bit vjerojatno 3 puta tjedno..

Kao što sam već rekao u redovima gospičkih malonogometaša vlada prilično dobra, zapravo odlična atmosfera, ali krajem prošlog tjedna je došlo do potpuno neočekivanog i rekao bi nekorektnog poteza jednog igrača prema upravi kluba...Naime, riječ je o slovenskom reprezentativcu Senudinu Džafiću... u klubu su ostali prilično razočarani njegovim nesportskim, gotovo buntovničkim ponašanjem. Tako Senudin ipak neće nastupat za Gospičane u sljedećoj malonogometnoj sezoni. To je zasigurno veliki udarac za klub, ali u klubu sam dobio potvrdu da se preko Senudinovog ponašanja ne može proć i tako će on dobiti slobodne ruke u potrazi za novim klubom(na njegovu žalost, najvjerojatnije će morati pričekati zimski prijelazni rok). I sam sam se često znao upitati zašto Senudin u Splitu često nije bio u prvom planu iako po igračkim sposobnostima to svakako zaslužuje.

Ovim odlaskom Gospičani su posebno izgubili na igračkom dijelu, ali po mome osobnom sudu to je bio najlogičniji slijed okolnosti i Senudin će napustiti redove Gospićana iako za njih nije odigrao niti jednu službenu utakmicu


- 18:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.09.2006., petak

PRIPREME

Prije 5 dana počele su pripreme za novu sezonu... kako u klubu kažu veoma su zadovoljni sa dosadašnjim radom na pripremama te radom novog trenera. Na pripremama se nalazi 11 igrača (Tomičić, Grželj, Džafić, Ibrišimović, Ricardo, Romario, P.Drndić, Krstanović, Strilić, Čuljat, Vukić) te dva golmana, prvi je Knez...Igrači za vrijeme priprema svakodnevno imaju po dva treninga s tim da su vikendom slobodni...U klubu istiću da su posebno zadovoljni sa novopridošlim igračima... osjetit će ih na svojoj koži Mejaši (to ja kažem)... Ambicije u klubu su i ove godine visoke, a u klubu misle da će ovo biti njihova godina, treća sreća... Jedina olakšavajuća situacija za protivnike će bit ta što će samo 4 strana igrača moć nastupat u jednoj utakmici, pa će morat vjerojatno rotirati igrače... to nisam siguran, tako sam čuo...
POZDRAV !!!
- 01:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2006., ponedjeljak

SVE SMO BLIŽE....

Evo polako se približavamo još jednoj malonogometnoj sezoni koja bi mogla bit kvalitetnija, uzudljivija i zanimljivija nego i jedna prije... danas su izvučeni parovi prvenstva... Gospićani će imati prilično težak početak sezone, ali očekuju se pobjede i opravdanja za loše rezultate neće bit...

Danas su Gospićanima počele pripreme i nadamo se da će biti potpuno spremni za velika iskušenja koja ih čekaju u Splitu protiv jakih Mejaša, te Uspinjače u Gospiću.

POZDRAV
- 20:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

FINALE-2.utakmica

Sesvete-Sava Centar, petak 21 h
MNK USPINJAĆA - HMNK GOSPIĆ




IMA SE ŠTO I PROČITAT...

TABLICA PRVENSTVA

1. Gospić 54
2. Uspinjača 49
3. Brodosplit 47
4. Inero 44
5. Mejaši 36
6. Kijevo 29
7. Petrinjčica 27
8. Gošk 25
9.Orkan 24
10. Torcida 24
11. Croatia 15
12. Sokoli 0


IZ LIGE ISPALI SOKOLI, UŠAO POTPIĆAN

RAZIGRAVANJE:
prva utakmica
MNK VRGORAC-MNK CROATIA 8-1