iće, piće i nogometno otkriće.....

23.09.2006., subota

HMNL DalPonte 2006/2007

Uskoro, za otprilike točno tjedan dana počinje nova sezona malonogometne lige, od ove godine pod nazivom 1. Hrvatska malonogometna liga DalPonte. Ja bi na neki način u ovom postu želio reći moja očekivanja i nadanja za novu sezonu pa ako vas zanima pročitaj te.

Završila je prošlogodišnja sezona, pomalo tužna za naš klub... ostala nam je tek utjeha da smo sudjelovali u 3 vjerojatno najbolje, najuzbudljivije i najspektakularnije utakmice u povijesti malonogometne lige. U klubu su se zahvalili nekim igračima, s nekima nije postignut dogovor i unatoč nekim uličnim pričama da se klub raspada u Gospiću opet na okupu imamo odličnu ekipu...Klub tako u još jednu sezonu kreće sa velikim ambicijama i nadanjima. Činjenica je da ćemo ove sezone po svemu sudeći gledati najkvalitetniji nogomet otkad je malonogometne lige. Razlog tome je dolazak 3 odlična BIH reprezentivca u Split, dva slovenska u Gospiću, te također dva Brazilca u Gospić... pridodamo li njima najboljeg hrvatskog malonogometaša u povijesti, Nikole Tomičića. Zavirimo li u svlačionicu Uspinjače također možemo o kome govoriti, počevši od Roberta Grdovića (koji kao i Gospić lovi svoj prvi trofej), zagrebačke malonogometne legende Krešimira Čivraga pa preko mladog Capara. U svlačionici gradskog im suparnika, Orkana i dalje ćemo gledati najveću nadu malog nogometa, Koraba Morinu, brata mu Kujtima, te iskusnog strijelca Hertla... Spustimo li se južnije, do Splita i tamo će nas dočekati mnoštvo iskusnih, ali isto toliko i mladih, napaljenih igrača, željnih dokazivanja...Gdje početi, od Brodosplita i njegove legende Osibova, pa od suigrača mu Jarnija, ili od mladog, fenomenalnog vratara Splita Jukića...Ili možda od Mejaša, kluba koji bi ove sezone mogao biti jako visoko, ako ne i na samom vrhu.... jer što drugo očekivati od Jakića, Bajruševića i Radolfija, a kad Čupe počne branit onda su zbilja nezgodni...( srećom se nabranija lani u Gospiću wink). Bilo bi dosta nabrajanja je bi ovako mogli unadogled, a vidite da i nisam spomenu sve legende kao što su Mikas, Delpont... što očekivati od Petrinjčice i Hajdarevića... pa uvijek "luda" Torcida predvođena Bogdanovićem... uf, kakva će to bit sezona.
Također uz odličan nogomet očekujem i veće zanimanje medija za mali nogomet, a samim tim i veće zanimanje gledatelja...Što reći za Split. Tamo zbilja nebi trebalo biti problema što se toga tiče. Očekujem redovito ispunjenu dvoranu i odličnu podršku splitskim klubovima koja je iz godine u godinu sve veća i veća...4 gostovanja u Splitu...bit će to opasno za svaku ekipu. U Gospiću također očekujem veće zanimanje...više je razloga za to...činjenica je da će od ove sezone nastupat i par domaćih igrača, to bi trebalo probuditi grad, ulaz je besplatan, a ekipa je opet odlična...Nekako imam osjećaj da će zanimanje u Kninu splasnuti...klub je, čini mi se, slabiji nego lani, a i ono je bila debitantska sezona...volio bi da se varam. Zatim su tu klubovi koji će se po mome sudu boriti za ostanak... Sokoli, Petrinjčica, Gošk te Croatia...kod njih će sve ostati isto, borba za ostanak u ligi... Petrinjčica mi se nekako čini najsigurnija za ostanak. I onda taj famozni slučaj, grad Zagreb... što reći, što očekivati. Nažalost, bojim se da možemo očekivati isto što i lani, slabu posjećenost te odlične utakmice...Ne znam kako bi se taj problem trebao riješti...Uspinjača se prilično pojačala, ali mislim da bez podrške, gledatelja, grada te sličnih na oko nebitnih stvari i ove godine ne možemo očekivati naslov od njih...Orkan...sve je isto ko i lani samo nema Caparayes.
Volio bi da u sljedećoj sezoni ne bude problema kao na početku prethodne... valjda se još sjećate onih odgođenih utakmica(Uspinjača- Croatia), oduzetih bodova Splitu, kašnjenja početaka utakmica u Zagrebu(Orkan-Gospić) zbog rukometnog treninga 4 (bez uvrede) netalentirana, nadobudna klinca od 15 godina koji pretrčavaju dvoranu i sat vremena uvježbavaju istu akciju... valjda se neće ponoviti...
Što reći o favoritima prvenstva...za mene su će netko od ove četvorke osvojiti naslov: Mejaši, Gospić, Brodosplit, Uspinjača.... mislim da će račun ovom četvorcu moć pokvariti samo Orkan, iako su i Torcida i Inero izuzetno neugodni, osobito u Splitu... očekujem da će se Kijevo lagano održat u ligi, također to očekujem i od Petrinjčice, ali pitanje je u kojem će sastavu nastupat, hoće li igrati svi i slično...Mislim da će iz lige ove sezone ispast Sokoli.

Nadam se da se u sljedećoj sezoni neće spominjati sudci...spominjao sam ih i ja puno puta, ali shvatio sam da to nema smisla. Ljudi rade svoj posao uglavnom kako treba. Niti jedna ekipa se nije osjećala prošle sezone neoštećena, pa bi bilo suludo govoriti o sudcima...mislim da bi nam kao primjer korektnog i fer suđenja trebalo svjedočiti suđenje u 3 finalne utakmice prošlogodišnjeg play off-a. Bilo je sitnih grešaka, ali svaka čast sudcima za suđenje u onakvoj napetoj atmosferi.....

Hoće li po treći put za redom trećeplasirana ekipa regularnog dijela osvojiti prvenstvo nakon play off-a ???
Ajmo zato svi u borbu za treće mjesto....
Sretno svim klubovima i igračima u narednoj sezoni... nek se provedu što bolje, a nama navijačima neka ostave još jednu sezonu za pamćenje.

pozdravhrvatska!!!
- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

FINALE-2.utakmica

Sesvete-Sava Centar, petak 21 h
MNK USPINJAĆA - HMNK GOSPIĆ




IMA SE ŠTO I PROČITAT...

TABLICA PRVENSTVA

1. Gospić 54
2. Uspinjača 49
3. Brodosplit 47
4. Inero 44
5. Mejaši 36
6. Kijevo 29
7. Petrinjčica 27
8. Gošk 25
9.Orkan 24
10. Torcida 24
11. Croatia 15
12. Sokoli 0


IZ LIGE ISPALI SOKOLI, UŠAO POTPIĆAN

RAZIGRAVANJE:
prva utakmica
MNK VRGORAC-MNK CROATIA 8-1