Hattrickovine

srijeda, 25.10.2006.

1/4 finale kupa by rola

Četiri utakmice, 26 golova i jedan miljenik sreće – četvrtfinale je to hrvatskog HT kupa u brojkama. Prije no što se bacimo na detaljnu analizu utakmica vrijedi primijetiti kako je svih osam menadžera na teren poslalo 3-5-2 formaciju. Tu je bio i jedan usamljeni pokušaj igranja kreativno, čisto da bi menadžer Siget Sheiksa mogao reći kako je pokušao sve. Toliko o taktičkom bogatstvu hattricka. Pametni, a i oni malo manje pametni, odavno su naučili da je sirova snaga najbolja taktika u ovoj igri.

I još jedan malo informacija prije početka: sve izjave sudionika četvrtfinala su autentične. Radi postizanja željenog efekta okolnosti i tajming izjava su možda malo "porihtani".

NK PRECHKO - VANJITO HEADBANGERS 4:5

Posljednji preživjeli trećeligaš NK Prechko dočekao je na svom stadionu šesterorostukog prvaka Hrvatske i nakon 62 minute igre činilo se kako će Headbangers i ovu sezonu ostati bez kupa. Bilo je 4:2 za domaćina, a gosti su imali igrača manje na terenu, te ozljedu titanic defendera.

Vanjito se u tom trenutku našem novinaru biranim riječima požalio na engine te počeo bulazniti o korejskim nuklearnim probama kada je uslijedio preokret (iako to nije tema, valja istaknuti zanimljivu Vanjitovu teoriju: "Ma neće biti svjetskog nuklearnog rata. Svi su preveliki papci. Osim toga, Koreja uopće nije ni napravila pokus nego su čekali zemljotres pa proglasili 'evo evo'. Pa tko još 'tajmira' IŠTA u 10:36??? Pa da su radili napucali bi u podne ili tak' nešto. Farsa...").

"U ovih par godina sam shvatio da mi hattrick ide najbolje kad ne prčkam previše i logiram se čim rjeđe...", objašnjavao je našem izvjestitelju tajnu svog uspjeha Shoxx upravo u trenutku kada su Headbengersi zabili za 3:4.

"Mislio sam si i za ovu tekmu kupit jednog golmana, ali nisam imao para. Možda bude nakon ovog kupa i ligaške tekme...", objašnjavao je dalje Shoxx svoj odnos prema "divajntriku", no presjekao ga je korner+head event - 4:4.

"Vanju znam duže nego što znam za HT, a tek sam kasnije skužio da je to on. Kad sam počeo igrat još nije bio ni u prvoj ligi, a kasnije je postao neprikosnoveni vladar hrvatskog hattricka, pa je gušt skinut takav skalp", nastavio je Shoxx, dok su Headbengersi punili njegovu mrežu - 4:5.

Iako su na kraju Headbengersi imali više od 50 hatstats bodova ne možemo se oteti dojmu kako ih je danas sreća pomazila. Vanjitov san o kup kanti se nastavlja...

??? UTD. - NK NASK 2:3

Nakon što su u prošlom kolu izbacili Vukodlake, Ujedinjeni upitnici dočekali su još jednog prvoligaša - NK NASK. Na pitanje što očekuje od današnjeg sudara sa Scorpionom, menadžer Upitnika brnas ustvrdio je kako nikada nije čuo za to ime. Doista, čovjek se zapita tko je taj Scorpion i kako je došao do četvrtfinala kupa i prve lige?!

Na kraju prevagnula je mala premoć NAŠK-a u sredini i njegovih 52 posto posjeda lopte.

"Idem dalje s istom ekipom. Taktike u sljedećem kolu se baziraju na standardu, pitam oće PIC-PIC pa MOTS-am. Usput si uzimam par sati gledanja prošlih transfera protivnika i prijavim jedno 48 igrača kao varanje. Nadalje, šaljem mail GM-u, kao podsjetnik da pogleda što prije te transfere", kazao je na kraju Scorpion.

Nemojte reći da niste bili upozoreni!

24 DINARA - GOSK 3:4

Nakon velikog pothvata u prošlom kolu kada su 24 dinara i kontraverzni menadžer thind stavili soli na rep RNK Iskri, to im danas nije pošlo za rukom jer su Brzi i njegov Gosk bili prebrzi. Već su na poluvremenu imali velikih 4:1, unatoč i glede deficita u sredini. Čini se da se "obrana bug" upalio na ovoj utakmici pa su Dinari 53 posto lopte pretvorili samo u tri gola, što nije bilo dovoljno za polufinale.

"Brzi je sigurno potplatio suca. Pogledaj 1.HNL i objasni zašto su u prvih pet na tablici četvorica Dalmoši... Kupovanje sudaca!!!", pokušao je prebaciti na regionalnu osnovu thind.

S druge strane, Brzi je ignorirao našega izvjestitelja tako da smo ostali bez njegovog viđenja utakmice.

SIGET SHEIKS - FC SVETE KRAVE 0:5

I na kraju lagana pobjeda zastrašujućih Krava nad Siget Sheiksima. Nema se tu što puno reći.

nešto jača sredina

dominante obrane

nedostatak randoma

+ protivnička kreativna taktika

_________________________

5:0

"Idemo na kup, ali bit će jako teško! Kako stvari stoje u polufinalu idemo na Headbangerse koji su nas ove sezone dvaput ponizili. Nadamo se da će se random napokon smilovati!", bio je miran gonič Krava meeroh.

"A šta da ti kažem, znao sam da je jači, ali sam se nadao da bi možda mogao koju šansu fulati posto je izgubio prošlu tekmu 4:1, ali on zabija svaku šansu bez problema. Odigrao sam kreativno posto imam 3 unpredictable igrača, ali očito nikakve koristi od njih", hladno je prokomentirao svoj poraz Hola.

POLUFINALE

I tako, od preko osam tisuća klubova došli smo do četiri. I to četiri prvoligaša! Prvi put u povijesti hrvatskog hattricka.

Krave idu na Bengerse, NASK na GOSK. Tko je favorit teško je reći. Možda odluči divajntrik, a što se toga tiče, već smo čuli da Scorpion nema namjeru potezati za tim nepopularnim oružjem, Vanjito tvrdi kako si to jednostavno ne može priuštiti pošto srlja u financijsku propast, od Brzog nismo ništa čuli, dok meeroh upozorava kako će "na svaki prljavi pokušaj divajntrika primjereno odgovoriti".

Na kraju, upitali smo nezavisnog intelektualca i stručnjaka za virtualne nogometne menadžere Dumiu Malbyja što očekuje od završnice kupa.

"Take care of yourself, and each other", bio je kratak Duima.

- 13:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #