Kamen u zuci simptomi - Susret s djevojkom

utorak , 01.01.2019.

Kamen u žučnoj kesi prate nesnosni bolovi










Click here: Kamen u zuci simptomi






U zucnoj kesici moze da se razvije jedan veliki kamen, mnogo sitnih ili razlicite moguce konbinacije. Bolesnici se obicno dobro osecaju posle operacije i nemaju problema sa varenjem hrane, iako je funkcija zucne kesice da pomaze prilikom varenja.



kamen u zuci simptomi

Da li je neko imao slicne simptome sa zucnom kesom? Skupila sam hrabrosti samo sam se okrenula i izasla. Bolesnik može imati povišenu temperaturu i osjećati mučninu ili povraćati.



kamen u zuci simptomi

Kamen u žuči je nasledan - Međutim, to se događa samo u 0,1% do 0,2% postupaka. Za vreme hospitalizacije ili nedugo nakon nje preporučuje se hirurško uklanjanje žučne kese.



kamen u zuci simptomi

Kamen u žučnoj kesi veoma je često oboljenje od koga najčešće pate osobe od 30 do 60 godina, ali može da se se javi i kod mlađih osoba, čak i kod dece. Žene za pet posto češće pate od ove bolesti. Kamen u žuči stvara se od same materije žuči, žučnih boja, krečnih materija i holesterola. Oko tri četvrtine kamenja stvara se iz holesterola koji čini samo 5 % žuči i nije isuviše topiv, pa da bi ostao raspršen u tečnosti, on mora da bude u ravnoteži sa žučnim solima. Ipak, najvažniju ulogu pri stvaranju kamena u žučnoj kesi igraju zapaljenje žučne kese, zastoj u njenom pražnjenju i izmenjen sastav žuči. Dok se ne pomera, osoba obično ne oseća tegobe. Ponekad se javi blag bol sa desne strane ispod rebara. Pored toga, gubitak apetita, nadutost, podrigivanje ili povraćanje takođe mogu da ukazu na postojanje kamena u žuči. To se obično dešava noću, 2-3 sata posle večere naročito ako je osoba jela masnu hranu i praćenje žestokim bolovima s desne strane, ispod rebara. Bolovi se šire u desno rame i često su praćeni povraćanjem. Ako je sa napadom udruženo zapaljenje žučne kese, temperatura može biti veoma visoka i praćena drhtavicom. Ponekad kamen može potpuno da zatvori žučni kanal, da spreči izlučivanje žuči u creva i da izazove pojavu žutice. Napadi mogu da traju od nekoliko sati do nekoliko dana, a ponavljaju se u nejednakim vremenskim razmacima. Šta izaziva napad kod kamena u žuči? Napad žuči može da uzrokuje sve ono što izaziva pokrete žučne kese ili pojačava lučenje žuči. Na prvom mestu to je hrana: mast, jaja, kvasac, sladoled i suvo meso, a tu su i stres i stalna napetost… Takozvano mehaničko pomeranje kamena takođe dovodi do napada, te stoga treba izbegavati jahanje, trčanje, podizanje tereta i jače napone prilikom pražnjenja creva. Lečenje Konačno izlečenje od kamena u žučnoj kesi postiže se njegovim odstranjivanjem operativnim putem. Ostale mere se preduzimaju za sprečavanje napada. U slučaju napada, treba pozvati lekara, a kadaje on praćen visokom temperaturom, dok lekar ne dođe, na stomak obolelog, u predelu žučne kese, treba stavljati hladne obloge. Ishrana obolelih od kamena u žuči U akutnom stadijumu, kada se jave bolovi izazvani unošenjem neodgovarajuće hrane, daju se samo zaslađena voda, voćni sokovi i čaj a kasnije se prelazi na kašastu i pasiranu hranu — od krompira, pirinča, testenine, a sve treba da se kuva na mleku. Takođe, preporučuje se i pasirano povrće. Dijetetske mere veoma su važne u lečenju i nazivaju se žučne dijete. Njihov osnovni cilj je smirivanje upale. Jede se hrana bez masnoća. Posle jela treba prileći barem 30 minuta, a na predeo žučne kese stavljati tople obloge.



Kamen u bubregu, 24. jun 2016. (RTV Bor)
Lečenje bez hirurškog zahvata Nehirurški pristupi primenjuju se jedino u posebnim prilikama. Citrusno voće Sok od citrusnog voća sadrži pektin, koji može koristiti u razgradnji kamena u žuči. Kada se naglo prekine sa unošenjem masti, tada se žučna kesa nedovoljno često kontrahuje da bi mogla izbaciti žuč u tanko crevo i zbog se pokreće stvaranje kamena. Najčešći simptom bolesti žučnjaka je isprekidana jaka bol koja se naziva bilijarna kolika i koja se pojavljuje u srednjem ili gornjem desnom dijelu trbuha. Jetra svakoga dana proizvodi ovu tecnost u kolicini od oko tri soljice. Žučni kamenci su čvrste nakupine kamenaca koji mogu nastati u žuči ili žučnim kanalima. Isto tako, neke studije nagoveštavaju da uklanjanje žučne kesice može podići nivo holesterola u krvi, tako da povremeno treba kontrolisati količinu holesterola. On ne ometa funkciju zucne kesice, jetre ili pankreasa i ne mora da se leci. Limunov sok može otkloniti kamen u žuči, ali se preporučuje da pijete i dosta vode, za što bolje rezultate.

[Trazim ozbiljnog muskarca za brak bez obzira na godine|Google karta crna gora|Zene za upoznavanje hr]






Oznake: Žučni, kamenci, i, pijesak

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.