Handball world

petak, 20.01.2006.

Još tjedna dana do početka Europskog prvenstva.....jedva čekam!!! :)


Hrvatska repka odigrala je do sad 4 pripremne utakmice.
Na Croatia - Slovenia kupu uz Mađarsku, Sloveniju i Njemačku sudjelovala je i Hrvatska koja je ubilježila 2 pobjede ( Slovenija,Mađarska) te jedan poraz ( Njemačka te teko osvojila kup).
Danas je repka odigrala posljendnju pripremnu utakmicu sa repkom Slavonije i Baranje....

(13.01)Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Mađarske otvorila je nikad jači Croatia Slovenia Cup. U prvoj utakmici priprema za Europsko prvenstvo u Švicarskoj, momčad Lina Červara pobijedila je Mađarsku 33:30...

Na vrlo snažnom Croatia Cupu, koji se ove godine proširio i na Sloveniju, na kojem sudjeluju aktualni olimpijski pobjednik i svjetski doprvak Hrvatska, aktualni europski prvak Njemačka i doprvak Slovenija, te polufinalist Olimpijskih igara Mađarska, Hrvatska je startala pobjedom.

U punoj dvorani u Poreču, pred oko 1.500 gledatelja, nova momčad Lina Červara pobijedila je Mađarsku 33:30. Najviše veseli što je ponajbolji igrač naše momčadi bio povratnik Renato Sulić sa 7 pogodaka, koji je najavio da će biti veliki adut na Europskom prvenstvu.

Utakmicu su naši otvorili s 4:1, no Mađari su dohvatili našu prednost i do poluvremena smo uglavnom bili u egalu. Prvo i jedino vodstvo Mađari su stekli nekoliko sekundi prije kraja poluvremena (17:19).
Drugi dio naši su opet otvorili ozbiljno, stekavši prednost od 5 pogodaka (27:22). Mađari su je ugrozili samo jednom, došavši na 30:28, pet minuta prije kraja, no brza dva pogotka naših, praćena s 11 obrana Venija Loserta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno za pobjedu.

Široj javnosti predstavilo se nekoliko novih igrača i mladih snaga, poput vratara Martinovića, koji je dobio cijelo prvo poluvrijeme i juniora Duvnjaka, koji je zabio posljednji pogodak za 33:30.
Ipak, da ne bi bilo dvojbe, motor momčadi i ovog puta bile su provjerene snage, Sulić, Balić, Metličić, Džomba, Vori, Losert... Uz njih, nije teško učiti i izgledati dobro.





(14.1.) U drugom susretu na Croatia-Slovenia kupu hrvatska rukometna reprezentacija upisala je uvjerljiv poraz od Njemačke 31:25. Veći razlog za zabrinutost od ovog poraza je ozljeda Petra Metličića koji je igru napustio u prvom poluvremenu nakon što je dobio snažan udarac u nos...

Hrvatska nije uspjela ubilježiti drugu pobjedu na Croatia-Slovenia kupu. U Puli je uspješnija bila Njemačka s uvjerljivih 31:25.

Ono što još više zabrinjava sve oko naše reprezentacije je ozljeda Petra Metličića. Pero je nakon 20-ak minuta igre dobio jak udarac u lice od strane Zeitza i morao je napustiti igru. Još se ne zna koliko je teška Metličićeva ozljeda, ali sigurno je da nam je ona sad najmanje trebala. Nakon što Blaženko Lacković ne nastupa već je u rehabilitacijskom programu, Lino Červar ostao je i bez Metličića što je ogroman hendikep.

Već u ovom susretu bilo je vidljivo kako nemamo pravu zamjenu za ovu dvojicu igrača i koliko je hrvatska vanjska linija slabija bez Pere i Laca. Ivano Balić nešto je pokušavao, ali sve se svodilo na guranje lopte na crtu što baš i nije prolazilo. Nijemci su još na vratima imali i raspoložene Fritza i Lichtleina koji imaju velike zasluge što je Njemačka u drugom dijelu imala i osam golova prednosti.

Rezultatski je počelo odlično, Šola je briljirao na vratima i Hrvatska je brzo vodila 5:1 pa 6:3, ali dopustila je Nijemcima povratak u susret. Nakon ozljede Metličića iz igre izlazi i Šola i tu počinje naš pad. Njemačka već na poluvremenu ima 17:14, a odličnim ulaskom u drugi dio podiže prednost i na ogromnih 24:16.Naša reprezentacija serijom 6:2 smanjuje na 26:21, ali ne uspijeva napraviti i čudo. Njemačka na kraju zasluženo pobjeđuje.

Najefikasniji u našim redovima bili su Džomba sa šest, Sulić s pet i Vori sa četiri gola, a kod Njemačke Kehrmann sa sedam, Hens sa šest i Zeitz s pet golova.


15.1.) Nakon vrlo uzbudljivih 60 minuta, u sjajnoj atmosferi pred oko 3.000 gledatelja u Puli, hrvatska reprezentacija pobijedila je Sloveniju rezultatom 27:25 i osvojila tradicionalni Croatia-Slovenia kup. Bila je to odlična kolektivna igra izabranika Line Červara u kojoj smo bez Lackovića i Metličića svladali vrlo snažne Slovence i pokazali da su na najboljem putu u pripremama za EP u Švicarskoj...






Posljednjeg dana Croatia-Slovenia Cupa, sastale su se reprezentacije domaćina turnira, Hrvatska i Slovenija, ujedno i glavni favoriti za pobjedu na ovom snažnom turniru. Nakon pobjeda nad Njemačkom i Mađarskom, Slovencima je bio dovoljan i jedan bod, a zahvaljujući pobjedi Mađara nad Nijemcima, naša reprezentacija je pobjedom mogla stići do prvog mjesta.

U susret sa Slovencima stručni stožer Hrvatske ušao je bitno oslabljen, bez prvih "topnika" Lackovića na lijevoj i Metličića na desnoj strani. Blaženko se i dalje nije oporavio od udarca u koljeno, dok je kapetan Metličić, odnosno njegov nos, "stradao" u jučerašnjem srazu s Nijemcima. Obojica se oporavljaju od ozljeda i trebali bi tijekom idućeg tjedna biti spremni.

Izabranici za susret protiv Slovenije nisu se previše osvrtali na taj nedostatak i od samog početka krenuli su vrlo angažirano, da pokušaju nadoknaditi taj veliki manjak. Krenuli su dobro, imali prednost veći dio prvog dijela, no Slovenci su se uporno vraćali. Prvim poluvremenom dominirali su sjajni vratari, Šola na jednoj i vratar Zagreba Beno Lapajne na drugoj strani.

Naši "pakleni" igrali su nekako uvjerljivije, a činilo se da je prednost mogla biti i veća, da nije promašeno podosta zicera, odnosno da Lapajne nije bio odlično raspoložen. Ključnu prednost naši reprezentativci stekli su na kraju prvoj poluvremena. Dva pogotka u tim trenucima postigao je Ivano Balić, a najbolji strijelac prvog dijela bio je Sulić, s četiri pogotka. Sa samim zvukom sirene, posljednji pogodak postigao je Igor Vori za konačnih 14:10 na odmoru.

U nastavak igre Hrvatska ulazi s igračem više i odmah to koristi, pogocima Špoljarića i Džombe podiže prednost, no Slovenci se vraćaju, od 16:11 dolaze do 16:15 u 39. minuti. Od tada gledamo vrlo napetu utakmicu u kojoj se igra "gol za gol", no pritom Hrvatska redovno ima prednost od gola ili dva.
Slovence je odlično vodio Aleš Pajovič, a svojim osmim golom u 50. minuti, poravnava rezultat na 20:20. Slovenskoj reprezentaciji to je bilo dovoljno za prvo mjesto na turniru. No naši nakon toga s dva gola, ponovno stižu u dva gola prednosti, da bi se Slovenci još jednom vratili na 22:22. Nedugo potom gledamo još jedno izjednačenje – 23:23, a nakon toga Balić i mladi Horvat još jednom dovode Hrvatsku u lagodniju poziciju i dva gola prednosti.

Posljednjih pet minuta igrao se dosta rastrgan rukomet, a Slovenci su preko Mlakara smanjili na 25:24. Vori je potom imao zicer, loptu na crti, no Škof brani taj udarac. Sudački par Višekruna - Stanojević potom poklanja Slovencima sedmerac, koji "nepogrešivi" Jovičič pretvara u svoj peti gol sa 7 metara.

U ključnim trenucima Balić pogađa za 26:25, minutu i pol prije kraja, a potom za Slovence pokušava njihov najiskusniji igrač, Renato Vugrinec, no njegov pokušaj odlazi preko gola. Potom Balić još jednom, u teškoj situaciji, pogađa za 27:25, četrdesetak sekundi prija kraja, i bilo je jasno da je utakmica riješena.

Lino Červar je nakon pobjede kazao: "Igrali smo danas bez naših glavnih igrača, Pere i Lackovića, mislim da su igrali i za njih. Bila je odlična obrana, vrlo disciplinirana i organizirana, a upravo to bi mogao biti ključ za Švicarsku."



- 20:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  siječanj, 2006  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ovdje možete pročitati sve što vas zanima o rukometu u Hrvatskoji inozemstvu....uživajte!!!

Linkovi