Hal 9000

20.01.2006., petak

Chirac je mali Bush

Image Hosted by ImageShack.us
Francuski predsjednik Jacques Chirac jučer je otvoreno zaprijetio mogućim nuklearnim udarom na zemlju iz koje bi eventualni teroristi izveli teroristički napad masovnog uništenja u Francuskoj. Chirac kaže kako bi vojna akcija mogla biti i konvencionalna, ali ne isključuje niti slanje rakete s nuklearnim bojevim glavama.
Ovdje i slijepac vidi kako je "na tapeti" Iran. Naime, Francuska ima Legiju stranaca koja služi za maltretiranje jadnika u još jadnijim državama, koje su uglavnom bivše francuske kolonije. Kako je prvi Francuz svjestan da sa tom šačicom plaćenika ne može ozbiljno priprijetiti Iranu, on se ne libi pozivati u pomoć svoje nuklearno naoružanje.
Postavlja se pitanje, zašto se Chirac toliko uzbuđuje oko Iranske krize kad ima problema u vlastitoj državi, u kojoj i živi oko 10 miliona muslimana. Zašto je Iranski nuklearni program problem, kada tolike države na svijetu imaju nuklearno naoružanje. Nije li najbolje da se svakoj državi omogući posjedovanje nuklearnog naoruženja, kada SAD ne napadaju jedino takve zemlje? I ono najapsurdnije je to da se SAD najviše zalažu za obustavu nuklearnog programa, a ta zemlja je druga nuklearna sila svijeta i jedina zemlja koja je to oružje već upotrijebila, i to na civilima. Svaka zemlja koja nema A-bombu, a želi sama kreirati vlastiti poredak, potencijalna je meta SAD-a. Iz tog razloga se SAD i zalažu za ukidanje nuklearnih programa u razvoju. SAD se ne boji napada, već obrane, jer oni su ti koji napadaju, a ne pašu im oni koji se mogu obraniti.
Što se Chiraca tiče, kakav je on državnik najbolje pokazuju nedavni neredi u njegovoj zemlji, a njegovi agresivni međunarodni ispadi samo su pokušaj maskiranja pravog problema. Francuska prijetnja je sve veća socijalna nejednakost, a ne Iran ili bilo koja druga država.

- 10:18 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico