< | prosinac, 2008 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Fina pita
- 16:43 -
Ispeklo pa reklo (10) -
Tisak -
# -
On/Off
Svi ste, vjerojatno, barem jednom držali u ruci knjigu DOMAĆI KOLAČI. Moja se knjiga već i sama otvara na stranici s receptom "Fina pita". U receptu ćete naći kako se treba pripremiti "750 g voća", i ja sam je radila od marelica, od krušaka miješanih s kupinama (isto jako fino!), ali kako su jabuke "sjele", ni jedno voće nije!!! Zato se najčešće radi ovako, na veliko veseljo mojih ukućana! Tijesto: 250 g brašna (pola oštrog, pola mekog) 150 g margarina 1 žumanjak malo mlijeka 60 g šećera Umijesiti prhko tijesto, pa ga ostaviti u hladnjaku da odmara 1/2 sata. Razvaljati ga u veličinu protve (one normalne cca. 34 x 21 cm), namazati ga pekmezom od ribizla (višnje, marelice, borovnice, i sl.). 750 g oguljenih jabuka naribati na namazano tijesto, pospite šećerom, vanilin šećerom, cimetom, pokapajte limunom i rumom. Biskvit: 3 jaja 50 g šećera 60 g brašna Ja dodam i onaj bjelanjak preostao od prhkog tijesta. Biskvit napraviti uobičajeno, pa preliti preko jabuka. Sve peći 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 C. Uživajte. Vaša Lorna |
Bijela salata
- 13:16 -
Ispeklo pa reklo (6) -
Tisak -
# -
On/Off
Kad je kolegica donijela ovu divotu na degustaciju probali smo je svi, bez pogovora. Caka je bila u tome da nam nije htjela reći kaj je sve unutra dok ne ocijenimo tek.... i nije se prevarila. Teško da bih je probala da mi je rekla kaj je svega unutra! Ali, nije mi žao! Od tada je radim za Uskrs (uz šunku je pravi zgoditak!!!), uz pečenje, a i kuma redovito rađe naruči da donesem salatu nego tortu!!! Probajte zašto! Dobar tek želi vam Lorna! Sastojci: 4 veća poriluka (ili 7 manjih) 4 kuhana jaja 1 staklenka naribanog celera (720 ml) 1 konzerva ananasa (narezani 400 g) 1 staklenka majoneze light (oko 700 g) 1/2 žličice papra Izrada: Poriluk sitno narezati ili naribati samo bijeli dio, te posoliti s ˝ žličice soli. Kuhana jaja ohladiti i narezati, a celer oprati i ocijediti. Sve sastojke dobro promiješati. I dobar tek! |