Nemrem spavat i razvijam žgaravicu od nervoze, smrtno me strah ispadanja na prvom pitanju, ali inače sam spremna. Numerolog Dario ima dobru prognozu! Najvažnije je da sam fino pripremila energetsku pločicu, Mavrovićev kolačić, banane, lagan sendvič s ABC sirom (ABV na istočnom tržištu), vodu i sokić. Valjda bum preživjela.
Da se maknemo s te teme, moram se pohvaliti današnjim remek-djelom:
Gulaš/brudet od hobotnice! Moj prvi! Prezadovoljna!

Kupila smrznutu hobu od preko kile na placu. Kuhala je dosta dugo, dok nije omekšala. Naivna sam i praznovjerna baba pa sam je kuhala s mitskim plutenim čepom. I bi mekana! Malo je očistila i nasjeckala na komadiće. Na maslinovom ulju zdinstala dosta luka i češnjaka, ubacila hobotnicu. Zalila s vodom u kojoj se kuhala i bijelim vinom. Malo zatim dodala pelate, ružmarin i lagano krčkala dok se sve nije fino reduciralo i zgusnulo. Pred kraj sol, papar, peršin i malo kvasine. Uz to skuhala žgance. Da, instant-žgance, fuj, Ana i Rene bi me se odrekli, ali ja sam ipak radna žena koja nije imala vremena tri sata miješati kukuruznu krupicu. Ali jednog dana budem, zacrtala sam si to.

Aktualni trenutak: Butki, Butki, što ti je to trebalo? Znam, nisi bio sav svoj, sigurno si drmnuo buteljicu-dvije viška ili si bio unezvjeren zbog raskuhanog rižota. Razjarila te ćevabdžinica koja ne drži Bollinger? Ali čije ću ja sad lepršave vinske recenzije čitati? Tko će ti sad financirati bakanalije po restoranima čije me kritike takao zabavljaju? Avaj!
Nego, neki dan je Ribafish pisao o onome kad provališ nešto što je samo tebi smiješno i grohoćeš se sam sebi, iako te sugovornik uopće ne kuži. I smiješ se tome još danima. Imam dosta toga, a evo jedne koja me još grije... Išao je mužjak s klubom igrati šah protiv nekog kluba u Krapini. Pitam ga kako se zove klub, on odgovori nešto bezveze i ja mu kažem kako smatram da bi se krapinski šahovski klub trebao zvati "Krapinski prašahist". Ha-ha-ha-zagrc!

Aj bok!