nedjelja, 20.08.2006.

u sjeni starog hrasta


kroz guste krošnje, već oronulog hrasta, probijala se slaba svijetlost punog mjeseca. ničim izazvan, lagani je povjetarac zapuhao i razbio monotonost gorke tišine. svojom je bijednom snagom okrznuo truli list koji je posljednje sekunde života crpio iz siromašnih zaliha. znao je da će sljedećim udracem povjetarca njegov život okončati, no unatoč tome bio je sretan, sretan što je mogao udisati zrak. prihvatio je život kakav ga je snašao. život starog, trulog lista.

nekoliko metara ispod, u sjeni starog hrasta, sjedio je čovjek. bio je mlad, naizgled pun snage...neukrotiva kosa padala mu je niz leđa, rjetka brada prekrivala mu je lice, a obrve koliko god guste bile, nisu uspijele prekriti oči pune mržnje. nije vidio ništa dobro na ovom svijetu. izgubio je vjeru, ubio nadu, a ljubav nije ni poznavao. tvrdio je da se život urotio protiv njega, a nije ga ni pokušao nastaviti živjeti. govorio je kako nije imao izbora, a uvijek je izabrao krivi put. krivom je odlukom izgubio sve. kajao se, ali nije mogao priznati krivnju. jedino što mu je ostalo bio je njegov ego. očima mržnje nije uočavao ljubav koja ga je slijedila. spas je tražio na pogrešnom mjestu: u sjeni starog hrasta sa užem u rukama. donio je konačnu odluku. predao se, a nije ni imao neprijatelja. bio je potpuno izgubljen...

mjesec je sjao punim sjajem. zapuhao je lagani povjetarac. u nijemoj noći začulo se otkidanje petiljke, a trenutak kasnije i tup lom petog vratnog kralješka. te je noći oronuli hrast bio svjedokom dvaju događaja, dvije smrti.

- 11:41 - raskeli enega (22) - za dušu - i herc

petak, 04.08.2006.

krojač sreće...;)


...heh...moje trenutno raspoloženje: umorna sam, iscrpljena, al' happy!
došla sam doma i dobila neku želju da prčkam po kompu ...e, onda sam si misla, pošto dugo nisam uređivala blog, ajd da malo vremena izdvojim i na to...i tak, nakon ...hmm...3 sata prčkanja po efektima, traženja slika, skidanja fontova, i ne znam čega već, uspela sam napraviti pozadinu koja mi (po mom ukusu) lepo paše na blog...i sad sam ponosna na sebe...heh...još tu treba neke stvari srediti, al' za sad bi bilo dosta...već me oči pečeju od monitora...ah...glavno da sam sad to složila...jej...

čudno je to kak me male sitnice mogu učiniti sretnom...sad sam tak happy i to zbog gluposti...možda zato jer sam malo vremena izdvojila za stvari koje volim raditi...hmm...ali, ako malo bolje pogledam, život se sastoji od malih stvari, a naše životne uspomene i sjećanja od detalja i pojedinosti koje su u tom trenutku na nas ostavile snažan dojam...izdvojimo li svaki dan barem malo vremena za nešto što nas čini sretnim, biti ćemo sretni i dan će nam se činiti ljepšim...i sada dolazim do zaključka da smo mi sami krojači svoje sreće...hmm...prije nisam vjerovala u to...zanimljivo...moram malo razraditi tu filozofiju...ah, ne danas...sad još gledam svoju novu pozadinu...tak mi je slatki taj zmajek..;)

- 01:47 - raskeli enega (6) - za dušu - i herc

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>