Kojekakve

petak, 14.05.2021.

Čitam, dakle postojim

Ma zezam se.
U nekom nepoznatom gradu volim se zagledati u natpise i lokalne "vizualne komunikacije"... Između univerzalnih, neki izričaji znaju imati i blag, prepoznatljiv lokalni-"štih".
Još sam u Pregradi.


Iako ovom izletničkom putokazu uobičajenog "piktograma" zapravo ništa ne fali, malo me nasmijala prikazana simbolika - društvance planinara kao da se inati smjeru prikazanim strelicom i veli: "A mi ćemo drugim smjerom!"...


Budući da se planina zamalo sljubljena s Pregradom, kako vidjesmo, naziva Kunagorom, nije bilo teško naslutiti i naziv lokalnog lovačkog društva.

I u kontekstu toga bilo je pomalo zabrinjavajuće tokom konkretnog izleta, dakle na sâm "Prvi maj", čuti kako svako toliko odjekuju pucnji/detonacije iz obližnjih šuma i šumaraka. "Pa baš danas, pa baš ovdje...?" - čovjek se mogao pitati... Ali kako se neke navike ne daju iskorijeniti, možda su (neprovjereno!) ipak samo neka društvanca poslije roštilja i malo obilnije kapljice zapucala "bačvama i karbitom"?


Na drugom kraju su, bez osobite galame, momčadi šarolikih, neraspoznatljivih dresova odigravale svoju tekmu. A na rubu terena moglo se iščitati da je, vidi vraga, poput "Hajduka" ili "Dinama" kojima navijači skandiraju da su "iznad svih!", i Pregrada, odnosno valjda "NK Pregrada", također "iznad svih"!


Pregrada se, barem prema kratkom viđenju, pokazala iznimno čistim i urednim mjestom... ili ima discipline ili im komunalci fest "rade svoj posel"!

Ovdje me, zapravo, privukao izričaj "dvojiti" (dvoumiti) koji se odlično rimuje s toliko priželjkivanim odvajanjem (otpada)..., a ne sretoh ga u sličnim kampanjama tog tipa.


Kako god, poslije svega odosmo dalje s parkinga u Ulici DrLJ Gaja.

E, da, ima logike - titula "Doktora" je u Zagorju uvijek bila na cijeni...!

Hrvatsko Zagorje, svibnja 2021.

© • 14.05.2021. u 20:26 • Komentari (3) #



<< Arhiva >>





gp.zagrebancije@gmail.com