Kojekakve

utorak, 20.10.2020.

Pasji život pored mora

Nekidan prođoh kraćim dijelom lungomara opatijskog kraja te bez izrazite nakane snimah neke nasumične detalje. Bez predumišljaja ili plana. Tek naknadno vidjeh da su psi ondje uspjeli obilježiti i svoje prisustvo. Nažalost nisam se dovoljno rano sjetio poslikati i njihovo, zabranama decidirano, neprisustvo.


Opće "komunalno" pravilo tamo je - "Pse na uzicu". Vrlo malo voditelja pasa to poštuje, ali neki, valjda zbog "nervoznijih pasa" čak i da.


Iznenadili su me suvislo zamišljeni "toaleti za pse", točnije odlagališta za njihove kakice, vickasto nazvani "Toilekan". Kao da su za fotku psića iskoristili portret NF-ovog Jina!
Jedino zapravo ne shvaćam nesuvislu škvadru, među ostalima i potpisanu kao "Armada" s parolom: "Siamo soli contro tutti", što oni pak imaju "contro i cani" (protiv pasâ) te čemu potreba unakaziti im 'zahode'?



Poslije nekoliko (nažalost nesnimljenih) tabli stroge zabrane kupanja psima, napokon me drmnula iz letargije tabla živahne dozvole njihovog kupanja (čak i na univerzalno razumljivom engleskom!), ali slično okićena ljudskim mentalnim preseravanjem.


Lungomare je svojevremeno trpio neka prekopavanja kamenog popločenja (slutim za kablove rasvjete) te je još svjež beton, kojeg su 'jednostavno' izlili umjesto urednog ponovnog popločavanja, između ostalog dobio i otisak 'prolaznika'. Bly je malo čudno ime za peseka - mora da je bio stranac.


Jesu li i nižepotpisane "Maca i Mica" sa znakovitim 'i' između također nekog pasjeg roda - pekinezerke npr.... ili ipak mačke... ili frendice, neću nikad doznati...?

Ika i Lovran [10/2020.]

© • 20.10.2020. u 08:22 • Komentari (7) #



<< Arhiva >>





gp.zagrebancije@gmail.com