25

ponedjeljak

lipanj

2007

ZBOR + Igre bez granica

U sklopu trodnevnice uoči Dubravkove mlade Mise, u petak, 6.7. animirat ćemo Misu i moramo se pripremit. Zato ćemo u srijedu, 27.6. imat u 18 h probu našeg zbora mladih!!! Pripremit ćemo par novih pjesama i vrlo je bitno da nas se što više odazove!!! yes thumbup Do te Mise imat ćemo još barem dvije probe, pa vas molim da ne falite kiss Neka i ta naša animacija Mise bude dar velečasnom Dubravku thumbup

* * *

Kako smo i najavljivali, 17.6. održali smo prvi susret "Igre bez granica" cerek U igrama su sudjelovale četiri peteročlane ekipe thumbup Zadovoljni smo odazivom, i nadamo se da će se na idućem susretu pojaviti još koja nova ekipa naughty

2. susret "Igara bez granica"
održat će se 1. srpnja u 15 h

kod vjeronaučne dvorane!


Evo i kratke statistike nakon održanog prvog susreta njami

1.tim: 3MKN
- odigrali svih 5 igara, sakupljeno 119 bodova

2.tim: Leteći medvjedići
- odigrali 4 igre, sakupljeno 97 bodova

3.tim: Vatreni
- odigrali 4 igre, sakupljeno 138 bodova

4.tim: Zadnji putnik
- odigrali 3 igre, sakupljeno 87 bodova

Oni timovi koji nisu stigli odigrati sve igre, imat će prilike nadoknaditi zaostatke na idućem susretu yes Inače, po susretu je moguće skupiti 250 bodova, što znači da ako se priključi još koja nova ekipa (Sitna napomena: u timu mora bit 5 članova...), ima mogućnost boriti se za prvo mjesto (besplatne karte za izlet u Šibenik) naughty Ipak su još 4 susreta do kraja natjecanja cerek

Dan našeg izleta u Šibenik je petak, 17.8.

Pripremite se za 1.7., stiže 5 novih igara party
I da, susret počinje u 15 sati!!!
Nemojte kasniti, više se neće radit nadoknade!

16

subota

lipanj

2007

Idemo u Šibenik!!!

HO smijeh HO smijeh HO!

NAJAVLJUJEMO

jednodnevni izlet
mladih u Šibenik
u kolovozu*!!!

eek yes naughty naughty wave thumbup

Ideš? MA NARAVNO!
cerek

Organiziramo pet posebnih SUSRETA MLADIH kroz nedjelje lipnja i srpnja, pod nazivom: IGRE BEZ GRANICA!** Mladi će biti podijeljeni u timove od 5 članova i tijekom ovih 5 susreta skupljat će bodove na igrama! Tim koji skupi najviše bodova dobiva besplatne karte naughty za izlet u Šibenik!!!

PRVI SUSRET 17.6. u 15,30h u vjeronaučnoj dvorani, a ostali u srpnju:
1.7., 15.7., 22.7. i 29.7. u 15 h


DOĐI!!! I sudjeluj!

* točan dan u kolovozu saznat ćete naknadno, uglavnom - bit će petak smijeh
** sve detalje oko igara i načina sudjelovanja možete saznat na susretu mouthwash

15

petak

lipanj

2007

Presveto Srce Isusovo

"Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako." (Mt 11, 28-30)

Jesmo li izmoreni i opterećeni? Više nego ikad u povijesti! Pritišću nas razni križevi, nemir i izgubljenost? Više nego ikad u životu! Ne vidimo smisao muke, patnje? Tako često... Jeste li doživjeli ove gore Isusove riječi kao POZIV? Koliko nam treba da shvatimo da to govori upravo nama, tebi, meni?
Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti... On jedini najbolje razumije ono što nas pritišće, što nas tako umara, opterećuje... Daje sebe kao utočište i oazu odmora. Čovjek je sâm preslab za pobjedu. Bog poziva neprestano: "dozvoli da ti pomognem, želim ti iskreno pomoći"... Koliko često se oglušujemo na te riječi, pravimo se da nam ne treba ničija pomoć, da ćemo to sve sami moći?
Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Prigrlit svaki teret, svaki jaram, jer je i On nosio teret tvojih grijeha. Misliš da je tebi teže nositi svakodnevne križeve, nego je Njemu bilo nositi tvoje grijehe i grijehe svakog čovjeka? Nije bježao od tog prevelikog tereta križa - pun nade i sigurnosti zagrlio je križ i nosio ga strpljivo naprijed, padao je, ali se usrdno dizao - jer je tako jasno vidio smisao patnje - pobjedu i uskrsnuće! Dao nam je primjer - učimo se od Njega - On je blaga i ponizna srca - kad su ga pljuvali, udarali, mrcvarili, šutio je, srce mu je bilo puno blagosti i poniznosti: "Oče, oprosti im jer ne znaju što čine"...
Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako. Sladak je taj teret našeg života, sladak - jer ga Bog zaslađuje svojom Ljubavlju. Lak je svaki križ u našem životu, lak - jer ga i On nosi zajedno s nama.

I kako onda nećemo moliti iskrena srca:
Isuse blaga i ponizna srca, učini srce naše po srcu svome!

Danas slavimo blagdan Presvetog Srca Isusovog. Prije 3 godine svaka naša obitelj iz župe posvetila se Njemu na poseban način. Gajimo li i danas tu ljubav prema Njegovu Srcu? Utječemo li se pod Njegovu zaštitu? Na posveti obitelji počeli smo moliti na poseban način sljedeću molitvu - neka nikada ne prestane izlaziti iz naših srdaca:
Presveto Srce Isusovo, izvore svakoga dobra, ja Ti se klanjam, vjerujem u Te, ufam se u Te, ja Te ljubim i kajem se za sve svoje grijehe. Tebi poklanjam ovo moje malo siromašno srce. Učini ga poniznim, čistim, strpljivim i da u svemu odgovara Tvojim željama. Daj, o dobri Isuse, da ja živim u Tebi i Ti u meni. Štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima, udjeli mi zdravlje tijela, blagoslovi sav moj rad i daj mi milost svete smrti. Amen.

07

četvrtak

lipanj

2007

Tijelovo

Danas slavimo blagdan Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Stavih u prošlonedjeljni župni listić tekst p. Luke Rađe koji piše o tom velikom misteriju na razumljiv način yes

Sav Bog u komadiću kruha… Otajstvo je to veliko. Ali ako je već naše tijelo kadro pretvoriti kruh i vino u meso i krv – zašto Bog ne bi svoje meso i krv pretvorio u kruh i vino. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju. Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala.
Pročitajte ostatak teksta u listiću thumbup

Jesmo li kad istinski razmišljali što je to Isus napravio za nas? Zašto slavimo svetu Misu? Koja je bit svete Mise, što je tako posebno u onoj maloj posvećenoj hostiji? Sveti Toma Akvinski je to tako predivno i istinito ispjevao u himnu "Hvali Sion Spasitelja"... Čitajmo i razmatrajmo često ovaj himan, po mogućnosti prije svake Mise, vjerujmo u tu veliku tajnu koja nam se daje...

Hvali, Sion, Spasitelja, Vođu svog i Učitelja, pjesmama i popijevkom. Uzdiži ga iznad svega, nećeš preveć hvalit njega niti kojom pohvalom. Slava evo velika je: živi kruh, što život daje, častit nam je ovaj dan. Kruh, što bi kod svetog stola, među dvanaest apostola, podijeljen i blagovan. Pojmo punom, jasnom riječi, neka milo klikće, ječi, srdaca nam skladan glas. Blagdan slavni svetkujemo, ustanovu spominjemo Gozbe, što je dade Spas. Novog Kralja stol je evo, na njem evo Janje novo, starom Vazmu dođe kraj. Nesta slika toga trena, ispred zbilje minu sjena, tminu progna sunčev sjaj. Što nam stvori ono veče, Krist to isto tvorit reče dovijeka na spomen svoj. Poučeni kako treba prinosimo dare neba u žrtvi spasonosnoj. Nauke nam svete glase: kruh u tijelo pretvara se, vino u krv Gospodnju. Ne shvaćamo, ne gledamo, al' po jakoj vjeri znamo što van reda biva tu. U dva lika tu se taje silne stvari kojima je tek vanjština razlikom. Tijelo hrana, krv je piće, Kristovo je ipak biće sve pod svakom prilikom. Kad ga primaš, nije dio, nije kriška, nego cio, ljudima se predaje. Jeo jedan, jelo trista, svaki prima svega Krista, nit' ga jelom nestaje. Dobar, opak, blaguju ga, kob je ipak svakom druga: život ili smrtni mrak. Smrt je zlima, dobrim žiće, gledaj: isti kruh i piće, plod tako nejednak. Kad je tajna razlomljena, znaj da čest joj odijeljena ko cjelina vrijedi njena, jer u svakoj sav je dar. Nit' se mijenja što pri tome, stas il' stanje sakritome: prilike se samo lome, ne trga se sama stvar. Anđeoske eto hrane, putnici se njome hrane: to je kruh za odabrane, ne daje se svijetu zlom. Davno mu je spominjanje Izakovo žrtvovanje, izraelskog Vazma janje, mana, hrana pustinjom. Dobar pastir, pravo jelo, smiluj nam se, Janje bijelo, Daj nam hranu, svoje Tijelo, brani, vodi stado cijelo k strani žića blaženog. Silni Bože, što nam jesti na zemaljskoj daješ cesti: daj nam gore s tobom sjesti, među svece ti nas smjesti u nebu kod stola svog. Amen. Aleluja.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>