17.09.2005., subota

PUN MESEC NAD MOJOM GLAVOM

Bilo bi naporno da sad objasnjavam naucno ili astroloski, narodski ili mitski, uticaj Meseca na nasu planetu, na okeane, zivotinje i sve ostalo. Ali ne mogu da se oduprem kracem zapazanju o uticaju Meseca na mene!
Godinama pratim sta mi se desava u vreme punog Meseca. Sad vise nisam siguran da li je u pitanju autosugestija ili je to stvarno tako! Citao sam dosta o tome i u naucnim clancima, slusao i citao misljenja dokonih astrologa, razgovarao sa ljudima slicnih razmisljanja koja imam i ja.
Evo jos nepuna dva dana do punog Meseca, a ja to savrseno osecam! Jednostavno, znam da dolazi, jeste da znam unapred datum kada ce se desiti pun Mesec, ali to je zato da bih samo obratio paznju na svoje postupke, da ne bih dolazio u konflikte tih, dva-tri kriticna dana. Kazu da dva dana pre i posle punog Meseca, mogu biti karakteristicna za netipicno ponasanje. Savrseno se poklapa sa mojim stanjem duha tih dana. Uhvati me nekakav poseban nemir, nervoza, agresivnost mi se poveca do pucanja, bez vidljivog razloga. Zbog tako narasle agresivnosti, pazljivo pratim taj fenomen nekoliko godina u nazad, jer zelim da izbegnem konflikte sa okruzenjem, sa slucajnim prolaznicima, ucesnicima u saobracaju, raznim nepoznatim osobama koje tih dana zovu, nude ili traze nesto. Tako malo mi nedostaje da napravim incident, cini mi se da neobican pogled, ostrija rec, ma svaka rec mi deluje sarkasticno i provokativno, ko mi uputi tih dana! Cak i pod uticajem jake samokontrole, to me izludjuje i nerviram se u sebi, suzbijam sve to. Naravno simptomi nestaju kad Mesec pocne da opada. Srecom, sa spavanjem nemam problema, san mi je jako dobar za vreme te meseceve faze. Da nije toga, verovatno bih setao po krovovima, davio nocne setace po parkovima i cinio slicne ludosti. Ma, nisu mi ni misli zbrkane, sasvim dobro funkcionisu, samo su vise okrenute ka negativnim reakcijama, pa komunikaciju svodim na neophodnu.
Statisticki podaci iz hitne pomoci, dezurnih sluzbi bolnica i policije, me nazalost podupru u ovom mom stanju, jer kazu da je povecan broj incidenata, tuca, saobracajnih nesreca, teskih povreda i suicida. Pa eto, bar se negde uklapam u zvanicne statistike, bas kao po sablonu. Zato kad je pun Mesec, ne posecujem restorane, pazim dok vozim, razmisljam o svakom davanju signala za skretanje levo ili desno, ne koristim sirenu na kolima, i usiljeno se smeskam svakom ludaku koji me “isece” na svoj znak STOP ili prodje na crveno! Bas sam divan i tolerantan tih dana! Napadno! A u sebi kuvam kao vulkan pred erupciju. Jos uvek nisam shvatio koji je to okidac koji pokrene tu lavu negativnog ponasanja, u vidu agresivnog govora, podizanja tona pri objasnjavanju, sarkasticnog i izazivackog recnika a sve to ide do vrlo moguceg konfliktnog ponasanja koje se ponekad zavrsavalo i fizickim nasrtajem.
Pa neka mi onda neko kaze ( ako sme ), da pun Mesec nema uticaja na ljude, a posebno na mene! Ajd’ da vidim dal’ neko sme da mi to kaze!!! Cik ako sme!!!

- 00:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Sta mislim i sta mi se desava....
Kopiranje i umnozavanje je pozeljno i potrebno.
Komentare, dobronamerne kao i one druge prihvatam, pod uslovom da su korisni i odgovarajuci. Prihvatam i licnu prepisku.

Free Website Counter
Free Website Counter


NAJLEPSA LJUBAVNA PESMA
Ne vjeruj u moje stihove i rime,
Kad ti kažu, draga, da te silno volim,
U trenutku svakom da se za te molim
I da ti u stabla urezujem ime-

Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi
I prelije srmom vrh modrijeh krša,
Tamo gdje u grmu proljeće leprša
I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,

Dođi, čekaću te! U časima tijem,
Kad na grudi moje priljubiš se čvršće,
Osjetiš li, draga, da mi tijelo dršće,
I da silno gorim ognjevima svijem,

Tada vjeruj meni, i ne pitaj više!
Jer istinska ljubav za riječi ne zna;
Ona samo plamti, silna, neoprezna,
Niti mari, draga, da stihove piše.
A. Santic



"Kada bi Bog kaznjavao
za svako ucinjeno zlo,
ne bi na zemlji ostalo
ni jedno zivo bice"
Mesa Selimovic

"Iskrenost je uverenje da govorimo istinu,
a ko u to moze biti uveren?"
Mesa Selimovic