golly&bossy

subota, 10.03.2012.

Još o čizmama, plus dvi izložbe

Dragi Naši
Ohrabreni jučerašnjim komentarima na The Čizme (klik) danas smo ih hrabro podabukli, obukli plavu vestu na koju jedino gredu i uputili se u grad.
Prvo smo išli Umjetnički paviljon di je bilo besplatno vodstvo kroz izložbu Bele Csikosa Sesije. Izložba je otvorena još samo sutra i naravno da smo išli u zadnji čas i naravno da smo zakasnili na početak vodstva. Ali, ni nam bilo ža jer nam je malo bilo dosadno, zato smo na brzinu pregledali izložbu. Izložba ki izložba, Csikos Sesia ki Csikos Sesia. Jedino nam je bilo fora kako su izložili erotske crteže (to je eufemizam jer zapravo su eksplicitno pornografski) u jednem posebnen panou i to tako da ih ne mogu vidit dica tj. niži od metarpedeset.

Iza izložbe điravali smo po gradu i uletili u X-nation u Ilici koji se sad prozva privremeni outlet. Naslutili smo da bi tu moglo bit štogo i za čizme i imali smo pravo. Nama je ova kombinacija super. Ali danas smo dobri s čizmama, sutra nam možda već bude katastrofa :/ (Napominjemo da ovo sve skupa boje stoji na nama nego što izgleda na vješalici)
Photobucket
Photobucket

U međuvremenu smo i guglali “how to wear cowboy boots“ i našli da i Oprah, tj. njezina stranica ima što reć o ovem pitanju. Očito pitanje ni banalno, niti smo jedini koje muči. Citiramo odgovor: “They're also fantastic as an art form. But unless you're trying for an urban cowgirl look, they're probably too costumey for real life”. Ovo "fantastic as an art form” nam se svidilo, ovo “too costumey“ nas je deprimiralo.

Vratimo se mi na naš ulov. Dakle sniženja su ogromna, kupili smo 3 majice, jedan top, pandil, kratke gaće za po Prižbi i jedan hipsterski broš, sve skupa 370 kn.
Photobucket

Sad kad pogledamo, nikako nam ova majica, pandil i čizme sve skupa sliču na đir iz filma Hannah i njezine sestre. Hm. Još nismo sigurni je li to dobro ili ne.
Ovim putem obavještavamo i Leeloo iz komentara prošlega posta da smo čizme kupili u Peku. Slobodno ih kupi, ali nemoj ih nosit isti dan kad i min jer ćemo onda stvarno izgledat kako da gremo u maškare. Inače su čizme odlične kvalitete, koža iznutra i izvanka i preudobne su.

Punih bursi i ne puno ispražnjenega takujina išli smo do Laube di se zatvara izložba Ivane Franke. Stvarno na sve moramo u zadnji čas. Ivanu Franke obožavamo (klik), najvolili bi imat jedan njen rad, ali ne znamo di bi ga držali. U špajizi možda, tamo je dovoljno tamno za njena djela. Ovo je unutar rada Latency (Sala Colonne):


Neka nam oproste Ivana Franke i Lauba što smo im uzurpirali autorska prava, ne mislimo ništa loše, ali nismo mogli nać drugi video rada, a htili smo podijelit s gollyma&bossyma i čitateljstvom.

Što nam se još svidilo u Laubi? Školica od Ivana Fijolića koja se savršeno nadovezuje na naš post o pogrebima (klik). Iz legende smo doznali da “povijest igre nije tako naivna, tehniku skakutanja na jednoj nozi je u svojim treninzima koristila rimska vojska za pješadiju kako bi poboljšala rad nogu svojih vojnika. Na dječja je igrališta došla tako da su rimska djeca kopirala treninge vojske i stvorili igru koja je i dan danas igrana po čitavom svijetu.”
Photobucket

A naj nam se u Laubi svidi rad Ines Krasić Predstavljanje moje elegantne privatne sobe za zabavu – kuhinja
Od one plastike kako za zavjesu za kadu je učinila kuhinju i elemente, a od debele žice stol, stolice, kantu za smeće, kompjuter, sve u prirodnoj veličini. A niko sritniji od nas nego kad možemo ulazit u djela i instalacije.
Photobucket

Photobucket

Photobucket Photobucket

Photobucket

A na početku i na kraju Laube elegantna i kurijozna Žena mačka Marije Ujević.
Photobucket

Iscrpljeni i satrani od svega viđenoga i kupljenoga išli smo doma pisat naš zadnji post u sklopu akcije Blog tjedna. Sutrašnji post je od druge polovice gollyh&bossyh.

Ovime obavještavamo čitateljstvo da je to sve od nas do lita. Ne prihvaćamo se tipkovnice do cvrčaka.

Vaši

P.S. Ovo nam je bi soundrack u Laubi

- 19:37 - Komentiraj (4) - Isprintaj - #